Forside * Featured

LG lader dig tage TV’et med på camping…i en kuffert

-
Housed in a convenient and durable suitcase with a built-in battery and speakers, the LG StanbyME Go is the ideal travel companion for on-the-go entertainment.

De transportable, batteridrevne TV-modellers historie starter helt tilbage i 1958, men batterilevetiden er faktisk blevet ringere siden dengang.

Lige siden TV blev hvermandseje, har folk drømt om at tage dem med sig ud i verden. Det siger noget om TV’ets indflydelse som informations- og underholdningskilde, at TV-seere i årtier har drømt om at tage dem med på stranden, på campingpladsen, eller i skoven.

Alligevel transportable TV-modeller aldrig været storsællerter. Det hele startede i 1958, blot ti år efter Lily Broberg var vært for Danmarks Radios første TV-udsendelse fra Tivoli. Med gennembruddet for billige transistorer var det pludseligt muligt for det amerikanske elektronikfirma Philco (der intet har at gøre med Phillips) at skabe Philco Safari, verdens første transportable og batteridrevne TV.

Annonce:

Safari, der kom til salg i sommeren 1959, kunne både køre på strøm fra væggen eller på et genopladeligt batteri, der blev annonceret til at kunne holde til fire timers TV på en opladning. Philco Safari vejede næsten ti kilo, så der var nok i højere grad tale om en slæbbar – og seerne kiggede på et spejl, der reflekterede signalet fra en CRT-skærm.

Panasonics TR-001 var det første håndholdte TV (Foto: Panasonic)

I 1970 gav Panasonic TV-fans muligheden for at holde et TV i hånden med TR-001, der havde en lillebitte CRT-skærm indbygget, der så blev forstørret op optisk. Den ser måske større ud på billedet, men TR-001 er kun 15 cm på den længste led.

27” webOS i en kuffert

Siden blev elektronikken omkring CRT-skærmen mindre, sådan at Sony i 1982 kunne præsentere FD-210-modellen – et TV, du kunne have i lommen. Den blev senere omdøbt til ’Watchman’ efter at Sonys Walkman-fænomen overtog hele verden. Men der var stadig tale om en CRT-skærm. LCD-skærme kom først til i slutningen af 80’erne og i 1990’erne.

I 1990’erne blev laptops mere populære, mobiltelefoner kom til, og nu havde folk nok at lave, når de var på farten. Det var ikke så nødvendigt at slæbe et TV med rundt. Men den transportable TV-kategori er langt fra død og borte. Det har LG netop bevist med StanbyME GO-modellen.

StanbyME er navnet på LGs transportable TV-linje, der indtil nu primært har bestået af skærme på standere og hjul. Men med GO-modellen har LG i stedet stoppet TV’et ned i en kuffert, så det kan tages med som var det almindelig bagage.

Kuffertformatet gør StanbyME GO nem at pakke (Foto: LG)

Dette til trods er det alligevel lykkedes LG at stoppe et 27” LCD-TV med 1080p-opløsning ned i kufferten. TV’et har derudover næsten alle de smart-TV-funktioner, du har brug for ude i verden: LGs webOS-software, AirPlay og screen mirroring, stemme-kontrol, og Dolby Atmos. Det sidste kan du afspille igennem TV’ets fire indbyggede højttalere.

Ringere batterilevetid end i 1959

TV’et er Bluetooth- og WiFi-kompatibelt, så du skal formentlig sætte et hotspot op for at streame fra nettet. Du kan endda, som du kan se herunder, vende TV’et på den høje led, hvis du får lyst til at se TikTok-videoer fra din smartphone i et større format.

Der er dog også ulemper ved TV’et. Den største er batterilevetiden, der kun er på tre timer. Der findes altså film, du ikke skal regne med at kunne se i fuld længde på TV’et, og det er da også værd at nævne at det er en time mindre end Philcos 64 år ældre Safari-model.

StanbyME GO kan også bruges som en ren musikafspiller. (Foto: LG)

 

Den anden ulempe er, at StanbyME GO ikke er officielt til salg i Norden. Det kom til salg i Sydkorea for et par måneder siden, og er netop kommet på gaden i USA. Dertil kommer, at TV’et kun sælges via LGs hjemmeside.

StanbymeGO er en touchskærm, så den kan bruges som underholdning på andre måder en TV-kigning (Foto: LG)

Du skal altså en tur over Atlanten eller til Korea for at hente et eksemplar. I USA koster den 999.99 dollar, eller lige omkring 6.850 kroner (der kommer typisk amerikansk delstats-moms oven i).

På den anden side er TV’et allerede indbygget i en kuffert, så det er nemt at tage det med hjem i et fly.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.