Forside * Nyheder

Nye hoved- og øretelefoner fra Bose

-
(Foto: Bose)

Firmaet har sat nye topmodeller ind over hele linjen og er nu også sprunget ombord på den seneste virtuelle surround-bølge.

Det er nemt at drukne i kølvandet på Apples annonceringer af nye iPhones. Derfor er det sjældent, at andre tech-firmaer annoncerer nyt i samme uge som Apple. Men det er nu alligevel præcis, hvad Bose lige har gjort.

Måske netop for at prøve at fange noget af mediernes søgelys har Bose annonceret hele tre nye produkter på én gang. Det er i kategorien for hoved- og øretelefoner, og udgør dermed en komplet fornyelse af sortimentet.

Annonce:

Det betyder selvfølgelig også en opgradering af de støjreducerende hovedtelefoner, som Bose er kendt for, der bærer navnet QuietComfort. For eksempel betyder det et farvel til QuietComfort 700 som topmodel, der erstattes på topposten af QuietComfort Ultra.

Bose QuietComfort Ultra (Foto: Bose).

QuietComfort Ultra er blevet redesignet fra bunden og har fået endnu bedre støjreduktion, samt bedre detektering af stemmer, der taler til dig, og efterfølgende aktivering af lyden fra omgivelserne, så du kan høre, hvad der bliver sagt. Apropos tale-tydelighed så benytter QuietComfort Ultra beamforming-teknologi til at isolere din stemme fra omgivelserne, så folk i den anden ende af et stemmeopkald bedre kan høre dig.

Hi-res? Måske!

Den største nyhed er dog Boses entré ind i den virtuelle surround-trend med understøttelse af Immersive Audio. Bose bruger sin egen teknologi til at rumliggøre stereo-lyd, snarere end f.eks. at understøtte Dolby Atmos eller Sonys 360 Audio. Der er også head-tracking indbygget, som du kan slå til eller fra. Med Immersive Audio slået til, holder QuietComfort Ultra 18 timer på en opladning, og slået fra holder de i 24 timer.

Bose QuietComfort Ultra Earbuds (Foto: Bose).

Der er også både Immersive Audio og mulighed for head-tracking indbygget i Boses nye øretelefoner, QuietComfort Ultra Earbuds, der erstatter Earbuds II, der lige knap er et år gamle. Ultra Earbuds understøtter, ligesom Ultra-hovedtelefonerne, Snapdragon Sound, og det skulle i princippet betyde, at du kan lytte til hi-res-musik med dem, hvis din lydkilde også understøtter det.

Bose er dog ikke specielt gavmilde med detaljerne på deres hjemmeside, hvor der ud over løfter om ”hi-res” og ”low latency” blot står at Qualcomms AptX Adaptive-codec kan benyttes. Qualcomm lover op til 420 kbps bitrate med codec’et og henviser til undersøgelser, der viser, at der ikke er nogen ”statistisk signifikant forskel” på denne bitrate og lytning ved 24/96 lineær lyd.

QuietComfort Ultra Earbuds har en IPX4-certificering og holder i op til seks timer på en opladning. Der er tre yderligere opladninger at hente i ladeæsken, og du kan lade dem op til to timers ekstra lytning på blot 20 minutter.

Bose QuietComfort Headphones (Foto: Bose).

Endelig er der også QuietComfort Headphones, der erstatter QuietComfort 45-hovedtelefonerne. Der sker ikke ret meget nyt på disse, ud over en række nye software-tiltag og tilgængelighed i en ny, grøn farve. På software-siden kan du nu f.eks. indstille, hvor meget støjreduktion, du vil have, i stedet for blot at slå den til og fra.

QuietComfort Ultra og Ultra Earbuds bliver tilgængelige fra omkring 10. oktober og kan forudbestilles nu på Boses danske hjemmeside. De koster henholdsvis 3.899 og 2.699 kr. QuietComfort Headphones kan også forudbestilles nu til en pris på 3.099 kroner. De bliver dog allerede tilgængelige sidst på måneden.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.