Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: Spider-man 2, kandidat til årets bedste spil

-

Spideren er tilbage på PS5 i et af årets allerbedste spil

Spider-man 2 samler trådene fra de to forrige spil, Spider-man 1 og Spider-man: Miles Morales. Har du ikke spillet dem er der en fin forklaring på, hvad er er sket inden du slippes løs, men det korte af det lange er, at der nu er to Spider-men, som du frit kan skifte imellem. Hver spider har sine egne skills og missioner, men styres alligevel næsten ens, hvilket gør det let at skifte fra den ene til den anden når du ønsker det.

Annonce:

Flotte fantastiske New York

Spillet foregår i New York i en digital version af byen jeg aldrig har set smukkere. Spider-Man 2 er uden tvivl det flotteste spil på PS5 hidtil og formår at have en detaljegrad vi ikke har oplevet før i et open world spil. Det er ind i mellem tæt på fotorealisme må jeg bare sige. Jeg har aldrig besøgt New York, men efter at have spillet Spider-man 2, føles det nærmest sådan. Spillet skulle efter sigende være så præcis en gengivelse af byen, at kan du finde rundt i virkelighedens NY, kan du også finde rundt her.

Fremragende styring

Spider-Man er et actionspil, hvor der i store perioder deles øretæver ud til højre og venstre. Spillet bygger videre på den velfungerede formel fra de tidligere spil, men det er forbedret og byder, sammen med de forskellige muligheder for opgraderinger, på et ekstremt flydende og velfungerende system.

Spider-man har altid være en fornøjelse at styre, når man svingede sig rundt mellem hustagene. I Spider-man 2 introduceres wingsuitet, der kan aktiveres hver gang du er i luften, hvorefter du som en anden Superman suser gennem byen på jagt efter luftstrømme, der kan bringe dig endnu længere. Det fungerer helt fantastisk og det bliver aldrig kedeligt at bevæge sig omkring. Spillet har dog en fast travel funktion, som sender dig til den ønskede bydel på et milisekund.

Selvom spillet indeholder tonsvis af actionsekvenser formår det stadig at trække både følelser, ro og fordybelse med ind i mellem. Det overrasker flere gange positivt på den følelsesmæssige front og med mindre man kun spiller for at slås, ja så synes jeg virkelig, at det klæder spillet.

Som det plejer består Spider-man også at diverse sidemissioner, der selvom de kan blive en smule repetitive, er med til at give spillet tyngde og historien ekstra dybde. Side-missionerne er aldrig for mange til at man mister pusten og sammen med historien, er der hele tiden en følelse af fremdrift og noget man lige skal nå.

Indlevende historie

Historien i sig selv er interessant og god og det er især en fornøjelse at opleve, hvordan den ellers perfekte og til tider næsten nævenyttige “friendly neighbourhood Spider-man”, virkelig får sat både sig selv og alle omkring sig på prøvelser i Spider-man 2. Selvom det mod slutningen måske forlader sig en smule for meget på bøllebank og action, holder historien hele vejen og viser nye og interessante sider at både Peter Parker, men også Miles Morales, MJ og flere andre.

Konklusion

Skal du købe bare et spil i år, skal du købe Spider-man 2, så simpelt er det. Spillet er helt forrygende at se på og spiller som en drøm. Det er sjovt, underholdende, nervepirrende og rørende på en måde jeg slet ikke havde forventet.

Spider-man 2 er en kæmpe kærlighedserklæring til hele superhelte genren og formår at inddrage tilpas mange skurke, helte, og fede Spider-man dragter til at man efterlades helt blæst bagover, når rulletekster triller over skærmen (i mit tilfælde efter godt 30 timer).

Ingen spil er perfekte, heller ikke Spider-man 2, der måske bliver lidt for fokuseret på slagsmål mod slutningen efter min smag, men det ændrer dog ikke på, at Spider-man 2 er årets spiloplevelse og et af de bedste spil jeg nogensinde har spillet!

Karakter: 10/10

Pris og tilgængelighed

Spider-man 2 koster kr. 480 (tjek forhandler og dagspris)

Udkommer i dag d. 20 oktober 2023 til PS5

 

Annonce:
ANMELDELSE KONKLUSION
Karakter
10
Forrige artikelPower butik 26 åbner i Rødovre Centrum
Næste artikelNETGEAR klar med deres første WiFi 7 router
spilanmeldelse-spider-man-2-kandidat-til-aarets-bedste-spilSkal du købe bare et spil i år, skal du købe Spider-man 2, så simpelt er det. Spillet er helt forrygende at se på og spiller som en drøm. Det er sjovt, underholdende, nervepirrende og rørende på en måde jeg slet ikke havde forventet.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.