Forside * Featured

Raspberry Pi 5 skifter gear med egne chipdesigns

-

Efter fire år med forventningsfuld venten har Raspberry Pi Foundation udrullet deres nyeste innovation, Raspberry Pi 5.

Raspberry Pi’s nye model 5 markerer en milepæl i virksomhedens historie, idet den introducerer virksomhedens egne chipdesigns, hvilket sætter en ny standard for mini-computerens ydeevne og kapabiliteter. Det skriver Engadget

Annonce:

Pi 5 kommer med en kraftfuld 2,4 GHz quad-core 64-bit Arm Cortex-A76 CPU, en bemærkelsesværdig opgradering i forhold til tidligere modeller. Med en 800 MHz VideoCore VII GPU kan brugere forvente en forbedret grafikoplevelse, der understøtter avancerede computeropgaver og multimedieapplikationer.

To HDMI-porte leverer et 4K-skærmoutput med en billedhastighed på op til 60 fps, og understøttelse af HDR sikrer en bedre visuel oplevelse. Raspberry Pi 5 har ikke kun opgraderet sin processorkraft, men også sin kameraunderstøttelse takket være en fornyet Raspberry Pi Image Signal Processor.

USB-båndbredden er mere end fordoblet, hvilket faciliterer hurtigere overførselshastigheder og gør denne model til et ideelt valg for både hobbyister og professionelle. Med forbedret støtte til høj båndbredde periferiudstyr, er Raspberry Pi 5 designet til at være så alsidig som muligt.

Selvom der har været en prisstigning, med 4GB-varianten sat til $60 (omkring 500 kr) og 8GB-varianten til $80 (omkring 700 kr), forventes Raspberry Pi 5 at blive en ny bestseller. Virksomheden har forudset en lang produktionscyklus, med enheder tilgængelige indtil januar 2035.

Denne udgivelse markerer en ny æra for Raspberry Pi Foundation. Med introduktionen af egne chipdesigns, beviser virksomheden sin evne til at innovere og forbedre. Raspberry Pi 5 forventes ikke kun at appellere til den dedikerede fanbase af hobbyister og udviklere, men også at tiltrække en ny generation af brugere, der søger en kraftfuld, omkostningseffektiv og alsidig computerløsning.

 

Specifikationer (engelsk)

 • Broadcom BCM2712 2.4GHz quad-core 64-bit Arm Cortex-A76 CPU, with cryptography extensions, 512KB per-core L2 caches and a 2MB shared L3 cache
 • VideoCore VII GPU, supporting OpenGL ES 3.1, Vulkan 1.2
 • Dual 4Kp60 HDMI® display output with HDR support
 • 4Kp60 HEVC decoder
 • LPDDR4X-4267 SDRAM (4GB and 8GB SKUs available at launch)
 • Dual-band 802.11ac Wi-Fi®
 • Bluetooth 5.0 / Bluetooth Low Energy (BLE)
 • microSD card slot, with support for high-speed SDR104 mode
 • 2 × USB 3.0 ports, supporting simultaneous 5Gbps operation
 • 2 × USB 2.0 ports
 • Gigabit Ethernet, with PoE+ support (requires separate PoE+ HAT)
 • 2 × 4-lane MIPI camera/display transceivers
 • PCIe 2.0 x1 interface for fast peripherals (requires separate M.2 HAT or other adapter)
 • 5V/5A DC power via USB-C, with Power Delivery support
 • Raspberry Pi standard 40-pin header
 • Real-time clock (RTC), powered from external battery
 • Power button

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.