Forside * Tests

Test: YouSee Streamer, den intuitive ‘tv-boks’

-

Med YouSee streamer forsøger YouSee den svære kunst at kombinere klassiske TV-kanaler med streamingtjenester

Flere og flere klipper kablerne og vælger de traditionelle tv-kanaler fra. For mange betyder det dog ikke et farvel til klassisk tv, men der kommer nye måder at se med via streaming.

Annonce:

Med det stigende antal streamingtjenester og den fortsatte popularitet af traditionelt flow-TV, har YouSee forsøgt at kombinere begge verdener med deres nye produkt, YouSee Streamer. Men lever dette produkt op til sin ambition? Lad os dykke ned i produktet.

 

 

Introduktion til YouSee Streamer

YouSee Streamer minder meget om et Chromecast med Google TV, men med den ekstra fordel af at inkorporere YouSee’s eget interface. Boksen, der er baseret på Google TV ovenpå en Android TV 11, tilbyder en flot og intuitiv brugerflade.

Den kombinerede visning af både TV-kanaler og streamingtjenester i en samlet brugerflade er et træk, mange vil værdsætte. Det skaber en mere harmonisk oplevelse uden behovet for konstant at hoppe mellem forskellige apps.

For at bruge YouSee Streamer skal man være kunde hos tv-distributøren og have adgang til streamingtjenesten YouSee Play. Enten via ens kabel-tv abonnement, Bland Selv eller via et abonnement på TV via YouSee Play.

YouSee Streamer er først og fremmest lavet for at kunne give kunder som kun har YouSee Play en mere klassisk tv-oplevelse. Dette inklusiv en fjernbetjening med tal-knapper til direkte valg af kanaler, P-/P+ til at zappe tv samt en knap til at kalde tv-guiden frem.

 

Hvordan adskiller den sig fra Chromecast med Google TV?

Selvom den ny streaming dongle er bygget på Google TV, så er det ikke brugerfladen fra Google TV, men i stedet YouSees egen brugerflade. Men kendere af Google TV kan nikke genkendende til opbygningen med menu i toppen og de vandrette bånd, med forskelligt indhold.

Når donglen tændes så vågner den op på hjemmeskærmen, og det første der vises er indhold fra de TV-kanaler man har gennem YouSee.

Så man skal ikke først tænde en Chromecast med Google TV eller en Apple TV-boks, og derefter vælge YouSee app, åbne tv-guide og vælge en tv-kanal.

Her startes direkte i YouSee-universet, og man kan med det samme begynde at se TV. Enten vælge en kanal fra skærmen, kalde tv-guiden frem eller trykke på tal-knapperne på fjernbetjeningen for at hoppe direkte til en kanal.

 

 

Installation

YouSee Streamer er en HDMI-dongle. I æsken ligger, udover selve donglen:

 • Fjernbetjeningen
 • USB-kabel til power
 • Strømforsyning som kan bruges hvis ens TV ikke kan levere nok USB power
 • En kom-godt-igang-guide

I med donglen og følg vejledningerne på skærmen for installation.

Tilslut donglen til en HDMI indgang på TV’et som har CEC, så kan tv-fjernbetjeningen lægges i skuffen, og lade YouSee Streamer levere indholdet styret af dens fjernbetjening.

Der er kun mulighed for tilslutning via WiFi som den leveres ud af æsken. Men YouSee har bekræftet overfor recordere.dk at der er mulighed for at bruge Googles ethernet adapter til Chromecast med Google TV (link)

 

Fjernbetjeningen

Fjernbetjeningen minder om en klassisk tv-fjernbetjening, med flere knapper end det kendes fra fjernbetjeninger til andre streaming bokse/dongler som Apple TV, Shield TV eller Chromecast med Google TV.

Udover det de mere simple fjernbetjeninger kommer med af knapper til navigation og tænd/sluk, så har fjernbetjeningen til YouSee Streamer også tal-knapper til direkte valg af kanaler, P-/P+ til at zappe tv samt en knap til at kalde tv-guiden frem. En anden knap kalder en oversigt over installerede apps.

Zap på streaming er ikke lige så hurtig som zap på kabel-tv. Det tager ca. 3 sekunder at zappe til næste eller forrige kanal, så ikke hurtigt men heller ikke ubrugeligt.

Fjernbetjeningen ligger fint i hånden.

 

Kanalsortering

Hardware og Ydeevne

YouSee har valgt at basere Streamer på Arris VIP 7020 hardware. Generelt er afspilning af indhold hurtig, og navigationen gennem de forskellige kanaler og apps er smidig.

Med de gængse tv-apps installeret har jeg 11 GB ledig plads til andet.

 

Startsiden på YouSee streamer

Oplevelsen

Brugerfladen er lækker og intuitiv at bruge. Der er tænkt over tingene, med hovedopgaven at bringe noget af den klassiske tv-oplevelse tilbage på streaming.

Kommer man fra app-universet på andre fjernbetjente streamere som Apple TV, Shield TV eller Chromecast med Google TV, så er det genialt igen at have direkte kanalvalg via tal-knapper, muligheden for at zappe og tv-guiden på en direkte knap.

Brugere af Chromecast med Google TV, som i stedet vælger en YouSee Streamer, vil også opleve igen at være fri for reklamer.

Der er mulighed for at optage tv i skyen. Via tv-guiden kan man markere udsendelser til optagelse, enten enkelt-optagelser eller serie-optagelser hvor alle afsnit af en titel automatisk optages.

Man får tildelt 250 timers optagelser. Egentlig en underlig begrænsning for en optagelse er jo en pegepind ind til YouSees servere, så udsendelsen fylder kun én gang dér uanset hvor mange som har “optaget” den samme udsendelse.

 

TV-guide på YouSee streamer
YouSee Play kan også tilgås fra andre enheder
Optagelser
Optagelser laver via YouSee Streamer kan også ses via YouSee Play på andre enheder

 

Men det er ikke alt som er guld og grønne skove. Der er også plads til forbedring.

Der er en “se videre” funktion, men det er ikke alle streamingtjenester som den virker med. Se videre virker p.t. med:

 • Amazon Prime Video
 • Apple TV+
 • Disney+
 • HBO Max
 • Pluto TV
 • Viaplay
 • YouSee Play

Men virker ikke med DRTV, TV 2 Play, Netflix og YouTube, som – sammen med YouSee Play selv – topper listen over de mest populære tjenester i Danmark. YouSee fortæller at de arbejder på at få flere med.

Der er også Googles stemmestyring, hvor man kan tale til fjernbetjeningen og få ting frem på skærmen. Det er dog ret begrænset hvad der virker her. Man kan se/høre vejrudsigten, finde videoer på YouTube og den slags der kendes fra Google Assistant. Men det integrerer ikke rigtigt med selve YouSee Play.

De ankepunkter til trods er det en god oplevelse at bruge YouSee Streamer.

 

Galleri

 

Video

Denne video er en kort gennemgang af brugerfladen

 

Indhold kan blandes

Et abonnement på YouSee Play kommer med et antal point man kan handle kanaler og streamingtjenester for. Der er 4 pakke med hhv. 10, 20, 30 og 40 point.

Hver tv-kanal og streamingtjeneste koster så et antal point. DR, TV 2 regioner og lokal tv er inkluderet i grundprisen ligesom nabolands tv ikke koster point.

Det er ikke muligt at skifte kanaler og tjenester direkte på YouSee Streamer, men der er en side med en QR-kode som man kan scanne på telefonen og den vej få siden til valg af kanaler og tjenester frem. Man har som minimum en kanal eller en tjeneste en måned ad gangen.

Som nævnt kan man også have adgang til YouSee Play gennem sit kabel-tv abonnement eller Bland Selv, og her vil de kanaler som abonneres på være tilgængelige på YouSee Streamer.

 

 

Konklusion

Med YouSee Streamer præsenterer YouSee en ambitiøs vision om at kombinere streamingtjenester, flow-TV (streamet), arkiv tv, tv-optagelser og apps.

Dens stærke sider er den intuitive og lækre brugerflade, fjernbetjeningen med knapper ‘som i gamle dage’, som bringer TV tilbage i fokus – for dem som ønsker det. Men med mulighed for at vælge streamingtjenester, spil og øvrige apps.

Det er tydeligt at YouSee har haft fokus på at give kunder uden kabel-tv en oplevelse som minder om den de havde på kabel, og det lykkedes til fulde.

Der er plads til forbedringer på de nye muligheder som kabel-kunderne ikke havde, som ‘se videre’ på tværs af alle tjenester og stemmestyring, men er du kunde på YouSee Play og savner ting som direkte kanalvalg, zap og en knap til tv-guiden, så er det en YouSee Streamer du skal have.

Man kan tage YouSee Streamer med i sommerhuset eller på ferie. Den kan anvendes i op til 30 dage indenfor EU, inden skal skal forbi en dansk adresse igen.

Prisen er kr. 399,- i oprettelse og den leveres fra d. 20. september. Streameren er YouSee ejendom, man låner eller lejer den, og nogle kunder skal betale 30 kr/måned i leje.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.