Forside Nyheder

Nordiske Hyre opkøber LetsGo og sætter fart på delebils-konceptet i København

-
Hyres direktør i Danmark, Frederik Sandager Rasmussen, og LetsGo direktør, Bjarke Fonnesbech. Foto: Frank Lohmann

Nordens største delebilsselskab, Hyre, træder solidt ind på det danske marked ved at opkøbe Danmarks største delebilsoperatør, LetsGo.

Med dette opkøb er målet klart: Hyre vil dominere delebilssektoren i Danmark og samtidig bidrage til et grønnere København ved at fjerne op til 15.000 privatbiler fra byens gader.

Det er blot tre måneder siden, at det norske selskab Hyre, som allerede har over 1.000 delebiler i Oslo, lancerede i København. Med et køb af deres største konkurrent, LetsGo, intensiverer de nu deres ambitioner om at revolutionere byens infrastruktur.

Annonce:

“Vi er overbeviste om, at delebiler er fremtidens måde at have bil på i de store byer. Der ligger et meget stort uudnyttet potentiale i København – mindst lige så stort som i Oslo. Ved at opkøbe LetsGo har vi kickstartet udviklingen i København,” siger Frederik Sandager Rasmussen, direktør i Hyre.

Hyre understreger forskellen mellem free-float bybiler og delebiler med fast stamplads. Mens free-float modellen ses som et alternativ til cykler eller offentlig transport, har delebiler med fast stamplads en stærkere indflydelse på at mindske antallet af privatbiler.

“Der er flere studier som viser, at en delebil med fast stamplads kan fjerne mellem 5-15 privatbiler fra gaden. Vi forventer, at vi får lige så mange delebiler i København, som vi har i Oslo, hvilket vil kunne fjerne behovet for op mod 15.000 privatbiler i København,” uddyber Frederik Sandager Rasmussen.

For LetsGo er sammenlægningen med Hyre en stor mulighed for at fremme udbredelsen af delebiler med fast stamplads. “Det glæder mig meget, at vi sammen med Hyre nu kan få delebiler ud til endnu flere. Vi ser frem til at give endnu flere københavnere et godt og grønt alternativ til privatbilen,” siger Bjarke Fonnesbech, direktør i LetsGo.

Med denne sammenslutning håber Hyre og LetsGo på at skabe mere plads i bybilledet og bidrage til en grønnere og mere klimavenlig hovedstad.

Hyre, der er ejet af den norske bilimportør Møller Mobility Group og en række investorer, driver over 2000 delebiler i Oslo, Bergen, Trondheim, Stockholm og København.

Annonce:
Forrige artikelHængslet kan være stjernen i Samsungs næste foldbare
Næste artikelNy OBSBOT Tiny 2: Et intelligent 4K webcam med styr på detaljerne
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.