Forside * Featured

I dag udkommer iOS 17, her er nyhederne

-

I dag d. 18/9 udkommer den ny iOS 17. Her er hvad den indeholder.

iOS 17 blev præsenteret på udviklerkonferencen WWDC tilbage i begyndelsen af juni. I dag udkommer den færdige version.

Annonce:

Her er nogle af de nyheder som Apple fortalte om:

 

Store opdateringer til Phone, Facetime og Messages

Phone App’en på iOS 17 får en kæmpe opdatering. Hvor man bl.a. nu kan få endnu bedre kontakt bilelder vist ved opkald. Apple kalder det Posters. Apple har lavet en ny funktion de kalder CALLKIT til udviklere.

Du får også din egen receptionist, hvis du er i tvivl om hvem det er der ringer til, så du kan få et transcript af den som ringer. Om det kommer på dansk fra starten er tvivlsomt.

Facetime telefonsvarer

Facetime får sin egen telefonsvarer, så folk der ringer til dig kan lægge en videobesked.

Apple Home kan også nu sende beskeder til pårørende om du er kommet sikkert hjem, hvis du har været på tur.

 

Apple Messages får en kæmpe opdatering, på både søgning og mulighed for at svare på en besked ved at swipe på en besked for at svare denne. Der er også kommet en ny Stickers funktion i Messages i iOS 17, hvor du let kan finde allerede brugte eller nye Stickers.

Live Stickers giver dig mulighed for at lave egne stickers baseret på billeder i din Foto App. Stickers kan bruges overalt i iOS, og de kan også bruge i 3. part apps.

 

AirDrop har også fået en stor opdatering

NameDrop er en ny funktion, som gør at du ved at holde to iPhones mod hinanden, og så dele din eller andres kontakt information. Det virker også med Apple Watch.

AirDrop bruger iøvrigt et nyt design som passer godt til de nye iPhone funktioner.

iOS 17 får også et bedre tastatur

Apple har forbedret autokorrektur med lokal AI på telefonen, så det bliver endnu bedre. Igen, om det kommer til Danmark fra starten er tvivlsomt. Men det er et af de steder hvor iOS på dansk har været svagt i mange år, og derfor har brugere kigget på 3. part tastaturer.

Diktering er også blevet voldsomt meget bedre.

Specielle øjeblikke i iOS 17 med din egen dagbog (Journal)

Apple vil gerne have en bid af det populære journal marked, som har givet plads til apps som Evernote, Craft.Doc og Bear, og nu er de klar med en dagbog de kalder Journal.

Journal kan både indeholder billeder, tekst og andre dokumenttyper, og den kommer med garanti nok også til både iPad og MacOS.

Journal skal nok blive populært.

Standby er deres nye pauseskærm når du lader op.

Endelig er Apple klar med en samling af skærme til om natten med alarm og kalender, der udnytter Allways on Display på iPhone. Den kan naturligvis også styre hjemmet via Apple HomeKit.

 

“Siri” i stedet for “Hey Siri”

Apple gør det også lettere at få fat i Siri, og giver dig mulighed for at komme i kontakt med Siri hurtigere.

Yderligere funktioner i iOS 17 omfatter:

 • Safari giver bedre beskyttelse af Privat browser, både mod trackere, mens brugeren browser, og mod personer, der kan have adgang til brugerens enhed. Avanceret beskyttelse mod tracking og fingeraftryk går endnu længere for at forhindre websites i at tracke eller identificere en brugers enhed. Privat browser låser også, når den ikke er i brug, så brugerne kan have faner åbne, selv om de lægger enheden fra sig.
 • For at opnå nemmere og sikrere deling af adgangskoder og loginnøgler kan brugerne dele adgangskoder med en gruppe af kontakter, de har tillid til. Alle i gruppen kan tilføje og redigere adgangskoder for at holde dem opdateret. Eftersom deling foregår gennem iCloud-nøgleringen, er den end-to-end-krypteret.
 • Appen Sundhed indeholder nye funktioner inden for mental sundhed. Brugerne kan registrere deres humør i det daglige og følelser i øjeblikket. De kan se, hvad der muligvis bidrager til deres sindstilstand, og få nem adgang til både vurderinger af nedtrykthed og angst, som ofte bruges hos lægen, og til tilgængelige ressourcer i deres område. Derudover kan det at se på enheden fra en større afstand være med til at mindske risikoen for nærsynethed hos børn og give voksne brugere mulighed for at reducere digital øjentræthed. Skærmafstand i Skærmtid bruger TrueDepth-kamera til at tilskynde brugere til at flytte deres enhed længere væk, når de har holdt den tættere på deres ansigt end 30 centimeter i længere tid.
 • Kort tilføjer offlinekort, så brugerne kan downloade et bestemt område og foretage trinvis navigation, se deres forventede ankomsttid, finde steder i Kort og meget mere, mens de er offline. Kort gør det også nemmere end nogensinde at finde tusindvis af gangstier i parker over hele USA og hjælper bilister i elbiler med information i realtid om tilgængelige ladestandere.
 • AirTag kan deles med op til fem andre personer, så familie og venner kan holde styr på en genstand i Find-appen. Alle i en gruppe vil kunne se en genstands placering, afspille en lyd og bruge Præcis søgning til at hjælpe med at vise den nøjagtige placering af en delt AirTag, når de er i nærheden. Dette virker også med alt andet tilbehør til Find-netværket.
 • Apple Music introducerer Collaborative Playlists, der gør det nemmere end nogensinde at lytte til musik sammen med vennerne, og med SharePlay i bilen kan alle passagerer nemt bidrage til det, der skal afspilles.3 Lytterne kan styre musikken fra deres egne enheder, selv om de ikke har et abonnement på Apple Music.
 • Deling af indhold via AirPlay er endnu nemmere, fordi indbygget intelligens nu lærer de enkelte brugeres præferencer. AirPlay fungerer også på understøttede fjernsyn på hoteller, så brugerne nemt kan se deres foretrukne indhold på TV’et, når de er ude at rejse. Denne mulighed er baseret på anonymitet og sikkerhed og vil være tilgængelig inden årets udgang på udvalgte hoteller, startende med brands fra IHG Hotels & Resorts.
 • AirPods får stærke nye funktioner, bl.a. Adaptive Audio, Personalized Volume og Conversation Awareness, som redefinerer den personlige lydoplevelse. Derudover gør forbedringer af Automatisk skift og opkaldskontrolfunktioner AirPods endnu nemmere at bruge.
 • Hjem-appen giver brugere mulighed for at se op til 30 dages aktivitetshistorik for dørlåse, garageporte, alarmsystemer og kontaktsensorer. Derudover er to populære HomeKit-låsefunktioner – tryk for at låse op og pinkoder – nu tilgængelige for Matter-kompatible låse, så der er endnu flere måder at tilslutte hjemmet på.
 • Påmindelser har en indkøbsliste, der automatisk grupperer tilføjede varer i kategorier, så indkøbene bliver nemmere. Brugerne kan ændre den måde, varer bliver grupperet på, og listen husker deres præferencer.
 • Nu kan brugerne identificere mad, butiksfacader, skilte og symboler og fremhæve enkeltmotiver på billeder og videoer.
 • Siri kan aktiveres ved blot at sige “Siri.” Når funktionen er aktiveret, kan brugerne komme med flere kommandoer efter hinanden uden at skulle genaktivere assistenten.
 • Fotos anvender albummet Personer integreret maskinlæring til at genkende flere fotos af en brugers yndlingspersoner samt katte og hunde.
 • Anonymitet er blevet opdateret, så Sikker kommunikation er blevet udvidet til at omfatte Beskeder, så børn kan være sikre, når de sender og modtager indhold via AirDrop, Contact Posters, en FaceTime-besked, og når de bruger fotovælgeren til at vælge indhold, der skal sendes. Det omfatter nu også videoindhold ud over stillbilleder. En ny funktion, Sensitive Content Warning, bidrager til at undgå, at voksne brugere får vist uønskede nøgenbilleder og -videoer. Ligesom med Sikker kommunikation foregår al behandling af billeder og video for Sensitive Content Warning på enheden, så Apple får ikke adgang til indholdet.
 • Opdateringer til Tilgængelighed omfatter Assistive Access, en grænseflade, der kan tilpasses, og som hjælper brugere med nedsatte kognitive evner, så de nemmere selv kan bruge iPhone; Live Speech, der giver brugere, der ikke kan tale, mulighed for at skrive og få ordene læst højt, eller ved telefonopkald eller FaceTime-opkald; Personal Voice, der giver brugere, der risikerer at miste evnen til at tale, mulighed for at skabe en personlig stemme, der lyder som deres egen; og endelig Point and Speak, der hjælper brugere, som er blinde eller svagtseende, med at læse tekst på fysiske genstande ved at pege.

 

Frisk på endnu mere?

Apple har udgivet en oversigt over alt hvad der er nyt i IOS 17 (på engelsk). Tjek dette link

 

iPhone-modeller som understøtter iOS 17

Udover de nye iPhone 15-modeller så understøttes iOS 17 af disse iPhone-modeller:

– iPhone XS and XS Max
– iPhone XR
– iPhone 11
– iPhone 11 Pro, 11 Pro Max
– iPhone 12, 12 mini
– iPhone 12 Pro, 12 Pro Max
– iPhone 13, 13 mini
– iPhone 13 Pro, 13 Pro Max
– iPhone 14, 14 Plus
– iPhone 14 Pro, 14 Pro Max
– iPhone SE (2nd gen)
– iPhone SE (3rd gen)

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.