Forside Nyheder

Undersøgelse viser at under hver 4. voksen handler brugt elektronik

-
Foto: Shutterstock.com

Selvom handel med brugte varer kan være godt for miljøet, så viser ny undersøgelse at det er et marked med en beskeden vækst

Selvom interessen for at handle brugte mobiler og it er stigende, er væksten beskeden og for lille ifølge eksperter. Forskellige faktorer såsom marginale prisforskelle mellem nye og brugte produkter og forbrugernes bekymringer om sikkerhed, spiller ind.

En ny rapport udført af analysebureauet Wilke for ITWatch afslører, at selvom hver fjerde dansker har købt brugt it-udstyr i løbet af det sidste år, er dette kun en stigning på 1% fra året før.

Annonce:

Rapporten baserer sig på svar fra 1.028 danskere over 18 år og viser, at 77% af deltagerne ikke har købt brugt elektronik det sidste år. 11% har erhvervet sig en brugt telefon, mens 9% har investeret i en brugt PC eller Mac.

John G. Pedersen, chefredaktør for tech-mediet Meremobil.dk, er bekymret over tallene og mener, at genbrug stadig ikke er en prioritet for mange.

Den unge aldersgruppe mellem 18 og 29 år er mest tilbøjelig til at købe brugt elektronik, især telefoner. Kun 3% af dem over 60 år har gjort det samme. Pedersen mener, at den primære drivkraft for de unge er økonomisk og ikke nødvendigvis miljøbevidsthed.

Størstedelen af de adspurgte foretrækker at købe nyt udstyr, med kun 2% der udelukkende vil købe brugt. Pedersen peger på, at den lille prisforskel mellem nyt og brugt udstyr ikke er tiltalende for mange, og der er også bekymringer omkring garantien og kvaliteten af brugte produkter.

Forbrugerrådet Tænk understreger også vigtigheden af produktopdateringer. Hvis en enhed ikke kan opdateres efter få år, anses den ikke for at være værdifuld.

Vagn Jelsøe fra Forbrugerrådet Tænk påpeger, at mens der er en toårig reklamationsret for brugte varer, er situationen anderledes ved privat salg. Her følger retten produktet og ikke ejeren.

Både Pedersen og Jelsøe er usikre på, hvordan fremtidens brugtmarked vil udvikle sig. Pedersen håber personligt, at flere vil vælge genbrug, men han er skeptisk over for, om en markant ændring vil finde sted i den nærmeste fremtid.

Se også: Tænk genanvendelighed til fordel for pengepungen og miljøet

 

Annonce:
Forrige artikelManden bag Surface skal forny Echo og Alexa
Næste artikelBowers & Wilkins præsenterer Px7 S2e: Trådløse hovedtelefoner med avanceret DSP
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.