Forside Produkter HiFi & Surround

Google tager stik mod Sonos, og smarthøjttalere bliver mere smarte igen

-

Google genindfører fjernede funktioner til gruppering af smarthøjttalere efter juridisk sejr over Sonos

En føderal dommer i USA har underkendt at Google krænker to Sonos patenter, som en tidligere domstol ellers afgjorde. Det skriver Google på deres blog.

Annonce:

Afgørelsen har allerede fået Google til at genindføre softwarefunktionerne, der blev fjernet på grund af sagsanlæget anlagt af Sonos.

Mere konkret er det funktionerne for gruppering af smarthøjttalere i Google Home som begynder at blive rullet tilbage “med det samme”, på tværs af Google-enheder og Home-app’en på Android og iOS.

“Vi har for nylig ændret højttalergrupperne for Nest-højttalere, -skærme og Chromecast, så visse enheder kun kan tilhøre én højttalergruppe ad gangen i Google Home-appen. En føderal dommer har fundet, at to patenter, som Sonos anklagede vores enheder for at krænke, er ugyldige”, skriver Google i en anden blog-opdatering og fortsætter:

“I lyset af denne juridiske afgørelse er vi glade for at kunne fortælle, at vi vil rulle denne ændring tilbage. Enheder vil kunne tilhøre flere højttalergrupper, og du vil ikke længere løbe ind i en fejl, når du forsøger at tilføje en enhed til flere grupper. Vi begynder at rulle denne opdatering ud med det samme og forventer, at den går live på tværs af vores enheder og Home-appen på Android i løbet af de næste 48 timer. Ændringen kommer også snart til Home-appen på iOS”.

Det er interessant, at Google allerede tager disse skridt. Sonos har udtalt, at de planlægger at appellere dommers afgørelse, der underkendte en oprindelig dom på 32,5 millioner dollars, men Google er tilsyneladende overbevist om, at afgørelsen ikke vil blive omstødt i den nærmeste fremtid.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.