Forside * Featured

Guide: Indblik i videoovervågning af hjemmet

-

Vi ser på overvågning til hjemmet fra de tre producenter: Arlo, Netatmo og TP-Link

Hvis du er novice inden for hjemmeovervågning, kan det være svært at gennemskue, hvad du får for pengene, og hvad du kan nøjes med. Vi ser nærmere på tre løsninger, og hvad du juridisk skal være opmærksom på ved videoovervågning i hjemmet.

Annonce:

Videoovervågning af hjemmet kan give dig en vis tryghed, når du er ude at rejse eller fejrer højtider med familien i den anden ende af landet. Selvfølgelig er det også rart at blive advaret, hvis uønskede elementer tvinger sig adgang til hjemmet, mens I sover eller er på arbejde.

Hjemmeovervågningsløsninger behøver ikke at være en tungere investering, hvor familiens førstfødte pantsættes. Behov og pengepung kan gå hånd i hånd. Og selv billige overvågningskameraer byder på standardfunktioner som nattesyn, bevægelsessensor, sirene og billedkvalitet i fuld HD.

Hvis du dog sidder med forventningen om lækker billed- og lydkvalitet, som sprænger hjemmebiografen, bliver du slemt skuffet. Husk på at kameraerne er designet til at sende data afsted til dig i en hurtig fart uanset, om forbindelsen er dårlig, eller om du har 5G, hvormed producenten må gå på kompromis med pixeltæthed, detaljer og skarphed. Basalt set skal du kunne spotte, hvem der dukker op på optagelserne, og du skal kunne høre, hvad de siger og gør.

 

TP-Link Tapo C420

Bør du så droppe alt om 4K-kameraer og blot nøjes med 720p? Ikke nødvendigvis. Det afhænger af, hvor du sætter kameraet op henne, og hvor stor en afstand der vil være mellem personerne og kameraets linse.

Recordere.dk har spurgt tre producenter inden for hjemmeovervågningsudstyr om at stille med hver deres setup, der dækker hjemmet indendørs som udendørs. Guiden ser nærmere på overvågningssetup fra Arlo, TP-Link og Netatmo, hvor vi kommer ind på funktioner, brugervenlighed, billedkvalitet og opsætning.

Selvom denne guide på ingen måde er udtømmende, kan du bruge den som inspiration til, hvordan din kommende hjemmeovervågningsløsning skal se ud, og hvor omfattende den skal være. Du får også indblik i, hvordan et setup med et stramt budget kan se ud, og hvad du får, hvis du går med det dyreste brand.

 

Husk at have prisen in mente

Når du læser guider, som den nærværende, er det altid vigtigt at have for øje, at man ofte får, hvad man betaler for. Derfor bør du læse de forskellige sammenligninger med dette for øje; at du naturligvis ikke får 4K-opløsning i et hjemmeovervågningskamera til kr. 199.

I nedenstående test deltager:

– Arlo Ultra 2 med Base Station, set til kr. 2.504
– Arlo Essential Spotlight Camera, set til kr. 699
– Arlo Essential Indoor Camera (kablet), set til kr. 802
– Arlo Essential Video Doorbell med Arlo Chime, set til kr. 1.445
– TP-Link Tapo C420, set til kr. 1.299 (for pakke med to kameraer og hub)
– TP-Link Tapo C100 (kablet), set til kr. 199
– TP-Link Tapo C225 (kablet), set til kr. 549
– Netatmo Smart Outdoor Camera med sirene (kablet), set til kr. 2.397
– Netatmo Smart Indoor Camera (kablet) x 2, set til kr. 1.191

 

Arlo Essential indendørs kamera (kablet)

Opsætning

Pris, billedkvalitet og funktioner er alle gode parametre at holde øje med, men der er også visse overvågningsløsninger, som kræver, at du finder din indre elektriker frem. Har du ikke sådan en iboende, er det værd at bide mærke i, hvor nemt det er at klargøre og montere dine kameraer.

Arlo Essential Spotlight til både indendørs og udendørs brug, Arlo Ultra 2 til udendørs brug, Arlo Essential Video Doorbell og Arlo Essential Indoor Camera er alle nemme at sætte op. Hent Arlo Secure-appen, følg instrukserne og afsæt en lille time til alle fire – herunder få minutter til at skrue dørklokken ind i dørkarmen.

Alle Arlo-enheder kan forbindes med Arlos Smart Hub, der er en fysisk base med kablet forbindelse til din router, hvor du kan vælge at lagre alle kameraernes optagelser lokalt, ligesom den krypterer kameraforbindelsen, hvilket gør det sværere at tvinge sig adgang til din hjemmeovervågningsløsning.

 

Arlo batteridrevet dørklokke
Arlo Essential indendørs kamera (kablet)
Arlo Essential Spotlight
Arlo Ultra med Base Station

TP-Link har udstyret denne guide med to Tapo C420-kameraer til udendørs og indendørs brug, et Tapo C225 og et Tapo C100 – kun til indendørs brug. Opsætningsprocessen for alle fire kameraer, inklusive firmwareopdateringer og montering, tager godt 45 minutter.

Du skal sætte batterierne i C420 og montere dem med hængsler, hvor du måtte have behovet, mens den medfølgende hub skal kobles til din router, så du kan gemme overvågningsoptagelserne lokalt.

C225 og C100 begge er kablede løsninger, der skal placeres tæt på stikkontakten.

 

TP-Link Tapo C100
TP-Link Tapo C225
Tapo C420

Netatmo Smart Indoor Camera er nemt at sætte op takket være de simple instrukser.

Kablet bliver sat i kameraet, og det tager efterfølgende nogle minutter at forbinde med mit netværk. Anderledes gik det med Netatmo Smart Outdoor Camera, som jeg måtte ind og tilslutte hjemmets egen strømforsyning.

Med Smart Outdoor Camera skulle jeg fjerne en lampe på terrassen for at bruge dens strømforsyning til kameraet. Ganske upraktisk og omfattende, når man ikke er elektriker, men fumlefingeret akademiker.

Fordelen er dog, at jeg ikke skal oplade batteriet en gang hver tredje til sjette måned, hvilket jeg dog ville foretrække fremfor den omfattende montering.

 

Netatmo indendørs kamera
Netatmo udendørs kamera med lys

Delkonklusion: Ufattelig simpelt er det at sætte Arlo-produkterne og Tapo-produkterne op. Især dem med ledning. Netatmos to kablede kameraer tog heller ingen tid om at sætte op.

Omfattende og problematisk er det dog, at Netatmo Smart Outdoor Camera skal monteres ved at fjerne en lampe, så kameraet kan udnytte lampens strømkilde. A) Du skal fjerne en lampe, som du formodentlig er glad for, hvis du vil have kameraet skal virke. B) Det er omfattende arbejde, som snildt tager mere end en times tid. C) Du kan ikke ligefrem bruge kameraets store projektør som hyggelys.

Arlo og Tapo løber begge med sejren her, fordi de er så enkle at sætte op.

 

Apps og overblik

Arlo Secure fungerer bedst på din tablet eller computer, da du har en større skærm og dermed større overblik. Dette gør sig også gældende TP Links app, Tapo, og Netatmo Security.

Dog er det mest praktiske at installere din hjemmeovervågningsapp på smartphonen, da det højst sandsynligt er den enhed, du har med dig det meste af tiden, og dermed kan holde et vågent øje med hjemmet – uanset tid og sted. Det er også derfor, dette afsnit udelukkende behandler de forskellige apps på en smartphone.

Arlo Secure

Når du åbner Arlo Secure, kommer du direkte ind i en billedeliste, så du kan se, hvad der foregår i de videofeed, som overvågningskameraerne sender til dig. Appen kan sende dig beskeder, når et kamera opfanger aktivitet, og det er nemt at finde aktivitetslisten i appen, hvis du har misset en række beskeder og skal tjekke, de forskellige bevægelser eller personer, kameraerne har opfanget. Du kan også gå live og optage videoer, tage fotos eller føre en samtale med dem, der er tæt på kameraerne.

Arlo Secure gør det også nemt at styre og indstille det enkelte kamera, hvis du vil indstille optagelseszoner i hjemmet eller reducere bevægelsessensorens følsomhed. Appen rummer også yderst praktiske indstillinger såsom en tidsplan for, hvornår kameraerne skal gå live, og hvor stort et areal de skal dække.

TP-Link leverer også en overskuelig og brugervenlig app. Tapo hedder den, og appen giver dig en oversigt over dine tilsluttede kameraer, så du nemt og hurtigt kan trykke på det kamera, som måtte have opfanget noget og sendt en notifikation afsted til dig. Har du misset de seneste notifikationer, kan du nemt tilgå listen og se, hvad kameraerne har opsnappet, mens du var væk.

Tapo app

Alle standardfunktionerne er tilgængelige i Tapo. Du kan tage billeder med kameraerne, optage videosekvenser og tale med folk ved kameraerne. Du kan også indstille bevægelseszoner, tidsindstille alarmfunktionen og i hvilket tidsrum kameraerne skal være aktive.

Eneste irritationsmoment er teksterne i Tapo-appen, der minder mest om noget, Google Translate har spyttet ud. Det er ikke uforståelige tekster, men jeg skal lige stoppe op i ny og næ for at tyde teksterne. Eksempelvis, vil jeg slette en optagelse, kan jeg vælge mellem ”slet” og ”afbestil” i stedet for ”gå tilbage” eller bare et ”nej”.

Netatmo Security-appen er pakket med lister over øvrige Netatmo-produkter, som også kan indgå i Security, hvormed det tager lidt tid at finde rundt i appen og dens indstillingsmuligheder. Da jeg endelig har vænnet mig til den, oplever jeg, at den leverer et godt, men anderledes overblik over mine tilsluttede enheder i forhold til de øvrige apps.

Security har ikke en billedoversigt over kameraerne, men nærmere en liste over de seneste aktiviteter, mit setup har registreret. Jeg skal swipe fra side til side for at bladre mellem mine indendørskameraer og mit udendørs.

 

Netatmo Security app
Netatmo Security app

Bruger du tid på at registrere de forskellige ansigter i hjemmet og kæledyr, kan Security-appen fortælle dig, om det er familiemedlemmer, der optræder i de forskellige observationer eller fremmede.

Aktivitetslisten viser tidspunktet for den enkelte registrerede bevægelse eller ansigter, kameraet har spottet, hvorefter jeg blot skal trykke på det enkelte tidspunkt for at se optagelsen. Vurderer jeg, at optagelsen skal gemmes, kan jeg downloade den til det MicroSD-kort, som sidder i kameraet – og i øvrigt følger gratis med.

Delkonklusion:
Personligt foretrækker jeg Netatmos oversigt i deres Security-app. Når jeg får en alarmbesked, skal jeg blot trykke på den i appen for at se, hvad der er hændt i hjemmet.

Givet, det er fedt med et overblik over mine kameraer i setuppet, men i Tapo-appen skal jeg trykke på det kamera, som har registreret en bevægelse for at se, hvad der sker. Og TP-Link, altså. Jeres produkter er godt nok billige og velfungerende, men jeres Tapo-app har brug for en ordentlig oversættelse fremfor tekster, der lader til at være kørt gennem Google Translate.

Arlo Secure har både en aktivitetsliste og en kameraoversigt, hvormed jeg kan vælge den oversigt, jeg foretrækker – tak for det, Arlo. Dermed løber Arlo Secure med pokalen, fordi den leverer det bedste overblik, men appen er også den mest brugervenlige.

Funktioner
På funktionssiden lægger vi ud med Arlo Essential Indoor Camera, der er Arlo-setuppets eneste kablede enhed, og det er set til kr. 802. Kameraet har standardfunktioner som tovejskommunikation, bevægelsessensor og nattesyn, men det bruger også kunstig intelligens til at spotte dyr, mennesker, køretøjer og pakker.

Funktionerne virker efter hensigten. Dog med undtagelse af bevægelsessensoren, som til tider opfanger skift i lys og skygger som bevægelser, hvis det står for tæt på et vindue med kraftigt lysindfald. Desværre hjælper det ikke at reducere bevægelsessensorens følsomhed.

 

Arlo batteridrevet dørklokke

Arlo Essential Video Doorbell, set til kr. 1.445, gør det nemt at tage imod folk, der ringer på hoveddøren. Dørklokken ringer, og jeg kan besvare opkaldet med min smartphone eller gennem Arlo-appen – ligesom et almindeligt videoopkald. Jeg kan også vælge at besvare henvendelsen med et standardsvar såsom efterlad pakken foran døren, uden jeg behøver at indlede en videosamtale.

Dørklokken har også indbygget bevægelsessensor, hvormed folk, der undlader at ringe på, stadig bliver spottet, og du kan gennem appen bede dem om at forlade din ejendom. Bevægelsessensoren er dog ikke så følsom, at hvis du bor i lejlighed, så opfanger den alle, der går forbi i opgangen. Folk skal stå i bevægelsesfeltet i nogle sekunder, før de bliver registreret.

 

Arlo batteridrevet dørklokke

Både Arlo Ultra 2 til kr. 2.504 og Arlo Essential Spotlight Camera til kr. 699 har indbyggede projektører. Essential Spotlight Camera og Ultra 2 er desuden bygget til at modstå regn, støv og ned til 20 frostgrader, hvormed de kan fungere indendørs og udendørs.

Begge har indbygget sirene, som kan høres af folk, der er meget tæt på hjemmet, men sirenen virker mest som en afskrækkende funktion, der skal stresse ubudne gæster.

 

Arlo Ultra med Base Station
Arlo Essential spotlys kamera

Alle TP-Link Tapo-kameraerne imponerer med de mange standardfunktioner, som de indeholder, set i forhold til priserne. Du får tovejskommunikation, lys og sirene-funktion, bevægelsessensor og nattesyn.

Tag blot Tapo C100-kameraet til kr. 199, der foruden alle ovennævnte funktioner også har er indgang til et hukommelseskort. Funktionerne virker efter hensigten, om end bevægelsessensoren er noget følsom over for skiftende lys og skygger, hvormed kameraet bør placeres, hvor lyset ikke skifter alt for meget.

Alarmfunktionen virker stressende, hvilket den jo skal, men dine naboer vil ikke kunne høre sirenen, hvis du bor i parcelhus – det kan naboen til din lejlighed til gengæld. Kameraet er ikke batteridrevet, men det ville også være for meget at forlange til så få penge.

 

TP-Link Tapo C100
TP-Link Tapo C225

Tapo C225 koster kr. 549, hvilket også er lidt af et røverkøb, da kameraet rummer de tidligere nævnte standardfunktioner. Derudover kan du gennem Tapo-appen styre kameraets perspektiv, så det kan stå midt i et bredt lokale, og du kan dreje linsen hen imod arealet, hvor C225 har opfanget bevægelser, og det kan automatisk følge og optage personen, der går rundt i lokalet, men du skal bare være forberedt på, at kameraets bevægelser medfører en konstant summen, der vil irritere dig, når der er stille i hjemmet.

C225 er også i stand til at identificere kæledyr og babyer, så du, gennem kameraets højttaler, kan bede Fifi-pudlen om at skrubbe ned fra sofaen. Under kameralinsen kan du indsætte et hukommelseskort, så du kan gemme optagelserne af Fifis ugerninger lokalt.

C225 kan også programmeres til at registrere bevægelser i særlige zoner såsom ved terrassedøren, hvorefter du får en notifikation, eller kameraet kan begynde at hyle og udsende skarpt projektørlys, der stresser ubudne gæster. Også her er bevægelsessensoren lidt for sensitiv, selvom jeg skruer ned for sensitiviteten, men problemet afhjælpes ved at placere C225 et sted, hvor skiftende dagslys og skygger ikke påvirker linsen.

TP-Link Tapo C420

Tapo leverer to gange C420-kameraer i en pakkeløsning sammen med en hub, hvor du kan isætte et MicroSD-kort og samle kameraernes optagelser lokalt. Hele herligheden er set til kr. 1.299, hvilket igen er ufatteligt billigt, når vi ser på antallet af standardfunktioner og hubben.

Derudover er C420 batteridrevet og har en IP65-certificering, så du kan sætte det ene kamera op indendørs, mens det andet kan vogte udenfor. Batterilevetiden lyder på op til et halvt år. Dermed har du betydeligt flere valgmuligheder for, hvor du vil placere C420 henne i forhold til de kablede fætre og kusiner.

Netatmo Smart Outdoor Camera med sirene til kr. 2.397 har indbygget bevægelsessensor, der kan skelne mellem dyr og mennesker.

Sensoren er ikke så følsom, som jeg havde frygtet i forhold til de øvrige kameraer fra Arlo og Tapo. Det er kun ganske få gange, at kameraet sender mig falske alarmbeskeder, og det er muligt at justere feltet, hvori bevægelser skal monitoreres, hvormed endnu færre falske alarmbeskeder tikker ind. Derudover kan jeg indstille tidsrammen for, hvornår Smart Outdoor Camera skal være på vagt.

 

Netatmo udendørs kamera med lys

Desværre er der ikke mulighed for at justere sensorens følsomhed, og da der er en del egern i mit nabolag, har de været årsag til en del alarmbeskeder, men igen, det hjælper at indsnævre bevægelsesfeltet. Smart Outdoor Camera har en automatisk projektør, som aktiveres, når bevægelsessensoren registrerer mennesker. Du kan justere lysstyrken, så naboerne ikke får et lysshow om natten.

Sirenefunktionen aktiveres heldigvis ikke automatisk, når bevægelser registreres, hvilket dine naboer nok vil takke dig for, hvis du vælger denne kameraløsning. Du skal aktivere den manuelt, og den kan sagtens skabe opmærksomhed fra omgivelserne.

 

Netatmo indendørs kamera

Netatmo Smart Indoor Camera til kr. 1.191 kan genkende din families ansigter, så du slipper for en konstant strøm af alarmbeskeder, når de træder ind i hjemmet. Størstedelen af tiden virker ansigtsgenkendelsen efter hensigten, men der er enkelte gange, hvor jeg har oplevet ikke at blive genkendt – det afhænger af vinklen.
Smart Indoor Camera har desuden bevægelsessensor og nattesyn.

Jeg oplever dog, at bevægelsessensoren er meget følsom, og der ikke skal meget til, før den reagerer, men hvad kameraet opfanger, kan du lagre lokalt i det enkelte kameras MicroSD-kort, så slipper for abonnement til skyen.

Delkonklusion:
Netatmo Smart Outdoor Camera og Smart Indoor Camera er begge blottet for en basal funktion som tovejskommunikation, hvilket kan undre. Udendørskameraet har dog en meget hidsig sirene, der kan virke afskrækkende, mens det er noget, du skal tilkøbe til indendørskameraet.

TP-Link har smækket en del velfungerende funktioner ind i deres Tapo-produkter, hvilket overrasker positivt, når jeg tager priserne i betragtning. Dog er det Arlo-setuppet, der topper med inklusionen af kunstig intelligens, tidsindstilling for aktivering af kameraerne og programmering af optagelseszoner.
Har du et stramt budget for din hjemmeovervågningsløsning, får du mest value for money med Tapo, men det er Arlo, som leverer de mest avancerede funktioner.

Billedkvalitet
Testen af billedkvalitet er foretaget både på overskyede dage uden kunstig belysning og efter mørkets frembrud. Jeg har placeret mig tre meter fra kameraerne for at give en fornemmelse af, hvor gode billeder de giver dig under mindre gode forhold.

 

Arlo Ultra
Arlo Ultra zoomet ind
Arlo Ultra nat

Arlo Essential Spotlight Camera og Arlo Essential Indoor understøtter en opløsning på op til 1080p, mens Arlo Ultra 2 kører til op til 4K HDR i 180 grader. Uden tvivl at Arlo Ultra 2 leverer det bedste billede, og jeg kan zoome en del ind på ansigt og tøjet, som er identificerende markører.

Fordi Arlo Ultra 2 har en kameravinkel på 180 grader, er det perfekt egnet til at overvåge haven fra terrassedøren såvel som indenfor i den brede stue. Ultra-kameraet viser et klart og detaljeret billede af, hvad der foregår.

 

Arlo Essential Indoor
Arlo Essential Indoor zoomet ind
Arlo Essential Indoor nat
Arlo Essential Spotlight
Arlo Essential Indoor zoomet ind
Arlo Essential Spotlight nat

Essential Indoor og Essential Spotlight Camera leverer en anstændig billedkvalitet, hvor du godt kan identificere ansigtstræk og detaljer i tøjet – selv i mørke. Billedet bliver noget grynet, når jeg zoomer ind, hvilket gør det sværere at identificere folk. Skal du have et klart billede med markante ansigtstræk, skal vedkommende tæt på linserne.

Essential Video Doorbell har et godt billede, der gengiver folks ansigtstræk og detaljer i tøjet, hvormed besøgende er let genkendelige – uanset om det er nat eller dag.

 

Arlo Essential Video Doorbell
Arlo Essential Video Doorbell nat

Tapo C100 leverer en overraskende skarp, detaljeret og nuanceret billedkvalitet – prisen taget i betragtning. C100 kører med en opløsning på op til 1080p, og selv i et dårligt belyst lokale er det nemt at se, hvad der foregår.

Jeg skal zoome en del ind på mit ansigt, før billedet bliver så grynet og uskarpt, at jeg ikke længere er genkendelig. C100 leverer også et anstændigt nattebillede, hvor det er tydeligt at se, hvad der foregår i lokalet, så længe jeg ikke zoomer ind.

 

TP-Link Tapo C225 dag
TP-Link Tapo C100 dag zoomet ind
TP-Link Tapo C100 nat

TP-Link Tapo C225 kører op til 2K QHD, og her har jeg også prisen in mente, når jeg lader mig begejstre af det skarpe billede, hvor farverne måske er lidt matte, men det er tydeligt at se mine bevægelser, ansigtstræk og tøj inde i Tapo-appen. C225 kan zoome en del ind, før mit ansigt bliver sløret og ugenkendeligt. Nattebilleder er ligeledes detaljeret og forholdsvist skarpt, når jeg undlader at zoome ind.

 

TP-Link Tapo C225 dag
TP-Link Tapo C225 dag zoomet ind
TP-Link Tapo C225 nat

TP-Link Tapo C420 leverer også en billedkvalitet i 2K QHD, men detaljegraden og skarpheden får et nøk opad i forhold til de billigere kameraer i Tapo-setuppet, hvilket især forekommer evident, da jeg tester nattebilledet. Gode nuancer og detaljer samt en fornuftig kontrast med god gengivelse af lys og skygge.

 

TP-Link Tapo C420 dag
TP-Link Tapo C420 dag zoomet ind
TP-Link Tapo C420 nat

Netatmo Smart Indoor Camera kører med 1080p, og kameraet formår at gengive en fornuftig farvemætning, så tøj og andre genstande ikke forekommer forvaskede.

Skarpheden halter dog ved zoom, og jeg skal tæt på Smart Indoor Camera, før mit ansigt står tydeligt inde i Security-appen. Zoomer jeg ind på mit ansigt, bliver det meget hurtigt uskarpt og ugenkendeligt.

Værst er det med nattesynsfunktionen, som er meget utydeligt og gnidret. Jeg kan fornemme, hvad der foregår i billedet, men jeg må glemme alt om at spotte detaljer og træk, der kan identificere mig som person, medmindre jeg står tættere på kameraet.

 

Netatmo Smart Indoor Camera
Netatmo Smart Indoor Camera zoomet ind
Netatmo Smart Outdoor Camera

Netatmo Smart Outdoor Camera kører også med en opløsning på 1080p, men gør det betydeligt bedre end sin indendørsfætter. Billedet gengiver gode nuancer og kontraster, så det er nemt at skelne mellem træer og planter samt personer, der kommer gående forbi.

Selvom Smart Outdoor Camera kører med infrarødt nattesyn, kan billedet være lettere sløret, men det hjælper, når projektøren bliver aktiveret, hvormed ansigt og detaljer bliver mere genkendelige.

Delkonklusion:
Arlo-setuppet løber naturligvis med sejren her, da Arlo Ultra 2 kører med en 4K-opløsning, hvor der en god gengivelse af farver, kontraster og detaljer – selv om natten.

Netatmos indendørs kamera skuffer dog en del, da billedet bliver meget utydeligt ved zoom og om natten. Til gengæld overrasker Tapo positivt, da selv det billigste kamera leverer en rigtig god billedkvalitet.

Så igen, ud fra en budgetmæssig betragtning rammer du plet med Tapo-setuppet, men hvis du betragter dit hjemmeovervågningssetup som en investering i high-end udstyr, så får du den bedste billedkvalitet med Arlo Ultra 2.

 

Arlo-familien

Afrunding

Arlo er vinderen, når det kommer til testen af tre forskellige hjemmeovervågningsløsninger. Arlos kamera er spækket med praktiske funktioner og indstillingsmuligheder, som Netatmo og Tapo bare ikke kan hamle helt op med. Også på billedsiden leverer Arlo den bedste og skarpeste kvalitet.

Problemet med Arlo-setuppet er dog, at du bør investere i en Base Station eller hub, som kan lagre dine optagelser lokalt, hvis du vil slippe for at betale et månedligt abonnement for, at Arlo opbevarer dem i skyen. Det kan snildt blive en omkostningstung affære.

Netatmo er flinkere her, eftersom deres Smart Indoor Camera kommer med et gratis 128GB MicroSD-kort, så du kan lagre kameraets optagelser lokalt. Netatmo-setuppet har dog ét væsentligt problem, og det er Smart Outdoor Camera, som tager en krig om at montere og klargøre, hvis du, som jeg, er alt andet end handy.

Hvis du er og ønsker et udendørskamera tilsluttet sin egen strømforsyning frem for batteri, så går du ikke galt i byen her, da Smart Outdoor Camera har mange forskellige måder at monitorere din have og terrasse på.

Jeg må dog også slå et slag for TP-Links Tapo-serie, som gang på gang overrasker mig positivt med fin billedkvalitet, gode funktioner, brugervenlighed og ikke mindst prisen. Leder du efter et godt entry level setup, går du absolut ikke galt i byen med en Tapo-løsning, hvor du også kan lagre optagelserne lokalt på et hukommelseskort.

 

Lovgivningen

Det siger Bekendtgørelse af lov om tv-overvågning*

Lovgivningen sætter rammer for, hvordan du må overvåge din ejendom. Du tror måske, at du må overvåge indkørsel og haven, som du ønsker, men der er juridiske restriktioner for, hvordan du må opsætte kameraerne, og det skal du vide på forhånd. Der er også krav til, hvordan du må overvåge hjemmets indre, hvis du eksempelvis har ansat rengøringshjælp.

§ 1: Private må ikke foretage tv-overvågning af gade, vej, plads eller lignende område, som benyttes til almindelig færdsel.

Sætter du overvågningskamera udendørs, må det ikke overvåge offentlige arealer, hvormed det kan være en løsning, at kameraet vender ind mod dit hus, så du undgår at overvåge naboens have eller offentlig vej.

§ 3. Private, der foretager tv-overvågning af steder eller lokaler, hvortil der er almindelig adgang, eller af arbejdspladser, skal ved skiltning eller på anden tydelig måde give oplysning herom.

Denne paragraf kan være aktuel, hvis du har hjemmekontor og foretager møder med kollegaer eller kunder. Ligeledes gælder paragraffen, hvis du har hyret en babysitter eller rengøringshjælp. Som arbejdsgiver skal du advisere om overvågningen.

Hold derfor øje med om producenten af dit overvågningsudstyr har vedlagt klistermærker, hvor der står, at hjemmet bliver overvåget af producentens udstyr. Hvis ikke skal du selv lave et tydeligt skilt, der er synligt ved hjemmets indgange, så dine ansatte ikke er i tvivl om, at du overvåger deres arbejdsplads.

§ 4 c: Billed- og lydoptagelser med personoplysninger, der optages i forbindelse med tv-overvågning i kriminalitetsforebyggende øjemed, må kun videregives, hvis
1) den registrerede har givet sit udtrykkelige samtykke,
2) videregivelsen følger af lov eller
3) videregivelsen sker til politiet i kriminalitetsopklarende øjemed.

Selvom fristelsen er stor må du ikke lægge optagelser eller billeder ud på sociale medier eller andre offentlige medier, hvor indtrængende kan identificeres – med mindre du kan dokumentere samtykke. Optagelserne kan dog overdrages til politiet eller optræde i en retssag, hvis domstolen kræver dine optagelser udleveret.

*Kilde: Retsinformation.dk

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.