Forside Nyheder

Nintendos næste konsol kan have ringere skærm end Switch

-
(Foto: Nintendo/Rec.dk)

Ifølge kilder i spilbranchen kommer Nintendo Switch’ afløser i 2024, og er allerede ude hos spiludviklerne nu.

En overgang så det ud som om, Nintendo kun kunne få hver anden af sine spilkonsoller til at blive hits hos forbrugerne. Siden Nintendo 64 udkom i 1996 har hver anden Nintendo-konsol været et større eller mindre flop.

Efter Nintendo 64 kom GameCube i 2001, der ”kun” blev solgt i omkring 21 millioner eksemplarer. Det tal er skuffende, fordi det skal sammenlignes med forgængerens 32 millioner, og ikke mindst efterfølgeren, Nintendo Wii fra 2006, der blev solgt i 101 millioner eksemplarer.

Annonce:

Efter Wii kom Wii U i 2012, der var en eklatant fiasko med kun 13,6 millioner solgte eksemplarer. Et mønster begyndte at tegne sig, især eftersom mønstret fortsatte med den næste konsol, Nintendo Switch fra 2017, der nu i seks år har været en solid sællert for Nintendo.

Hvis mønsteret holder, skulle den næste Nintendo-konsol altså være noget af en fiasko, med mindre Nintendo gør noget for at bryde mønsteret. Det ser dog imidlertid ikke ud som om, mønsterbrydning står højt på listen over prioriteter for den japanske virksomhed. I hvert fald ikke, hvis man skal stole på websitet VGCs kilder.

Nedgradering af skærmen

VGC har tale med kilder, der fortæller, at en udvikler-version af den næste Nintendo-konsol nu er blevet sendt ud til de vigtigste spiludviklere på Nintendos platforme. Spilfirmaerne er med andre ord i gang med at sikre, at der er en mængde spil klar, når Nintendo præsenterer den næste konsol.

Hvis det holder stik, understøtter det tidligere rygter om at Nintendo vil præsentere sin næste platform i 2024. Det vil uden tvivl glæde Nintendo-fans, men der er også malurt i bægeret. Det ser nemlig ud som om, Nintendo vil lancere den nye konsol med en ringere skærm end den, der sidder i Switch lige nu.

Ifølge VGC vil den kommende konsol have et lignende hybridformat som Switch, og altså kunne bruges både som håndholdt og stationær konsol. Men hvor Switch nu er blevet opgraderet til en OLED-skærm, skulle den kommende konsol kun have en LCD-skærm indbygget.

Det virker som en underlig beslutning, men flere medier gætter på, at Nintendo prøver at holde prisen nede på konsollen, som så til gengæld skulle have en noget kraftigere CPU og GPU end Switch. Uanset hvad er startskuddet gået for rygtemøllen, når det gælder Nintendos næste konsol – og der kommer sikkert mange flere rygter ud, før der står 2024 på kalenderen.

Annonce:
Forrige artikelDR slukker for den ældre DRTV på DR2
Næste artikelOnePlus udsætter lancering af foldbar på grund af nyt display
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.