Forside * Featured

TEST: Denon PearL Pro – Trådløse in-ear hovedtelefoner der måler hvordan du lytter

-

Hvis du vil have et sæt in-ear hovedtelefoner som lyder fantastisk, og er ligeglad med at sælge din sjæl, så er Denon PearL Pro virkeligt noget af det bedste vi har hørt, men der er desværre et catch…

Denon har lanceret en ny PerL-serie af trådløse øretelefoner. PerL-øretelefonerne står for “Personalised Listening” og håber at skille sig ud fra et stærkt konkurrencepræget marked ved at bruge moderselskabet Masimos patenterede “Adaptive Acoustic Technology” (AAT), som giver brugerne mulighed for at skabe en personlig lydprofil for en unik lytteoplevelse.

Den adaptive akustik opnåes ved en række test som du udfører når du tager de nye hovedtelefoner i brug.

Annonce:

Den nye PerL-serie består af to modeller, Denon PerL Pro og Denon PerL. Vi har testet PearL Pro, og her er hvad vi synes.

 

Indholdet af Denon PearL Pro æsken

Udpakning og installation

Denon PearL Pro kommer i en æske, der udover hovedtelefonerne indeholder et batteri-etui, et USB-A til USB-C opladningskabel og så 4 forskellige størrelser silikonepropper (XS, S, M, L) så du kan få den perfekte størrelse der passer til dit øre.

Og det er ret vigtigt, for Øreproppen er væsentligt større end de fleste andre in-ears jeg har testet, og for mig og mit øre var det meget akavet de første par gange jeg skulle have dem i ørene.

Denon PearL Pro har en app som gør du kan finde det perfekte fit, og den laver så en række tests med de 8 indbyggede mikrofoner, og udsender nogle lyde som fanger, hvis ørepropperne ikke sidder godt i øret – Du kan godt risikere at skulle have to forskellige størrelser i ørene.

Designet er en smagssag. Ørepropperne kommer i sort med Denon’s logo på, og de findes kun i én farve som er sort. Øreproppen er cirkulær på den side der vender væk fra øret, og som sagt fylder den mere end mange andre in-ears som jeg har testet. Inde i øreproppen finder man som tidligere skrevet hele 8 mikrofoner som bruges til henholdsvis adaptiv støjreduktion og telefonsamtaler. Og så finder man en 10 mm. driver i hvert øre der styres af Masimo og Snapdragon teknologi.

Denon PearL Pro øreproppen vejer 8.6 gram i hvert øre, og etuiet vejer 55 gram, og så kommer PearL Pro med en IPX4 certificering, der gør at den kan tåle støv og vandsprøjt.

Designet på øreproppen er ret specielt som jeg har skrevet, så det er ikke hovedtelefoner man skal købe i blinde. Du bør besøge en forhandler der har dem på lager, og som vil lade dig prøve dem i øret, for deres størrelse / passform kan godt være en showstopper for nogle.

 

Denon Pearl Pro

Hvordan lyder Denon Pearl Pro?

Er du åndssvag hvor lyder Pearl Pro godt. Ikke ud af boksen, for der lyder de godt, men når du har kørt en “Skab egen lydprofil” i Denon’s Headphone app, så lyder de helt fantastisk.

Jeg måtte lige justere deres basprofil et par nøk ned efter kalibreringen, for den var lige for hård til mig, men lyden er fyldig uanset om det er bas, diskant eller mellemtone.

Støjreduktionen er også fantastisk, men den er ikke adaptiv. Den er enten slået til eller slået helt fra. Det vil sige at nogen kan stå lige ved siden af dig og tale, og du kan ikke høre et kvæk hvis den er slået til. Du kan med et enkelt klik på siden af din øreprop vælge at slå støjreduktion fra, og så kan du høre hvad der bliver sagt.

Jeg har testet Denon PearL Pro med en masse forskellig musik, og selvom det meste af testen foregik på AAC lyd på Apple Music på en iPhone så var jeg voldsomt imponeret over lyden. Jeg har også testet med en Android mobil og der får lydkvaliteten lige et nøk op ad, når du afspiller med aptX Lossless.

Denon PearL Pro understøtter fyldig musik (Spartial Audio). Det er ikke Dolby Atmos men det giver lige den ekstra fyldighed som mange godt kan lide. Det kan slås til og fra i app’en eller via et tryk på en af siderne hvis du sætter det op i app’en.

 

Hvordan er Denon Pearl Pro at have på ?

Pyha – Jeg har det svært med deres størrelse, men jeg har også nogle dumme ører, når det gælder pasform.

Men da jeg endeligt fandt den rigtige silikoneprop og ellers vænnede mig til at jeg kunne mærke de mærkbart større sider på øreproppen, så sad de faktisk ganske godt, og den store side har én fordel. Det er let at ramme touch-fladen som gør du kan skifte nummer osv.

 

Batteritid på op til 8 timer per opladning

Denon PearL Pro kommer med op til 8 timers batteritid i øreproppen, og så har du yderligere 24 timers opladning i etuiet, der understøtter USB-C og Qi trådløs opladning.

Jeg har ikke haft batteriproblemer, mit umiddelbare bud, er at jeg ramte omkring 7 timer med den lydstyrke jeg kører dem med, men så har man så 3 ekstra opladninger i etuiet.

Opladning af etuiet tager et par timer, og nogenlunde det samme skal der bruges for at genoplade hovedtelefonerne fra 0 – 100%.

Hovedtelefonerne går i øvrigt selv i dvale hvis du tager dem ud af øret og lægger dem udenfor etuiet.

 

Denon Headphones app – Hvorfor “#€”€” skal man registrere for at bruge den?

Denons app fungerer let. Og udover den personlige lytte-oplevelse som man sætter op én gang, så brugte jeg ikke meget tid inden i app’en.

Men jeg vil dog alligevel have lov til at bande over at Denon Headphones App KRÆVER at man registrerer sig med email for at kunne bruge app’en. Jeg kunne forstå det hvis den samtidigt registrerede de nye hovedtelefoner, men nej.  Oven i det SKAL man acceptere at de opsamler data om ens brug af hovedtelefonerne. 

For mig er det bare noget der trækker ned. Det er jo ikke et abonnement jeg har købt , så lad mig da bruge app’en uden at skulle registrere mig. Det mest trælse er at vælger man at slette sin profil efter installationen, så smides man igen ud af app’en. Og de er ikke engang flove over det – For de skriver det sort på hvidt når du vil slette din app.

Det her bør Denon STRAKS lave om på.

 

Bluetooth 5.3 og op til 2 samtidige forbindelser

Denon PearL Pro kommer med Bluetooth 5.2, og understøtter op til to samtidige forbindelser, oven i det understøtter de aptX Lossless, aptX Adaptive, aptX Classic, AAC og SBC kodeks.

Forbindelsen via bluetooth fungerede upåklageligt, og de var lette at sætte op på både smartphone og computer.

 

Denon Pearl Pro

Konklusion – Fantastisk lyd, med ét stort men…

Uh – Jeg er vild med Denon PearL Pro’s lyd – Deres aktive støjreduktion er virkelig god, og de lyder helt fantastisk.

Batteritiden er også klart godkendt, og de bør klart være med i overvejelserne hvis lyd er vigtigt. Men så har vi så det store men.

Jeg kommer til at trække noget ned at Denon’s Headphone App KRÆVER at man ikke alene registrerer sig, men også forpligter sig til at Denon trækker data i din brug for at kunne bruge hovedtelefonerne som de er tiltænkt. Det er faktisk så hård en anke som gør man bør overveje en ekstra gang om man vil købe et sæt ellers top-klasse in-ears.

Som det er lige nu, er ovenstående nok til at jeg ikke ville købe dem selv, og jeg har efter anmeldelsen slettet min konto hos Denon. En ting jeg aldrig ville have gjort hvis jeg kunne melde mig fra deres reklamer og spam.

 

Pris og levering

Denon PerL Pro, er til salg i en begrænset mængde hos HiFi-Klubben til 2.599,- kroner. En bredere lancering af produkterne forventes senere i år. PearL Pro kommer til salg medio september.

Denon PearL Pro
Design
Lyd (ud fra størrelse)
Batteri
Komfort
Brugervenlighed
App
Pris
Læs bedømmelse0 stemmer
Plus
Fantastisk lyd
Imponerende støjreduktion
Rigtig god batteritid
Minus
App'en KRÆVER registrering
Passform ikke for alle
3.6
Karakter
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.