Forside Nyheder

Jon Stewart forlader Apple TV+

-
(Foto: Apple TV+)

Tredje sæson af ’The Problem with Jon Stewart’ skulle angiveligt have kritiseret Kina og AI og det ville Apple ikke tillade, siger visse kilder.

Kort før weekenden begyndte rygterne at cirkulere: Jon Stewart ville forlade Apple TV+. Det kunne der for så vidt være mange grunde til. For eksempel var der måske ikke penge nok i det for Apple at have den populære talkshow-vært på menuen længere.

Produktionsholdet bag ’The Problem with Jon Stewart’ fik således at vide torsdag, at serien ikke ville få en tredje sæson. Det er angiveligt kun få uger, før optagelserne til sæsonen skulle gå i gang.

Annonce:

Ifølge Vanity Fair er den officielle årsag for aflysningen af showet ’The Problem with Jon Stewart’ at der var ”kreativ uenighed” mellem Stewart, hans hold, og Apple TV+-ledelsen. Men ifølge Hollywood Reporter ligger der en mere kontroversiel årsag bag beslutningen.

Hollywood Reporter skriver, at Jon Stewart som altid har insisteret på at have fuld, kreativ kontrol med showet. Det ville Apple ifølge mediet ikke lade ham få, fordi han i den tredje sæson havde planlagt at sætte tænderne i nogle emner, der er følsomme for Apple.

Politik og business

For eksempel planlagde Stewart en episode, der ville stille sig kritisk overfor AI. Apple har som bekendt en række AI-tiltag. Der var også en Kina-kritisk episode på programmet, og endelig planlagde Stewart og holdet også dækning af det kommende præsidentvalg i USA til næste år.

De to sidste emner er følsomme for Apple, fordi Kina er et stort marked for firmaet, og fordi Apple skal kunne navigere som virksomhed, uanset hvem der vinder valget.Tilsyneladende bad Apple derfor Jon Stewart om at holde sig fra disse emner.

Det fik ifølge Hollywood Reporters kilder komikeren og talkshow-værten til at vælge at gå i stedet for at blive, som en kilde beskrev det, ”bundet på hænder og fødder” af Apple. En kilde siger dog til Variety, at der var tale om et brud, der skete i fredsommelighed.

’The Problem with Jon Stewart’ er et af Apple TV+-tjenestens mere kritikerroste serier. Den har været nomineret til fem Emmy’er, for eksempel. Jon Stewart har også en podcast, der akkompagnerer serien, og der er foreløbig ingen meldinger om, hvorvidt denne fortsætter. I givet fald kan vi måske høre, hvad Stewart mener om Kina, AI og valget i 2024 der.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.