Forside Indhold og distribution Film

Sony Pictures Core: Film-streaming i høj bitrate på PS4/5

-

Hvis du har en PS4/5 kan du nu se film fra Sonys eget filmstudie i en bitrate på op til 80 Mbps, hvilket er 3-4 gange højere end normale streamingtjenester.

Når man taler med folk, der arbejder i postproduktion i Hollywood, er de som regel ret skeptiske overfor 4K-streaming fra de store streamingtjenester. Det er fint nok, at opløsningen er høj, men til gengæld er bitraten lav på grund af kompression, og man får altså ikke nødvendigvis den maksimale kvalitet ud af det, siger de ofte.

Det er en af grundene til at visse feinschmeckere stadig sværger til Blu-rays, hvis hjemmebiografens – og især skærmens/projektorens – kapacitet skal udnyttes fuldt ud. Men ligesom det skete på musiksiden (bortset lige fra hos Spotify, der stadig ikke har leveret sin lovede HiFi-tjeneste), ser streamingtjenesterne nu ud til at begynde at tage feinschmeckerne alvorligt.

Annonce:

Sådan er det i hvert fald, hvis man spørger Sony. Selskabet har i et stykke tid tilbudt sine egne film (altså dem, der er lavet under Sony Pictures Entertainment) til ejere af BRAVIA XR-TV under tjenesten BRAVIA Core. Denne tjeneste anvender teknologien Pure Stream, der streamer HDR-film i op til 80 Mbps bitrate. Ifølge Sony kommer andre streamingtjenester kun op på mellem 15 og 25 Mbps.

Men hvis du nu har investeret dyrt i et TV, der ikke står Sony på, eller foretrækker en projektorløsning, så har du selvsagt ikke haft adgang til BRAVIA Core. Men det kan du få nu, hvor Sony udvider Core-tjenesten til PS4 og PS5.

2.000 film i kataloget

Med udvidelsen skifter tjenesten samtidigt navn til Sony Pictures Core, hvilket naturligvis passer bedre, siden et BRAVIA-TV ikke længere er nødvendigt, og Sony samtidig gerne vil signalere, at det altså kun er Sonys egne film, du kan se via tjenesten. App’en skulle være tilgængelig på PS4/5, når du læser dette.

Sony skriver i et blogindlæg, at der er op mod 2.000 film (afhængig af territorie) at vælge imellem på tjenesten, heriblandt nyere filmhits som ’Spider-Man: Across the Spider-Verse’, ’Spider-Man: No Way Home’, ’Bullet Train’ og ’Ghostbusters: Afterlife’.

Der er ikke tale om en abonnementstjeneste, hvor du bare kan streame løs. I stedet køber eller lejer du filmene på samme måde som med premierefilmene på Prime Video og Apple TV+, som disse to selskaber ikke selv har lavet. PlayStation Plus Premium/Deluxe-medlemmer får dog gratis adgang til et udvalg af ca. 100 film på Sony Pictures Core uden ekstrabetaling, skriver Sony.

4K UHD Blu-ray-skiver har en bitrate på op til 128 Mbps (ganske vist variabel bitrate (VBR) mod streamings konstante bitrate (CBR)), så der er stadig et stykke vej, før kvaliteten er den samme som på en skive, men Sonys tjeneste er da et skridt i den rigtige retning.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.