Forside * Featured

TEST: Sony WF-1000XM5 – Velkommen til øverste hylde af aktiv støjreduktion

-

Vi har testet de nye Sony WF-1000XM5, der er næste generation af Sonys populære in-ear hovedtelefon, der kommer med en af markedets bedste aktive støjreduktion og lyd.

Er du på jagt efter et sæt trådløse in-ear hovedtelefoner, hvor god lyd og stærk aktiv støjreduktion betyder meget, så skal du klart kigge på denne anmeldelse. Vi har testet de nye Sony WF-1000XM5, der kommer med markedets bedste ifølge Sony selv.

Læs her hvad vi synes om de nye trådløse fra Sony her.

Annonce:

 

Æsken Sony WF-1000XM kommer i

Design og installation

Sony WF-1000XM5 kommer i en lille miljørigtig pap-æske, der indeholder et etui, der virkeligt er krympet siden forrige generation, et lille USB-A til USB-C kabel, og så fire forskellige silikone-ørepropper i størrelserne SS, S, M og L, hvor M er monteret som standard på øretelefonerne, der naturligvis også er i papæsken

 

Du kan få WF-1000XM5 i farverne sort og silver (grå), og modellen vi testede var i farven sort, som også er min egen favoritfarve af de to.

Etuiet måler ca. 64,6 x 40,0 x 26,5 mm og vejer ca. 39 gram, mens hver øretelefon er blevet knap 25% mindre end foregængeren vejer ca. 5,3 gram inklusive en M silikoneprop. Etuiet er blevet meget mindre, og har stadig både USB-C og trådløs Qi opladning indbygget.

Sony WF-1000XM5 kommer med det som svarer til en IPX4 certificering, så den er vandtæt, selv hvis du går i kraftig regn.

 

Designet er yderst elegant, og diskret, og den væsentlige formindskelse af størrelsen klæder virkeligt produktet. Der er tre indbyggede mikrofoner i hver øretelefon, og så kommer de med en 8,4 mm driver-enhed, der drives af Sonys næste V2 generation af deres lydchipset og deres HD Noise Cancelling Processor QN2e.

På siderne af ørepropperne er der et touch-felt, som kan bruges til at skifte nummer, tage telefonen og starte og stoppe musikken. De virker rigtigt godt, og kan sættes op i app’en.

Sony WF-1000XM5 kommer med Bluetooth 5.3.

Installationen er super let, du parer dem med op til to enheder samtidigt, og så kan du ellers gå i gang med at nyde musik, tale i telefon eller deltage i telefonmøder til den helt store guldmedalje.

 

Hvordan lyder Sony WF-1000XM5?

Sony har altid ligget på øverste hylde når det gælder god lyd, bas og bedste aktiv støjreduktion, og det har ikke ændret sig med WF-1000XM5.

Sony bruger deres Dynamic Driver X teknologi, som giver et bredt lydbillede med god bas, mellemtone og diskant, der automatisk fordeles af Sonys lydchipset, som også selv justerer den aktive støjreduktion som bare virker rigtigt godt. Og jeg er nødt til at give Sony ret. Deres lyd er blandt de bedste. Især på dybden som altid var været Sony’s signatur, har det nye chipset forbedret sig meget.

 

Jeg har spillet alt fra Andreas Vollenweider og klassisk musik til dance-musik. Det har bådet været lossless og streamet radiostationer i væsentligt lavere bitrate, og uanset hvad jeg har sat på, så har Sony WF-1000XM5 bare leveret god lyd.

Støjreduktionen er helt sikkert en af de bedste på markedet, og sætter man den til adaptiv, hvor den selv justerer det, så behøver du ikke at bruge mere tid på det, og de indbyggede mikrofoner lyder også godt i telefonopkald.

Når jeg går ude bliver jeg ikke ramt af vindstøj, og i de dage jeg har testet dem har der ellers været rigeligt vind. Og jeg har også haft dem på i regnvejr.

Uanset om det er musik eller taler du lytter til, så fungerer Sony WF-1000XM5 bare rigtigt godt. Og så understøtter de A2DP, AVRCP, HFP, HSP, TMAP, CSIP, MCP, VCP, CCP lydprofiler og SBC, AAC, LDAC, LC3 lydformater, så der bør være noget for alle.

 

De er fantastiske at gå med

Den nye og mindre størrelse på WF-1000XM5 gør dem endnu lettere at gå med, og de er nu så små, at de for de fleste kan ligge helt plant med øret, og det gør dem lette at have på, også når man cykler med hjelm, men husk nu at det er vigtigt at være opmærksom i trafikken, uanset om man er på cykel eller går med dem på.

Jeg har testet dem med simuleret fly og trafikstøj, ligesom jeg har haft dem på mens jeg har gået tur med hundene, og de sidder bare rigtigt godt. Om de er optimale til løb har jeg ikke testet.

 

Forbedret Batteritid er klart godkendt

Sony WF-1000XM5 kommer med op til 8 timers batteritid med aktiv støjreduktion slået til, og hele 12 timer hvis det er slået fra. Oven i det har man yderligere 2 opladninger i etuiet, så man får op til 24 timer med aktiv støjreduktion inden man skal oplade etuiet igen.

Under hele testen har jeg testet dem både på farten og på job, og de har uden problemer givet mig en hel arbejdsdag med aktiv støjreduktion, og selvom jeg naturligvis ikke har haft dem på hele tiden, ville jeg trygt bruge dem på selv lange flyveture, hvor jeg ellers han sværget til mine Sony WH-1000XM5.

Opladningen af in-ears tager ca. 1,5 timer før de igen er på 100%, mens etuiet tager ca. 2 timer at fylde op igen.

 

App’en er blevet bedre, meeen

Sony’s “Headphones” app er blevet meget bedre. Den tilbyder at du kan sætte alt op omkring lyd og støjreduktion, ligesom den bruges til at opdatere dine hovedtelefoner.

Da vi modtog WF-1000XM5 var der en firmwareopdatering, og den tog knap en time, og selvom Sony naturligvis skal have respekt for at sikre at software og hardware spiller maksimalt sammen, så må der være en måde hvor de kan få den tid det tager at opdatere dem ned til meget mindre. Det er faktisk blevet langtsommere end forgængeren.

Men når det er sagt, så er det sjældent jeg udover til firmware opdateringen havde brug for at bruge app’en, når man først har sat sine in-ears op, så virker det bare, og du kan i app’en sætte det op, så de kan være forbundne til to enheder samtidigt, så du både kan bruge dem til din smartphone og computer samtidigt. Det fungerer ganske udemærket.

 

Konklusion

Sony WF-1000XM5 er uden tvivl kongen af aktiv støjreduktion, og du får også noget af markedets bedste lyd i dem. Der er kommet flere spillere der tilbyder god lyd, men kombinationen af aktiv støjreduktion og rigtig god lyd, der er Sony WF-1000XM5 stadig kongen.

Kombineret med fantastisk batteritid ud fra størrelse, så vil jeg klart anbefale alle at kigge på Sony WF-1000XM5 hvis de er på jagt efter et par trådløse in-ears, og er villige til at lægge 2.500,- for at få det.

Jeg har ingen anker udover det med den langsomme firmwareopdatering, og hvis der kommer 3-4 af dem i den tid man har dem, så er det noget man sagtens kan leve med. Derfor lander Sony WF-1000XM5 også på en top karakter.

 

Pris og levering

Sony WF-1000XM5 kommer i farverne sort og silver, og koster vejledende 2.500,-. WF-1000XM5 er i handlen nu, og du kan se bedste dagspris her.

Sony WF-1000XM5
Design
Lyd (ud fra størrelse)
Batteri
Komfort
Brugervenlighed
Læs bedømmelse0 stemmer
Plus
Minus
4.9
Karakter
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.