Forside * Featured

TEST: OBSBOT Tiny 2 – Genialt 4K web-kamera med intelligent styring

-

Er du på jagt efter et avanceret PTZ web-kamera, der tilbyder 4K opløsning og avanceret styring, så skal du læse med her. OBSBOT er klar med Tiny 2, som nok er et af de bedste på markedet lige nu.

Markedet for web-kameraer er ekploderet under og efter covid, fordi flere og flere ønsker at havet muligheden for hybrid-arbejde, hvor man både kan arbejde ude og hjemme. Og er man en af dem, som gerne vil have et PTZ (Pan-Tilt-Zoom) kamera, som har motor, og både kan følge dig i fuld figur eller blot dit ansigt, så er OBSBOT Tiny 2 et af de kameraer man skal kigge på. Vi har testet det, og holder det op imod Insta 360 Link, som er et af de mest populære PTZ webkameraer på markedet.

 

Annonce:

Udpakning, design og installation

OBSBOT Tiny 2 kommer i en æske, der udover selve kameraet indholder et 1,5 m. USB-C kabel, en USB-C -> USB-A adapter samt et rigtig lækkert stofetui, så du kan have kameraet med på farten. Oven i det får man også en speciel magnetisk holder til montage på skærm eller på en tribod, så kameraet er let at tage af uden man skal fumle med justering på skærmen hver gang.

 

Det medfølgende etui

Kameraet har et lækkert og solidt design i stål, og inde i basen sider der en 2-akse gimbal. der gør at kameraet kan rotere både op og ned og til siderne. Kameraet kan flytte sig 140° til siderne og tilte op og ned op til 70°.

På forsiden af kamerat er der både en dual omni-direktionel mikrofon med indbygget støjreduktion, ligesom der også er en diode, der lyser når kameraet er tændt, og også viser med blink når du giver kameraet fagter eller kommandoer til at enten zoome eller følge dit ansigt.

Kameraet måler 4,7 x 4,4 x 6,2 cm og vejer 143,3 gram med den medfølgende magnetholder, og kun 95,6 gram uden magnetholderen. Kameraet kan også monteres på en tripod, hvis du har behov for det.

Installationen af kameraet er super simpel. Du smider det blot i en USB-C eller USB-A port og så er det klart til brug. Jeg vil dog anbefale at man installerer den gratis OBSBOT WebCam app, som giver en masse ekstra kontrol og indstillinger af kameraet. Den findes både til Windows og MacOS.

 

Rigtig godt kamera

OBSBOT Tiny 2 kommer med et 4K kamera, der virker med en 1/1.5″ CMOS sensor, og den er bedre end både Elgato Facecam Pro og Insta 360 Link, der begge har mindre sensorer i deres kameraer. Oven i det har kameraet en blænde på f/1,9.

Og det kan ses på billedkvaliteten både hvis du er live-streamer eller deltager i videomøder. Billedet står super skarpt, og selvom du måske ikke har optimale lysforhold står billedet rigtigt godt.

OBSBOT Tiny 2 tilbyder 1-4X digitalt zoom, har indbygget automatisk eller manuel fokus som kan styres fra den medfølgende app.

Jeg streamer af og til på YouTube, og sammenligner jeg kvaliteten mellem Insta 360, Elgato Face Cam og OBSBOT Tiny 2, så vinder Tiny 2 mod begge kameraer som jeg ellers bruger i OBS Studio.

Kameraet understøtter også HDR, og de har netop frigivet en ny firmware til kameraet, der gør det endnu bedre.

Og en ting som jeg synes fungerer rigtigt godt er dens “følg mit ansigt” som jo i modsætning til de fleste web-kameraer er digitalt på et PTZ (Pan Tilt Zoom) jo er styret af en sensor der gør at kameraet drejer og tilter ud fra hvor dit ansigt er. Motoren i OBSBOT Tiny 2 er rigtig god, og måden kameraet bevæger sig når du bevæger sig virker meget mere menskeligt end det man oplever på mange andre kameraer.

De indbyggede mikrofoner fungerer også godt når du befinder dig op til et par meter fra kameraet, men er ikke dækkende, hvis du vil bruge kameraet i et stor rum, så skal du have en ekstra mikrofon.

 

Let at betjene med fagter og du kan give stemme kommandoer

OBSBOT Tiny 2 understøtter fagter og stemme-kommandoer, der gør at du med håndtegn kan få kameraet til at zoome ind eller ud på dig, følge dig eller bruge dynamisk zoom.

Oven i det understøtter Tiny 2 en række “Hi Tiny” stemme-kommandoer, hvor du også kan bede den om at hoppe til forskellige positioner du har forud indsat i kameraet. Så hvis du f.eks. har et whiteboard, så kan det være position 2 og har du et bord hvor du vil vise noget kan det være position 3.

 

Meget brugbar kontrol app

App’en som kan hentes fra OBSBOT website opdateres jævnligt både med forbedrede funktioner, men også med eventuelle rettelser, og jeg har været meget glad for at bruge den på både Mac og PC.

I appen kan du justere alt fra panoreringshastighed på kameraet til de enkelte funktioner på kameraet.

Det gode ved OBSBOT Tiny 2 er at du ikke behøver at bruge app’en, da kameraet kan betjenes uden den er intalleret eller startet, og så er jeg helt vild med at du får visuel tilbagemelding via den store diode på kamera-foden der viser at den har forstået det du har bedt den om.

 

Konklusion – Godt, og bedre end Insta 360 Link

OBSBOT Tiny 2 er det bedste TPZ web-kamera jeg har testet. Videokvaliteten er virkelig god, og er du streamer eller har du brug for et godt og solidt mødekamera, så er Tiny 2 klart et du bør have med i dine overvejelser.

I min optik er Tiny 2 bedre end Insta 360 Link, der ellers har imponeret mig meget, og som jeg selv bruger i det daglige. Og billedkvaliteten er også bedre når du kører auto-mode. Men det skyldes nok den større sensor.

Alt i alt, så kan vi uden problemer give OBSBOT Tiny 2 en “Recordere.dk anbefaler”.

 

Pris og levering

OBSBOT Tiny 2 koster vejledende 2.799,- Vi har endnu ikke fundet en dansk forhandler på pricerunner.dk, men du kan købe OBSBOT Tiny 2 online hos følgende forhandlere.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.