Forside Nyheder

EDC ramt af omfattende hackerangreb – Persondata stjålet

-
(Foto: ASUS/Shutterstock)

Ejendomsmæglerkæden EDC har oplevet et alvorligt hackerangreb. Natten til onsdag den 1. november lykkedes det kriminelle at bryde ind i kædens IT-system og stjæle en betydelig mængde data.

Hackerne har kopieret personlige data fra både medarbejdere og et stort antal kunder, herunder navne, adresser, telefonnumre og e-mails. Mere alarmerende er det, at CPR-numre samt et antal pas, kørekort og sundhedskort, som er blevet afgivet i forbindelse med bolighandler, også er blevet kompromitteret.

Jan Nordmann, kommunikationschef hos EDC, bekræftede angrebet i en pressemeddelelse og udtalte, at en international hackergruppe står bag denne sofistikerede cyberkriminalitet. Han forsikrede dog om, at virksomheden har arbejdet utrætteligt for at inddæmme og afbøde skaden og at systemdriften nu er genoprettet. Desuden har EDC iværksat flere foranstaltninger for at forbedre sikkerheden i deres IT-systemer.

Annonce:

Dette angreb sætter fokus på den voksende trussel fra cyberkriminalitet og understreger behovet for forbedrede sikkerhedsforanstaltninger i alle virksomheder.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.