Forside Nyheder

ChatGPT bliver nu up-to-date på viden

-
Foto: Shutterstock.com

Før var ChatGPT begrænset til videns-fakta før efteråret 2021, nu er den blevet up-to-date

OpenAI har taget et afgørende skridt fremad med sin AI chatrbot ChatGPT. Den kunstige intelligens, som har sin base i en omfattende database opbygget før 2022, kan nu tilbyde opdateret information i realtid. Det skriver BBC

Tidligere var ChatGPTs svar baseret på data indsamlet indtil september 2021, hvilket begrænsede dens evne til at levere aktuelle oplysninger. Nu kan premium-brugere dog forvente svar, der er baseret på de seneste data, takket være bot’ens nye internetbrowsingkapacitet.

Annonce:

Men denne nye udvikling kommer med sin egen sæt af udfordringer. Tomas Chamorro-Premuzic, en anerkendt professor i erhvervspsykologi ved University College London, påpeger vigtigheden af kildeangivelse og nøjagtighed af den information, der leveres af ChatGPT.

“Hvis det ikke er angivet på en pålidelig måde, hvad kilderne er, og det bare er en blanding af, hvad der findes derude … så er bekymringerne omkring nøjagtighed, og folk antager bare, at de oplysninger, de får der, er pålidelige, når de ikke er det,” forklarer han.

OpenAI er klar over disse udfordringer og arbejder kontinuerligt på at forbedre troværdigheden og pålideligheden af de oplysninger, som ChatGPT leverer. Med indsatsen fokuseret på etisk og ansvarlig brug af teknologien, forventes det, at disse problemer vil blive adresseret, efterhånden som teknologien modnes.

Med realtidsoplysninger lige ved hånden har kunstig intelligens fra ChatGPT en mulighed for at blive en mere integreret del af vores hverdag.

Det er betalende Premium-brugere som har adgang til AI i realtid fra ChatGPT. Et abonnement som inkluderer seneste version 4 af ChatGPT koster $25/måned, omregnet er det omkring 175 kr.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.