Forside Nyheder

Magasin: Apple overvejer at købe de globale rettigheder til F1-streaming

-
Foto: Michael4Wien på Pixabay.com

Apple overvejer at lægge et kæmpebud på de globale streamingrettigheder til Formel 1

Ifølge en nylig rapport fra det anerkendte magasin Business F1, ser det ud til, at Apple kan sætte sig på Formel 1 via streaming. Det skriver 9to5mac

Ifølge magasinets kilder så overvejer Apple et årligt tilbud på omkring 2 milliarder dollars, godt 14 mia. kroner. Et sådant tilbud ville overgå de nuværende globale tv-rettigheders værdi med det dobbelte og placere Apple solidt i førersædet som den eksklusive udbyder af live streaming af Formel 1-løb.

Annonce:

Apples forhøjede interesse i Formel 1 siges at være stimuleret af deres succes med MLS Season Pass. Et muligt Apple F1-pas kunne blive en tilføjelse til virksomhedens voksende sportsportefølje, tilgængelig som et selvstændigt abonnement via Apple TV-appen.

Trods det betydelige bud vil Apple imidlertid skulle navigere i et komplekst terræn af eksisterende kontrakter og rettigheder. Globale rettigheder er splittet mellem flere tv-netværk og selskaber, herunder ESPN, som har de amerikanske rettigheder indtil 2025. Herhjemme har Viaplay de rettigheder.

En potentiel aftale mellem Apple og Formel 1 kunne se tech-giganten erhverve streamingrettigheder i faser, hvilket udvider deres dækning, efterhånden som rettighederne i flere lande bliver tilgængelige. En syvårig aftale er på bordet, ifølge rapporten, med fulde globale rettigheder, der forventes at være tilgængelige om cirka fem år.

Apple TV+ har allerede etableret forbindelser inden for Formel 1. De producerer i øjeblikket en feature film om sporten, med Brad Pitt i hovedrollen og en dokumentar om racerkørsel-ikonet Lewis Hamilton.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.