Forside * Featured

EU: Stop for målrettede annoncer på Facebook og Instagram

-

EU/EØS forbyder Facebook og Instagram at målrette annoncer gennem adfærdsbaseret markedsføring

Det Europæiske Databeskyttelsesråd har truffet en banebrydende beslutning, om at udvide et norsk forbud mod adfærdsbaseret markedsføring på Facebook og Instagram, til at gælde for hele EU/EØS-området og gøre forbudet permanent.

Annonce:

Beslutningen kommer som en reaktion på de vedvarende bekymringer fra det norske datatilsyn om ulovlig sporing, overvågning og profilering på de to sociale medieplatforme. På trods af beviser for, at Meta, selskabet bag Facebook og Instagram, bryder databeskyttelsesloven, har de fortsat med deres ulovlige dataindsamling.

“Vi har længe haft bevis for, at Meta overtræder loven. Selv med forbuddet i Norge har de fortsat deres ulovlige praksis. Nu er det tid til at handle på et europæisk niveau”, udtaler Line Coll, direktør for det norske datatilsyn i en udmelding.

Facebook og Instagram har mere end 250 millioner aktive brugere i EU/EØS, hvilket understreger vigtigheden af beslutningen.

Irland, hvor Metas europæiske hovedkvarter er placeret, er blevet instrueret i at implementere forbuddet. Når dette sker, vil det træde i kraft over hele EU/EØS.

Tobias Judin, leder af den internationale sektion, udtrykker sin frustration over Metas handlinger: “I over fem år har Meta krænket brugernes privatliv. Databeskyttelsesrådet tager nu et standpunkt mod Metas fortsatte tilsidesættelse af loven.”

Som svar på dette har Meta foreslået en samtykke-løsning, hvor brugere, der ikke giver tilladelse til adfærdsbaseret markedsføring, vil blive pålagt et gebyr. Dette forslag er blevet mødt med stor skepsis, og mange tvivler på, om en sådan model vil være i overensstemmelse med databeskyttelseslovgivningen. Det er årsagen til at Meta har lanceret et betalt abonnement til Facebook og Instagram, hvor man kan betale sig fra at have annoncer på de platforme.

Se også: Facebook og Instagram lancerer betalt abonnement

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.