Forside Nyheder

Amerikanske og britiske tjenester slipper for streaming-skatten

-
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Indtil videre kan de ånde lettet op hos Netflix, Amazon, Disney, Skyshowtime og de øvrige streamingtjenester udenfor EU. De slipper – indtil videre – for streaming-skatten i Danmark

Amerikanske streaminggiganter som Netflix, Disney og Amazon Prime Video m.fl. undgår at betale det såkaldte kulturbidrag i Danmark. Kulturministeriet har afvist at udvide denne ordning til at inkludere tjenester uden for EU. Det skriver MediaWatch.

Dette beslutning kommer på trods af opfordringer fra en række danske aktører, herunder Producentforeningen, TV 2, Viaplay, Danske Dramatikere samt erhvervsorganisationerne DI og Dansk Erhverv.

Annonce:

Lovforslaget til den kommende kulturbidragsordning omhandler kun tjenester etableret i EU, hvilket skaber bekymringer om uretfærdige konkurrencevilkår. Aktører som Viaplay Group, tidligere baseret i Storbritannien, peger på risikoen for konkurrenceforvridning, da udenlandske udbydere kan vælge at operere fra lande uden for EU for at undgå skatten.

Selvom tjenester som Amazon Prime allerede er etableret i flere europæiske lande, både inden for og uden for EU, kunne en ændring i kulturbidragsordningen give incitament til at tjenesterne kan flytte deres operationer til f.eks. Storbritannien, når de opererer på det danske marked. Dansk Erhverv betegner det som “uhensigtsmæssigt”, at en tjeneste kan undgå skatten ved at flytte sit operationscenter.

Kulturministeriet henviser dog til, at det eksisterende lovforslag er baseret på EU’s AVMS-direktiv, som ikke inkluderer streamingtjenester uden for EU. Ændring af loven ville kræve en omfattende afdækning af lovgivningsmæssige rammer og udfordringer, hvilket ligger uden for rammerne af det nuværende lovforslag. Producentforeningen er dog uenig og mener, at der juridisk set er mulighed for at inkludere tjenester uden for EU.

Mens Kulturministeriet ikke udelukker en fremtidig ændring, vil de i øjeblikket “følge udviklingen i tilstedeværelsen af 3. landsvirksomheder på det danske on demand streamingmarked”.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.