Forside Baggrund

Google Maps i Danmark opgraderes med kunstig intelligens

-

I dag får Google Maps i Danmark en markant forbedring, der vil forny måden, både bilister, turister og københavnere oplever og navigerer verden på med brug af kunstig intelligens (AI).

Google Maps yder dagligt rutevejledning for utrolige 20 milliarder kilometer globalt. Over de sidste par år er denne tjeneste blevet krydret med AI-drevne funktioner, herunder brændstofbesparende ruter. Men opgraderingen stopper ikke her. I dag præsenterer Google en hel ny række af AI-funktioner, designet til at gøre navigation mere intuitiv, hvad end man er på vej til et møde, søger en ladestation til sin elbil, eller blot udforsker byen som turist eller indbygger.

Annonce:

I hjertet af København vil både turister og lokale nu kunne opleve byen på en helt ny måde. Ved simpelthen at løfte sin telefon, klikke på Lens-ikonet i Maps, og rette kameraet mod en interessant bygning eller en summende gade, kan de nu få en dybdegående forståelse af deres omgivelser. Maps kan hurtigt oplyse om nærliggende faciliteter som supermarkeder, busstoppesteder, eller endda din næste yndlingskaffebar. Denne visuelle opdagelsesrejse er blevet mulig takket være Google Lens’ integration i Maps, som nu er tilgængelig i 53 byer, inklusive København.

Derudover har Google finjusteret Maps for at give brugerne en mere realistisk gengivelse af bygninger og veje. Dette sikrer, at bilister hurtigt og sikkert kan orientere sig. Der er også blevet lagt ekstra vægt på at gøre vejledning i komplicerede vejforhold klarere – tænk komplekse motorvejsafkørsler og baneskift.

Og for dem, der er opmærksomme på hastighedsgrænser – Maps gør nu denne information tilgængelig i Danmark og 19 andre lande.

 

Mercedes EQE- og EQS-elbiler er hurtige i optrækket. I USA vil du snart kunne betale et abonnement for at gøre dem endnu hurtigere (Foto: Mercedes-Benz)

Hjælp til elbilister

Elbilister får også en håndsrækning med nye detaljerede opdateringer, som giver indblik i ladekompatibilitet, sidste brug af opladeren og opladningshastigheden.

Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark, udtaler: “Google Maps er meget mere end at komme fra A til B. Det handler om både information og inspiration. Vi stræber efter at gøre oplevelsen for brugerne mere levende og takket være AI ser vi nogle spændende muligheder både nu og i fremtiden.”

Disse nye funktioner vil blive tilgængelige på danske telefoner i løbet af de kommende uger.

Men hold øje, for Google har mere i ærmet. Udover ovennævnte funktioner vil Maps snart introducere ‘Immersive View for routes’. Denne funktion, som i første omgang lanceres i syv europæiske storbyer, vil give brugerne mulighed for at se deres rute i 3D og få detaljeret indsigt i trafik og vejrforhold.

Med disse opdateringer beviser Google endnu engang, at fremtiden for navigation er her, og den er drevet af AI.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.