Forside Produkter Mobil

Udsender opdatering: Apple bøjer sig for strålingsbekymringer

-

Den forløbne uges bekymringer omkring for høje SAR-værdier på iPhone 12 bliver nu lagt til ro med en softwareopdatering, selv om Apple ikke mener, der er noget galt.

Hvis du er iPhone-fan, lagde du sikkert ikke mærke til det, men i sidste uge var der stor bekymring om iPhone 12. Lanceringen af iPhone 15-serien i tirsdags tog dog nok det meste af opmærksomheden for den almindelige iPhone-bruger.

Annonce:

Men nede i Frankrig var de mere bekymrede. Her faldt iPhone 15-lanceringen nemlig sammen med en annoncering fra Frankrigs nationale myndighed for administration af frekvensspektret, ANFR, om det øjeblikkeligt ville blive forbudt at sælge iPhone 12 i hele landet på grund af strålingsfare.

iPhone 12 er fra 2020 og blev med lanceringen af iPhone 15 også droppet fra Apples officielle katalog, så forbuddet gjorde ingen forskel for Apples egne butikker. Men andre butikker, der havde iPhone 12 på lager, måtte altså ikke længere sælge dem – og så var der naturligvis den bekymring om strålingsfare, som iPhone 12-ejere pludselig skulle håndtere.

ANFR havde nemlig målt på iPhone 12 og havde fundet at den oversteg EUs grænser for SAR-værdier, altså absorptionen af stråling i kroppen på brugeren. ANFR krævede, at Apple fiksede problemet med det samme eller alternativt tilbagekaldte alle iPhone 12’er – inklusive dem, folk allerede har i lommerne. Det sidste ville naturligvis udgøre lidt af en udfordring.

Ingen fare ifølge Sikkerhedsstyrelsen

Som det er sket flere gange før, og især ved den såkaldte Antennagate-skandale, sendte Apple først kritikken retur til ANFR og sagde, at de måtte have lavet en fejl, ledsaget af dokumentation om, hvordan iPhone 12 overholdt adskillige, globale standarder. Men lige før weekenden gav Apple sig så og annoncerede, at de ville udsende en opdatering til iPhone 12, der bringer SAR-værdien ned.

Det sidste skete dog sammen med en kommunikation ud til pressen om, at Apple mente, at den højere måling skyldtes ”en specifik test-protokol anvendt af de franske myndigheder, og ikke et reelt sikkerhedsproblem”. Opdateringen kommer altså tilsyneladende for at gyde ro på vandene og for at være på den helt sikre side.

I Danmark reagerede Sikkerhedsstyrelsen hurtigt og begyndte at undersøge iPhone 12, men har siden fundet, at der ikke var nogen særlig grund til bekymring. På en forespørgsel fra Ritzau oplyser Sikkerhedsstyrelsen, at iPhone 12 ikke er farlig at bruge.

Men selv, hvis du skulle være iPhone 12-ejer og bekymret alligevel, kan du altså slå koldt vand i blodet. Der er en opdatering på vej, så om ikke andet kan du (eller den person, der har arvet din iPhone 12 efter du har købt en nyere) lægge den på hylden indtil opdateringen er landet.

Annonce:
Forrige artikeliPhone 15 Pro’s A17 Pro chip næsten lige så hurtig som en M1 chip
Næste artikelHiper klar på GlobalConnect Privat fiber
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.