Forside * Nyheder

Ny Matter 1.2 tilføjer 9 nye enhedstyper

-

Alliance er nu klar med Matter version 1.2, som tilføjer flerer enhedstyper og andre nyheder

Den ny Matter 1.2 opdatering indeholder ni nye enhedstyper, revideringer og tilføjelser til eksisterende kategorier samt kerneforbedringer af specifikationen, SDK og certificerings- og testværktøjer, fortæller organisationen bag, CSA (Connectivity Standards Alliance, i en udmelding.

Annonce:

Siden lanceringen af Matter 1.0 for lidt over et år siden har CSA oplevet en betydelig vækst og fremskridt, inklusive over 24.600 downloads af specifikationen, 1.214 certificeringer, næsten 24% vækst i antallet af virksomheder, der har tilsluttet sig Matter Working Group, og etableringen af Alliance Interoperability Test Facility.

Matters udbredelse har overskredet de typiske adoptionscyklusser for tidligere industristandarder. I stedet for at tage flere år for brugerne at udskifte hub-hardware, gør softwareopdateringer det nu muligt for eksisterende smart home-hubs og -enheder at fungere som Matter-controllere. Dette har skabt et globalt marked med op til flere hundrede millioner hjem, der er klar til at tilslutte nye Matter-enheder.

Der er Matter-produkter fra velkendte og innovative mærker inden for alle de oprindeligt understøttede enhedskategorier, med produkter og apps i brugernes hjem, på deres smartphones og tablets samt på butikshylderne.

 

Ni nye enhedstyper

Den ny version tilføjer understøttelse af ni nye enhedstyper, hvilket i følge alliancen bag giver nye lag af interoperabilitet, enkelhed, pålidelighed og sikkerhed, samtidig med at det åbner op for nye brugsscenarier og funktioner i fremtiden.

De nye enhedstyper, der understøttes i Matter 1.2, omfatter:

 1. Køleskabe – Ud over grundlæggende temperaturkontrol og -overvågning kan denne enhedstype også anvendes til andre relaterede enheder som dybfrysere og endda vin- og kimchi-køleskabe.
 2. Room Air Conditioners – Mens HVAC og termostater allerede var en del af Matter 1.0, understøttes nu stand alone Room Air Conditioners med temperatur- og ventilatorstyring.
 3. Opvaskemaskiner – Grundlæggende funktionalitet er inkluderet, såsom fjernstart og statusmeddelelser.Opvaskemaskinealarmer understøttes også og dækker driftsfejl som vandtilførsel og -afløb, temperatur og dørlåsefejl.
 4. Vaskemaskiner – Fremdriftsmeddelelser, såsom cyklusafslutning, kan sendes via Matter. Tørretumblere vil blive understøttet i en fremtidig Matter-version.
 5. Robotstøvsugere – Ud over de grundlæggende funktioner som fjernstart og statusmeddelelser er der understøttelse af nøglefunktioner som rengøringstilstande (tørstøvsuger vs. vådmoppe) og yderligere statusoplysninger (børstestatus, fejlrapportering, opladningsstatus).
 6. Røg- og kuliltealarmer – Disse alarmer understøtter notifikationer og lyd- og visuelle alarmsignaler. Derudover er der understøttelse af advarsler om batteristatus og meddelelser om end-of-life. Disse alarmer understøtter også selvtest. Kuliltealarmer understøtter koncentrationsmåling som et ekstra datapunkt.
 7. Luftkvalitetssensorer – Understøttede sensorer kan registrere og rapportere om: PM1, PM 2,5, PM 10, CO2, NO2, VOC, CO, ozon, radon og formaldehyd. Desuden gør tilføjelsen af Air Quality Cluster det muligt for Matter-enheder at levere AQI-oplysninger baseret på enhedens placering.
 8. Luftrensere – Luftrensere bruger enhedstypen Air Quality Sensor til at levere sensorinformation og inkluderer også funktionalitet fra andre enhedstyper som ventilatorer (påkrævet) og termostater (valgfrit). Luftrensere inkluderer også overvågning af forbrugsressourcer, hvilket muliggør notifikationer om filterstatus (både HEPA- og aktive kulfiltre understøttes i 1.2).
 9. Ventilatorer – Matter 1.2 inkluderer understøttelse af ventilatorer som en separat, certificerbar enhedstype. Ventilatorer understøtter nu bevægelser som rock/oscillation og nye tilstande som naturlig vind og søvnvind. Yderligere forbedringer omfatter muligheden for at ændre luftstrømmens retning (frem og tilbage) og trinvise kommandoer til at ændre luftstrømmens hastighed.

Den tilføjede apparatsupport i Matter 1.2 gav Matter Working Group et udgangspunkt for at opbygge et sæt grundlæggende funktioner – såsom temperaturindstilling og -overvågning og statusmeddelelser – som vil kunne anvendes på næsten alle apparater, der understøttes i fremtidige udgivelser.

 

Andre nye funktioner og forbedringer

Af andre ændringer i Matter 1.2 er her hvad alliancen fremhæver:

 • Latch & Bolt Door Locks – Forbedringer til europæiske markeder, der fanger den almindelige konfiguration af en kombineret låse- og boltenhed.
 • Enhedsudseende – Tilføjet beskrivelse af enhedsudseende, så enheder kan beskrive deres farve og finish. Det vil gøre det nemmere at repræsentere enheder på tværs af klienter.
 • Enheds- og slutpunktssammensætning – Enheder kan nu sammensættes hierarkisk ud fra komplekse slutpunkter, hvilket giver mulighed for nøjagtig modellering af apparater, kontakter med flere enheder og lysarmaturer med flere lys.
 • Semantiske tags – giver en interoperabel måde at beskrive placeringen og de semantiske funktioner for generiske Matter-klynger og slutpunkter for at muliggøre konsekvent gengivelse og anvendelse på tværs af de forskellige klienter. For eksempel kan semantiske tags bruges til at repræsentere placeringen og funktionen af hver knap på en fjernbetjening med flere knapper.
 • Generiske beskrivelser af enheders driftstilstande – At udtrykke de forskellige driftstilstande for en enhed på en generisk måde vil gøre det lettere at generere nye enhedstyper i fremtidige revisioner af Matter og sikre deres grundlæggende understøttelse på tværs af forskellige klienter.

Hele specifikationen på Matter 1.2 kan læses her

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.