Forside * Nyheder

Bagmand for pirattjeneste får fængselsstraf

-
Foto i computer: Shutterstock.com

Pirattjenesten ShareUniversity’s bagmand får 60 dages betinget fængsel

ShareUniversity er den sidste danske fildelingstjeneste som lukkede ned, efter politiets aktioner mod den danske piratscene i 2020.

Som programmør var den nu dømte med til at skabe og udvikle tjenesten, hvormed han medvirkede til, at et højt antal brugere fik ulovlig adgang til tusindvis af ophavsretsbeskyttede værker, som f.eks. film, musik og e-bøger.

Annonce:

I dag blev han idømt 60 dages betinget fængsel for brud på ophavsretslovgivningen.

RettighedsAlliancen anmeldte sagen i 2020, og efterfølgende tog NSK (National enhed for Særlig Kriminalitet) affære. Sagen, der blev behandlet i Retten i Viborg, resulterede i en tilståelsesdom. Den dømte mand har allerede indgået et forlig, hvor han har forpligtet sig til at betale 20.000 kr. i erstatning til de berørte rettighedshavere.

“Jeg er tilfreds med dommen, der hviler på et grundigt efterforskningsarbejde. Dommen understreger, at ophavsretskrænkelser er en forbrydelse, som bliver taget alvorligt af retssystemet”, fortæller Jan Østergaard, specialanklager ved NSK.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.