Forside * Featured

Google udvider mulighederne i Home-økosystemet

-
(Foto: Google)

Nye, automatiske funktioner, en række nye starter-aktiviteter og nyheder til Script Editor er en del af den opgradering af Home, som Google lovede på I/O.

Hvis du er en af de hjemmestyrings-entusiaster, der virkelig går op i det intelligente hjem, har Google nu nyt til dig. Hvis du altså ikke er typen, der går helt uden om Google af forskellige årsager.

Google annoncerede allerede på årets I/O-konference, at Home-app’en ville få en overhaling og ville åbne op for meget mere avanceret styring af hjemmet i løbet af 2023. Det begynder firmaet så at gøre noget ved nu.

Annonce:

I to blogindlæg fra Googles smarthjems-hold kan man se nogle af nyhederne, der er på vej, og som snart lander hos dem, der er tilmeldt Googles Public Preview-tjeneste. Den første nyhed er både for meget nørdede og for lidt mindre nørdede hjemmestyrings-entusiaster, der bruger Google Home-økosystemet.

Det handler om de såkaldte rutiner, der nu er blevet specificeret som Household Routines. En række nye starter-funktioner gør det nu muligt at automatisere handlinger i Home-økosystemet baseret på, når en enhed i økosystemet er i en bestemt tilstand. Det er altså en lidt mere direkte måde at gøre tingene på end med f.eks. IFTTT eller lignende.

Hvis A, så B

Har du for eksempel en digital lås på døren, der er kompatibel med Google Home-økosystemet, kan du sætte Google Home-app’en til automatisk at reboote låsen, hvis den af en eller anden grund er sat i stå. Hvis en robotstøvsuger ikke er i dock’en, men heller ikke er i færd med at gøre rent, kan Home sættes til at sende den tilbage til dock’en med en kommando.

Disse to eksempler giver et godt billede af, hvad der nu kan lade sig gøre, og mere brugbare eksempler kunne f.eks. være at slukke for termostaten, hvis der er et vindue åbent, så du ikke fyrer for fuglene. Eller, hvis du helst ser film i mørket hjemme i stuen, kan du sætte Google Home til at tænde lyset på halv styrke, når du sætter filmen på pause for at hente flere popcorn.

(Foto: Google)

En række nye handlinger, der kan iværksættes som normalt i Google-økosystemet er nu også tilgængelige. Ud over dem, der er hægtet på automatiske sensor-informationer som ovenfor, er der f.eks. en ”Color Loop”-funktion, der sætter lyset i dine smartpærer til at køre igennem farvespektret i loop, når du siger ”Party time”.

”Pulse” er en ret cool funktion, der giver visuel feedback ved aktivering af en enhed i økosystemet. For eksempel kan du sætte lyset i kontoret eller i soveværelset til at pulsere kortvarigt, når nogen trykker på ringeklokken ved hoveddøren. Så gør det ikke så meget, hvis nogen ringer på, mens du hører musik i hovedtelefoner.

Lav dine egne notifikationer

Hvis du derimod er tilstrækkeligt nørdet til at have kastet dig over den nye Script Editor, som Google har introduceret til sit Home-økosystem, får du nu også mere at lege med. For eksempel kan du lave scripts, der aktiverer funktioner i økosystemet baseret på data fra Googles Nest-kameraer.

(Foto: Google)

Google giver et par eksempler, såsom hvis kameraet registrerer at der er blevet leveret en pakke eller nogle varer ved hoveddøren, kan den afspille en lyd på dine smarthøjttalere eller lade dine smartpærer blinke. Tilsvarende kan du sætte de samme højttalere til at spille en særlig playliste, når kameraet genkender et bestemt ansigt, der kommer ind ad døren (det kræver dog Nest Aware-abonnement).

Sidst, men ikke mindst kan du nu generere dine egne notifikationer fra Home-app’en via Script Editor. Når afkommet er hjemme fra skole, f.eks., kan du få en notifikation på din Android-telefon. Funktionerne rulles ud lige nu, så det er ikke sikkert, de alle er tilgængelige med det samme.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.