Forside * Featured

Slankere PS5 erstatter den gamle model til november

-
De to nye versioner af PS5 fås, ligesom den oprindelige, i en udgave med og uden optisk drev (Foto: Sony)

Den nye version, der uofficielt kaldes PS5 Slim, kommer om få måneder og vil også kunne fås i en digital edition.

I en tradition, der går helt tilbage til PlayStation 2, sender Sony typisk deres spilkonsoller på slankekur efter de har været på markedet i noget tid. Det bliver også tilfældet for PlayStation 5.

Sony har netop annonceret, at der kommer en ny version af PS5 til november, som uofficielt kommer til at gå under navnet PS5 Slim, akkurat som det var tilfældet for PS2 for snart 20 år siden. Det skriver Sony i et blogindlæg.

Annonce:

Den slankere version af PS5 er 30% mindre end den nuværende model overordnet set og er henholdsvis 18% og 24% lettere end de to modeller, der er på markedet p.t. Når der er angivet to vægt-tal er det, som PlayStation-fans vil vide, fordi PS5 også fås i en ’Digital Edition’ uden optisk drev.

Skulle du ombestemme dig efter at have købt Digital Edition-udgaven af den nye PS5, kan du købe drevet som tilbehør og bygge det ind i PS5’en i stedet for at have det siddende eksternt (Foto: Sony).

Som man kan udlede af ovenstående, kommer der også en Digital Edition-version af PS5 Slim. Sony vil dog også markedsføre et optisk drev, der kan sluttes til PS5 Slim, hvis brugeren skulle ombestemme sig senere. Konsollen kan købes med op til 1TB SSD.

Farvel til den gamle PS5

Ellers har Slim-udgaven nogenlunde det samme design, som de nuværende PS5-modeller. For dem, der går op i spilkonsollens fremtræden i hjemmet, er der fire forskellige cover-paneler tilgængelige, som ifølge Sony giver toppen et glinsende look, mens den nederste del af konsollen forbliver mat.

Vi nævnte ovenfor, at PS5 Slim kommer til november. Det gør den også, men udrulningen starter i USA. Dernæst følger resten af verden over ”de kommende måneder” ifølge Sony. Det er derfor ikke til at sige, om konsollen bliver klar til julesalget i Europa.

Sony er formentlig forsigtige med at love for meget i forhold til tilgængeligheden. Som bekendt undervurderede Sony efterspørgslen på PlayStation 5, da den udkom, og det var svært at få fat i spilkonsollen. Det bliver det også i fremtiden, for Sony har nemlig annonceret, at når de tilbageværende eksemplarer af den gamle PS5 model er væk, blvier der ikke lavet flere.

Slim-modellen kommer altså til at være hovedmodellen, så snart den sidste ”gamle” PS5 er solgt. Selv om Sony ikke har været specifikke omkring lanceringstidspunktet i Europa, har de givet os priserne. En PS5 Slim med optisk drev kommer til at koste 550 Euro (cirka 4.100 kroner), mens Digital Edition uden optisk drev koster 450 Euro (cirka 3.355 kroner). Køber du det optiske drev senere, skal du slippe 120 Euro (cirka 895 kroner).

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.