Forside Nyheder

Google Assistent får Bard-AI ombord

-

Googles ChatGPT-konkurrent skal bl.a. binde den virtuelle assistent sammen med andre apps, så der kommer bedre sammenhæng på tværs af Google-økosystemet.

En af de store nyheder i forbindelse med lanceringen af Pixel 8-serien i går var, hvor meget telefonen gør brug af AI, og hvor meget dens Tensor G3-chip er lavet til at understøtte AI i alle mulige apps.

Men Google havde også taget en anden AI-nyhed med, som var én af kun få nyheder, der ikke var blevet lækket i forvejen. Og den handler om Googles ChatGPT-konkurrent Bard, samt om Google Assistent, og hvordan de to kan arbejde sammen.

Annonce:

I løbet af de næste måneder kommer vi til at se helt præcist, hvordan det virker, når en af de mest gennem-implementerede virtuelle assistenter får adgang til et af hovedprodukterne i Googles AI-portefølje. Som altid er det ikke til at vide, hvornår dansk bliver understøttet, men på engelsk skulle sammenkoblingen altså ske allerede i år.

Google er også helt klar over, hvor folk bruger Google Assistent allermest, nemlig på den mobile platform. Derfor bliver det på Android og iOS, at Google Assistent i første omgang bliver koblet op på Bard. Senere vil platforme som smarthøjttalere og smart-TV blive inkluderet. Det vil dog som altid blive Googles udvalgte testere, der får adgang først.

Arbejder på tværs af apps

Og hvad kommer denne dynamiske duo så til at kunne? Først og fremmest siger Google, at Assistent bliver langt mere personlig. Fordi assistenten via Bard kan analysere f.eks. dine emails i Gmail, eller din historik i Google Maps, vil assistenten kunne give dig gode råd, der ikke bare er tilrettet dine præferencer, men rent faktisk baseret på din tidligere gøren og laden.

Derudover, fordi Bard ligesom ChatGPT er fokuseret på sproganalyse, kan du også bruge et mere naturligt sprog, når du snakker med assistenten. Du behøver altså ikke holde dig til sproglige standardkommandoer, men kan spørge og give ordrer mere i stil med, hvad du ville gøre med et andet menneske.

Det omfatter også andre kommunikationsformer end stemmen. Via en slags implementering af Google Lens i Bard kan du også vise Assistent billeder og spørge ind til dem. Hvis du er i tvivl om, hvornår på rejsen du tog et billede, for eksempel, behøver du ikke grave ind i metadataene, men kan blot spørge assistenten, hvor og hvornår billedet er taget. Måske vil du endda få at vide, at det blev taget i forbindelse med tante Ernas fødselsdag.

Du kan dog også bruge den nye sammenkobling i sammenhænge, der ikke har noget med din historik at gøre. Under præsentationen brugte Google et eksempel, hvor du er ude at hike, og på et tidspunkt kommer til en korsvej. Du kan nu spørge assistenten, hvilken af de to stier, du skal vælge, når man tager i betragtning, at du er i selskab med en gruppe og har en lille hund med.

Bard vil så kunne analysere, hvad der er bedst under disse betingelser, og Google Assistent viderebringer så informationerne. Men generelt er idéen også, at du med stemmen kan navigere rundt mellem apps automatisk. Potentielt burde du f.eks. med kun få kommandoer bede assistenten skabe og lægge en madplan ind i din kalender og så udforme lister over, hvad du skal købe ind til de enkelte dage.

Men der er mange potentielle muligheder. Hvad kan du forestille dig, at Google Assistent kan bruges til, når den har Googles chat-AI som fundament? Kom endelig med gode forslag i kommentarsporet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.