Forside * Nyheder

Google beskyldes for at lede bilist i døden fra sammenstyrtet bro

-

Familien til en afdød mand hævder, at Google ikke opdaterede sine kort og er ansvarlig for hans død

Familien til Philip Paxson, en amerikansk mand der døde i september 2022, sagsøger Google for uagtsomt at have ledt ham ud over en sammenstyrtet bro i Hickory, North Carolina. Søgsmålet blev anlagt tirsdag ved en civil domstol i Wake County. Det skriver BBC.

Annonce:

 

Den tragiske hændelse

Philip Paxson var på vej hjem fra sin datters 9-års fødselsdag, da han, ifølge søgsmålet, fulgte Googles anvisninger og kørte ud over en bro, der var kollapset ni år tidligere.

Familien hævder, at Paxson stolede på Google Maps for at navigere i et ukendt kvarter og blev ledt til det, de senere lærte, er blevet kaldt “Bridge to Nowhere”. Paxson druknede i Snow Creek, da hans bil styrtede ned fra broen.

 

Lokale beboere havde advaret Google

Lokale beboere i Hickory havde angiveligt gentagne gange kontaktet Google for at opdatere deres kort, efter at broen kollapsede i 2013.

Barrierer, der skulle have forhindret adgang til broen, manglede på tidspunktet for ulykken på grund af hærværk, ifølge lokale medier.

 

Søgsmål også mod lokale virksomheder

Udover Google inkluderer søgsmålet også tre lokale virksomheder, som hævdes at have haft pligt til at vedligeholde broen.

“Vores piger spørger, hvordan og hvorfor deres far døde. Som voksen kan jeg stadig ikke forstå, hvordan de ansvarlige kunne have handlet med så lidt respekt for menneskeliv,” siger Alicia Paxson, Philips kone, i en udtalelse.

 

Googles svar

En talsmand for Google sagde i en kommentar til AP News: “Vi har den dybeste sympati for familien Paxson. Vores mål er at levere nøjagtige ruteoplysninger i Maps, og vi er ved at gennemgå dette søgsmål.”

Sagen har igen sat fokus på spørgsmålet om teknologivirksomheders ansvar over for brugernes sikkerhed og aktualiteten af de data, de leverer.

Det forventes, at sagen vil trække flere overskrifter i de kommende måneder, da den potentielt kan sætte en præcedens for lignende sager fremover.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.