Forside Nyheder

YouSee-kunde føler sig truet til at skifte til fiber

-

Kunde hos Yousee kalder et forslag om skifte fra ADSL til fiber for et “Trusselsbrev”

I en nylig artikel offentliggjort af Finans bliver en kunde reaktion på et brev fra teleudbyderen YouSee afsløret. Brevet, der rådgiver kunden til at skifte til fibernet ”hurtigst muligt”, har udløst forundring og kritik. Kunden, som ønsker at forblive anonym, sammenligner brevet med et ”trusselsbrev” og giver udtryk for usikkerhed omkring fremtiden for den nuværende bredbåndsløsning via kobbernettet.

Annonce:

Yousee, som drives af Nuuday og benytter TDC’s net, forklarer, at rådet om at skifte til fibernet skyldes et ønske om at give kunderne en god oplevelse med den mest fremtidssikrede teknologi. Med TDC Net’s annoncering af, at kobbernettet vil blive udfaset inden 2030, påpeger Nuuday nødvendigheden af at informere kunderne i god tid, især dem, der endnu ikke har reageret på tidligere opfordringer til at skifte til fibernet.

Den konkrete formulering i Yousee’s brev har imidlertid affødt bekymring. Kunden påpeger potentiel usikkerhed for ældre indbyggere og dem, der bor i områder uden fibernet. Derudover fremhæver kunden udfordringerne ved at opnå klar kommunikation fra TDC Net omkring den forestående udfasning af kobbernettet.

Spørgsmålet om, hvorvidt Yousee’s insisterende tone er en del af en salgsstrategi eller en nødvendig forberedelse til den uundgåelige teknologiske forandring, forbliver ubesvaret.

TDC Net har en plan om at afbryde den sidste kunde, der anvender DSL-bredbånd eller fastnettelefoni via kobbernettet, i 2030. I kontrast har Telenor i Norge allerede lukket deres gamle kobbernet i begyndelsen af 2023. Kunderne er nu overført til mere moderne og effektive fiberløsninger samt 4G- og 5G-mobilnet.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.