Forside * Nyheder

Efter kupforsøg: ChatGPT-ejer genansætter direktør-duo

-
Sam Altman er igen CEO i OpenAI (Foto: Steve Jennings/CC-BY-2.0)

Stifterne af OpenAI, Sam Altman og Greg Brockman, er igen tilbage på direktionsgangen i selskabet

I en dramatisk vending hos OpenAI, selskabet bag ChatGPT, er Sam Altman genindsat som CEO efter en intern magtkamp. Denne udvikling følger et fem-dages kupforsøg fra virksomhedens bestyrelse, hvilket forårsagede betydelig uro. Sammen med Altman vender også den tidligere direktør Greg Brockman tilbage, der tidligere fratrådte i protest mod Altmans afskedigelse.

OpenAI meddeler at de har indgået en ‘principaftale’ om Altmans tilbagevenden, ledsaget af en ny bestyrelse, inklusiv tidligere og nye medlemmer som Bret Taylor, Larry Summers og Adam D’Angelo. D’Angelo, en del af den bestyrelse, der oprindeligt fyrede Altman, forbliver for at repræsentere den tidligere bestyrelse. Det skriver The Verge

Annonce:

En ny, indledende bestyrelse på op til 9 personer skal nu etableres for at genoprette stabilitet i OpenAI’s ledelse. Microsoft, en nøgleinvestor, sigter også mod en plads i denne udvidede bestyrelse.

Denne saga er endnu ikke fuldstændigt afsluttet, idet parterne har aftalt en fuld undersøgelse af hændelserne ved hjælp af et eksternt advokatfirma.

Thrive Capital, en anden betydelig investor, har rost Altmans tilbagevenden som en positiv udvikling for både OpenAI og dets globale indflydelse. Thrive-partner Kelly Sims udtrykker stor begejstring for Altmans og Brockmans engagement og lederskab.

Til trods for konflikten, udtrykker Helen Toner, et centralt bestyrelsesmedlem i det oprindelige forsøg på at afsætte Altman, en følelse af lettelse: “Og nu kan vi alle få noget søvn.”

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.