Forside Nyheder

Markant prisstigning fra Bang & Olufsen på udvalgte produkter

-

1. september annoncerede det kendte danske elektronikselskab, Bang & Olufsen, en betydelig prisforhøjelse på flere af deres produkter.

Den velkendte højttaler, Beolab 90, har eksempelvis oplevet en prisstigning på 16%, hvilket betyder, at den nu har en vejledende udsalgspris på 925.000 kr. op fra tidligere 800.000 kr. for et sæt. Dette rapporteres af erhvervsavisen Børsen.

Prisændringerne er en del af B&O’s strategi, hvor man har til hensigt at øge priserne, selvom der ikke er ekstraordinære omkostninger. Henrik Brodersen, produktchef i Bang & Olufsen, forklarer til Børsen: “Vi mener fundamentalt, at flere af vores produkter har været for billige. Priserne har ikke afspejlet den funktionelle eller emotionelle værdi, de leverer.” Brodersen tilføjer, at denne beslutning også er truffet for at forbedre selskabets profitabilitet.

Annonce:

Dette understreges af selskabets årsregnskab for 2022/23, der blev offentliggjort i juli. Rapporten viste en EBIT-margin på -3,8% før særlige poster, og selskabet rapporterede et underskud på 141 mio. kr.

Endvidere skyldes prisforhøjelserne også B&O’s ønske om at placere sig mere solidt i luksussegmentet. Analyser indikerer, at kunder inden for denne kategori er mindre prisfølsomme. Flere luksusbrands har desuden klaret sig godt igennem både coronapandemien og inflationskrisen.

Selvom nogle aktionærer har udtrykt bekymring vedrørende prisforhøjelserne, er Brodersen overbevist om, at kunderne ikke vil blive skræmt væk. Ikke desto mindre har B&O’s aktier oplevet et fald på 30% i løbet af de sidste seks måneder.

Annonce:
Forrige artikelDanskerne vælger fiber i rekordhøj grad
Næste artikelDR lancerer nyhedskanalen TVA Live
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.