Forside * Featured

iPhone 15 Pro’s A17 Pro chip næsten lige så hurtig som en M1 chip

-

En læk fra Geekbench Pro viser at den nye A17 Pro chip fra Apple er næsten lige så hurtigt som M1 chipsettet på Mac.

En lækket performancemåling fra Geekbench 6 viser at det nye A17 Pro chipset yder næsten det samme som en M1 chip som bruges i visse Mac’s og iPads.

Annonce:

Der har ellers været forlydende om at A17 Pro primært er en A16 Bionic med mere og hurtigere cache, men ud fra de nye tal, så er den hurtigere på Single Core end en M1 MacBook, og næsten lige så hurtig som en M1 i Multi-Core.

En kort sammenligning af de to chipset viser også at der er meget større forskel end de kritiske røster gerne vil have det til at lyde som.

A17 Pro A16 Bionic
CPU 6-core 6-core
GPU 6-core 5-core
Neural Engine 16-core, up to 35 trillion operations per second 16-core, up to 17 trillion operations per second
Memory 8GB 6GB
Transistors 19 billion 16 billion
Chip design process 3nm 4nm

 

A17 Pro er en af de første 3-nanometer-chip. Den har 6 CPU-kerner ligesom A16 Bionic, men de er hurtigere og mere kapable takket være forbedringer i mikroarkitektur og design.

GPU’en indeholder en ekstra kerne, der går fra 5 til 6 med flere opgraderinger og muligheder. Og selvom Neural Engine fortsat har 16 kerner, er den nu dobbelt så hurtig som Neural Engine i A16.

Apple lover, at CPU-kernerne i A17 Pro er op til 10% hurtigere end A16 Bionic, og med de første tilgængelige Geekbench-resultater ser det ud til, at præstationsforbedringen er endnu bedre.

Når det gælder single-core performance, var A17 Pro ca. 16% hurtigere end A16. For multi-core var den ca. 13 % hurtigere.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.