Forside * Nyheder

iPhone 15-serien får endnu smallere ramme

-
Sådan forestiller designeren Antonio De Rosa sig, at iPhone 15 Pro Max kommer til at se ud (Mock-up: Antonio De Rosa)

Der skulle også være forbedringer på vej til hovedkameraet, men en overgang til titanium fra aluminium kan gøre Apples smartphone endnu dyrere.

Vi nærmer os med hastige skridt Apples afsløring af den næste iPhone-kollektion, der som bekendt får nummeret 15 hægtet på sit navn. Og alt tyder på, at det bliver et af de år, hvor der sker større ændringer på iPhone-fronten, end den trinvise evolution, vi har set i de sidste par år.

Sådan er det i hvert fald, hvis man skal tro Apple-spåmanden Mark Gurman fra Bloomberg,, der netop har opsummeret, hvad han mener, vi kan forvente, når den næste iPhone bliver vist frem, formentlig om en 5-6 ugers tid.

Annonce:

Først og fremmest sker der synlige ændringer i designet. Ifølge Gurman har Apple overført den såkaldte LIPO-proces (Low-Injection Pressure Over-molding), de brugte på Apple Watch Series 7, til iPhone. Denne fremstillingsproces gør det muligt at skrumpe den udvendige ramme omkring skærmen ind, og det var præcis, hvad der skete på Watch Series 7.

I iPhone-tilfældet skulle det skrumpe rammen omkring skærmen fra de nuværende 2,2mm til 1,5mm. Og selvom 0,7 mm måske ikke synes af ret meget, er det alligevel omkring en tredjedel mindre end nu. Det burde kunne ses og mærkes, og om ikke andet er det, som Gurman også bemærker, endnu et skridt i retning af en helt kantløs iPhone.

Et hårdt tryk på speederen

Det er naturligvis en rejse, som Apple påbegyndte i 2017 med iPhone X, der blandt andet introducerede det såkaldte ”kamerahak”. Sidstnævnte blev erstattet af ’Dynamic Island’ sidste år på Pro- og Pro Max-modellerne, men i år kommer de almindelige iPhones også til at sige farvel til kamerahakket, eftersom ’Dynamic Island’ nu også finder vej til disse. Således bliver der også synlige ændringer at finde på de billigere iPhones’ udseende.

Til de udvendige ændringer kan også tilføjes, at iPhone som bekendt i år overgår til USB-C i stedet for Lightning, og så er det stadig uvist, hvor meget kameramodulet kommer til at ændre sig i udseende. Gurman mener, at der kommer ændringer i kamerahardwaren, og at der især bliver tale om et telefoto-kamera med større optisk zoom-vidde, men hvad det gør ved designet, må tiden vise.

Indvendigt sker der også mindst én stor ændring, mener Mark Gurman. Apple overgår med iPhone 15-serien angiveligt til SoC’er baseret på 3nm-processen. A16 Bionic-chippen, der er at finde i sidste års Pro-modeller, bliver ”motoren” i de almindelige iPhones i år, og iPhone 15 Pro-modellerne skulle således blive de første iPhones med 3nm-chips ombord.

Fronten på iPhone 15 Pro Max, som designeren Antonio De Rosa forestiller sig den. (Mock-up: Antonio De Rosa)

Men om den nye chip kommer til at hedde A17 Bionic eller Apple vil fejre overgangen til 3nm-processen med et nyt navn, ved vi endnu ikke. Vi ved dog, at en 3nm-proces giver plads til endnu flere transistorer, og dermed kan vi forvente en substantiel hastighedsforøgelse på iPhone 15 Pro og Pro Max.

Dyrt titanium

Endelig er der overgangen fra aluminum til titanium på iPhones sider. Apples tilbagevenden til designparadigmet, der første gang blev introduceret med iPhone 4, har været en populær beslutning. Men det kan også blive en beslutning, der gør iPhone mere holdbar og mindre modtagelig for ridser, hvis disse sider fremover kommer i titanium.

I første omgang bliver det kun Pro-modellerne, der får titaniumsider, hvis Gurman får ret. Apples brug af titanium på Apple Watch Ultra var således også en prøveballon for iPhone, og Gurman gætter på, at der ligesom på Apples smartur bliver tale om en prisforøgelse. Hvor meget, det bliver, er dog svært at sige på nuværende tidspunkt.

Endelig skal det også nævnes, at tidlige rygter om iPhone 15-serien lød på, at Apple ville droppe fysiske knapper og i stedet gå over til haptiske knapper, sådan som vi kender det fra f.eks. touchpads på Macs og de sidste versioner af Home-knappen på iPhone og iPad, inden disse røg sig en tur. Men Apple har ikke kunnet få det til at virke til iPhone 15-seriens lancering, og her bliver Mute-knappen i stedet til en Action-knap i stil med den på Apple Watch.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.