Forside * Nyheder

Danskere i front med sociale medier: 91% aktive online

-

Når det kommer til at være online og aktive på sociale medier, er danskerne klart i front sammenlignet med resten af Europa. I en ny rapport fra Dansk Statistik, benævnt “It-anvendelse i befolkningen 2023”, fremgår det, at 91% af danskerne brugte sociale medier i starten af 2023.

I sammenligning er det europæiske gennemsnit for brugen af sociale medier kun 58%, hvilket gør Danmark til den førende nation inden for dette område.

Andreas Holbak Espersen, digitaliseringspolitisk chef i DI, ser dette som en indikation af, at Danmark virkelig har omfavnet den digitale tidsalder. ”Det er en fordel, at vi kommunikerer meget via digitale teknologier, idet det giver os bedre mulighed for at være forbundet med hinanden og danne relationer på tværs af eksempelvis alder,” udtaler han.

Annonce:

Han tilføjer: ”Under corona så vi, hvordan særligt de ældre opdagede fordelene ved digitale medier, da det blev en metode til at kommunikere med familie bosat langt væk. Det giver mulighed for at være en del af et større fællesskab.”

 

Facebook stadig nummer 1.

Blandt de mest populære sociale medieplatforme ligger Facebook øverst med hele 84% af den danske befolkning, der benytter det. Instagram følger efter med 56%, og Snapchat er tredjepladsen med 46%.

Interessant er det også at se kønsforskelle i valget af platforme. Selvom mænd og kvinder stort set er lige aktive på sociale medier, viser der sig nogle klare præferencer. Eksempelvis er 33% af kvinderne aktive på Pinterest sammenlignet med kun 10% af mændene. Instagram, Snapchat og Tiktok er også mere populære blandt kvinder, mens X (tidligere Twitter) er domineret af mandlige brugere.

Undersøgelsen baserer sig på svar fra 4080 deltagere i aldersgruppen 16-74 år.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.