Forside * Featured

Google giver efter: Lover 10 år med Chromebook-opdateringer

-
Chromebook Pixel.

Nu udvides antal år som Chromebooks modtager opdateringer til en hel dekade

Google har annonceret, at de vil forlænge den periode, hvor Chromebooks får automatiske opdateringer, til en hel dekade. Denne beslutning blev afsløret i et blogindlæg på selskabets officielle hjemmeside. Det skriver tek.no

Tidligere i år blev tech-giganten skarpt kritiseret for, at mange skole-Chromebooks blev til unødvendigt affald, da de stoppede med at modtage opdateringer. Når disse enheder ikke opdateres, kan de ikke længere anvendes til afgørende akademiske funktioner, som at deltage i online eksaminer, da mange af disse platforme kræver den seneste version af Google Chrome-browseren.

Annonce:

Elizabeth Chamberlain fra iFixit udtalte dengang: “Chromebooks er designet med en kort levetid. Vi hører ofte fra professionelle, at de smider fungerende Chromebook-hardware ud på grund af softwarens begrænsede supportperiode.”

Google har imidlertid udvidet denne supportperiode flere gange siden Chromebook’s lancering. Da de først blev introduceret i 2011, blev det lovet tre års opdateringer. Dette blev udvidet til fem år i 2016 og derefter til otte år i 2020. Med denne nyeste ændring kan ejere af Chromebooks fra 2021 og fremefter forvente ti års opdateringer.

Det skal bemærkes, at denne tidsramme begynder fra enhedens lanceringstidspunkt og ikke fra købstidspunktet. For dem med ældre modeller vil der dog være en mulighed for at forlænge supporten med yderligere to år efter den sidste planlagte opdatering.

Sammenlignende set har Microsoft lovet opdateringer til Windows 10 indtil 14. oktober 2025, lidt over et årti efter dens debut i 2015.

Public Interest Research Group (PIRG), en nonprofit organisation, der tidligere havde kritiseret Google, hilste denne beslutning velkommen. “Googles beslutning er en sejr for forældre, lærere og studerende, der ønsker holdbare produkter. Vi vil se færre fungerende enheder smidt væk på grund af softwarebegrænsninger,” sagde Lucas Rockett Gutterman, kampagneleder for PIRG.

Udover denne forlængede opdateringsperiode meddelte Google, at de vil introducere nye batteribesparende funktioner til Chromebooks, hvilket yderligere vil forbedre enhedens holdbarhed og brugervenlighed.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.