Forside * Featured

Folk er sure over faldende kapacitet på deres iPhone 14-batterier

-
(Foto: Onur Binay/Unsplash)

Batteriet på både iPhone 14 og iPhone 14 Pro er ifølge en række tech-influencere allerede begyndt at halte og falde i kapacitet efter mindre end et år.

Hvor længe skal en smartphone kunne holde? Traditionelt siger man, at de fleste mennesker skifter deres smartphone ud hver gang der er gået gennemsnitligt 18 måneder, men dette tal har varieret efter, om de økonomiske konjunkturer går op eller ned, og om der f.eks. er chipmangel, som der var for ikke så længe siden.

Men de fleste er nok enige i, at en smartphone i det mindste skal kunne holde et år, indtil der kommer en ny model. Og det synes at være et problem for iPhone 14 og iPhone 14 Pro, i hvert fald hvis man skal tro en række tech-influencere og journalister, der er storforbrugere af deres smartphone.

Annonce:

Wall Street Journals tech-reporter, Joanna Stern,skriver således på X (der før hed Twitter), at batteriet på hendes iPhone 14 Pro er nede på 88% af, hvad den havde, da hun købte den. Batterilevetiden på en fuld opladning er således skrumpet en del ind.

Som på alle andre smartphones falder batterikapaciteten på iPhones, jo flere gange, de lades op. Og når batterikapaciteten falder, og batterilevetiden falder tilsvarende, er der sat gang i en dødsspiral, hvor telefonen skal lades op oftere, hvilket så igen bidrager til et hurtigere fald i batterikapaciteten.

Svarer til Apples løfter

Joanna Sterns iPhone 14 Pro havde været igennem 450 lade-cyklus’er, da hun satte sit indlæg på X. Det kan faktisk ende med at være en smule bedre end hvad Apple lover. Ifølge Apple bør et iPhone-batteri have omtrent 80% af sin oprindelige kapacitet tilbage, når den når til 500 lade-cyklus’er.

Hvis man har et nogenlunde normalt smartphone-forbrug, og lader sin iPhone op natten over, svarer 500 lade-cyklus’er til omtrent 500 dage, altså lige under halvandet år. Så med mindre, Joanna Sterns iPhone-kapacitet falder mere end 8% i løbet af de næste 50 opladninger, svarer det til, hvad Apple har lovet.

Problemet for de pågældende brugere synes dog at være, at iPhone 14 og iPhone 14 Pro virker som om, de har mistet batterikapacitet hurtigere end tidligere iPhones. TikTok’eren Sam Kohl lagde over weekenden en video op, hvor han brokker sig over, hvor hurtigt, batterikapaciteten er faldet på en telefon, der er så dyr, som en iPhone er.

@imsamkohl

#greenscreen I paid $999 for this phone btw 😡 #apple #iphone #battery

♬ original sound – Sam Kohl

”Jeg ville have forventet et kapacitetsfald på 10% over måske 18 måneder til to år, ikke 11 måneder”, siger Kohl i videoen. Han fortæller dog ikke noget om, hvor mange battericyklus’er, hans telefon har været igennem. Kohl siger også, at han har set hundredevis af andre brugere, der rapporterer samme problem.

Har du en iPhone 14 eller iPhone 14 Pro? Hvordan har dit batteri det? Giv en melding i kommentarsporet, hvis du også har set din batterikapacitet falde hurtigere, end du havde forventet det.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.