Forside Nyheder

Streamingforbrug i Danmark blomstrer, anført af de over 40-årige

-
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Det fra 40 år og opefter at der for alvor streames tv, og de ældre udgør en hastig vækst

Danskerne streamede mere tv i foråret 2023 end sidste år, med betydelig fremgang i streamingforbruget blandt befolkningens ældre halvdel. Ifølge en ny rapport fra TV 2, baseret på Nielsen-analyser, har streaming via distributørens platforme spillet en nøglerolle i denne udvikling.

Streaming – uanset om det er live eller on demand – er blevet udbredt i Danmark. I andet kvartal af 2023 var det daglige streamingforbrug i gennemsnit 68 minutter, en stigning på 11% i forhold til samme periode sidste år. Selvom dette er et fald fra første kvartal, hvor gennemsnittet var 77 minutter om dagen, afspejler det stadig et generelt voksende forbrug.

Annonce:

Rapporten viser også, at brugerne på 50 år og derover har drevet denne stigning, især i aldersgrupperne 61-70 og 71+ år, hvor det daglige forbrug er steget med henholdsvis 39 og 65 pct. i forhold til andet kvartal sidste år.

“Vi har tidligere talt om, at de 51-60-årige er de nye superstreamere, fordi netop denne aldersgruppe har et særligt højt streamingforbrug sammenlignet med øvrige aldersgrupper. Nu ser vi, at de 61+-årige virkelig er kommet med ombord, og at de overhaler flere af de yngre aldersgrupper målt på dagligt streamingforbrug”, fortæller Nanna Maria Bock Jeppesen, analysekonsulent hos TV 2 Data & Insight, i en udmelding.

Danskerne streamede i gennemsnit indhold i 73 minutter dagligt i første halvdel af 2023, en stigning på 16 pct. i forhold til de første seks måneder i 2022. Udbyderne af streamingtjenesterne TV 2 Play, DRTV, Viaplay, Discovery+ og Eurosport Player, sammen med internationale udbydere som Netflix, HBO Max og Disney+, stod for 72% af seertiden. De resterende 28% gik til distributørens streamingplatforme.

TV 2 og DR stod for 49% af det samlede streamingforbrug i første halvdel af 2023, når forbruget på distributørens tjenester regnes med, hvilket understreger deres ledende position på det danske streamingmarked.

En væsentlig faktor i denne forandring er tekniske løsninger, der gør det muligt at se live-tv og on demand-indhold på internetbaserede platforme, som Yousee, Norlys og Allente tilbyder. Dette bliver klassificeret som streaming i målingerne, og det har haft en særlig effekt på ældre brugere, som i højere grad har abonnement hos en distributør.

“Der er fortsat store forskelle på, hvor de forskellige aldersgrupper forbruger deres streamingtid. Mens de yngre streamere er i front i forhold til streaming på de internationale tjenester, streamer personer på 51 år og opefter især gennem distributørerne. Her kan vi se, at de ældre seere i højere grad tager deres adfærd med sig fra den traditionelle broadcast-distribution med en stor andel af forbruget gennem de lineære kanaler”, lyder det fra Nanna Maria Bock Jeppesen.

Udbyderne har også gjort store innovationer for at imødekomme faldet i traditionelle tv-pakker.

 

Annonce:
Forrige artikelNolan: ’Oppenheimer’ handler på en måde om AI
Næste artikelVil dit LG OLED-TV snart oversvømmes med reklamer?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.