Forside Produkter Smart Home

KIG-PÅ: Nanoleaf Holiday String Lights – og 4D skærm-lys til dit smarthome

-

Er du på jagt efter smart lys til juletræet, eller vil du gerne have lys bag din skærm eller TV, så læs med her. Vi har testet Nanoleaf Holiday Strings og Nanoleaf 4D, der kan præcis dette.

Er du en af dem som er til smart-lys, og så er Nanoleaf klar med flere spændende produkter. To af dem er Nanoleaf Holiday Strings og Nanoleaf 4D, der henholdsvis er lys til juletræet eller pynt, og så Nanoleaf 4D, der er lys som kan klæbes bag på en TV- eller computerskærm, og så via en sensor have samme effekt som Philips Ambilights.

Nanoleaf har sendt os et sæt af hver til test, og her er hvad vi synes.

Annonce:
Nanoleaf Holiday Strings
Nanoleaf Holiday Strings

Nanoleaf Holiday Strings

Nanoleaf Holiday Strings er en 20 meter lang kæde med 250 dioder, der kan lyse i mange farver. Den er IP44 certificeret, så den kan både bruges udenfor og indenfor.

Holiday Strings understøtter både WiFi og Matter, og kræver ingen smart hub, men kan bruges samme med flere forskellige økosystemer, hvis man vil det.

Indholdet af Nanoleaf Holiday Strings
Indholdet af Nanoleaf Holiday Strings

Installationen er super nemt. Sammen med lyskæden får man strømforsyning og kabel, og vil man forlænge kablet frem mod lyskæden, kan ekstra meter købes.

Man bruger Nanoleaf App’en som findes til både Android og iOS til at installere lyskæden, og da den understøtter Matter kan den også installeres mod hubs der understøtter dette. Bemærk dog at de fleste smart-hubs kræver en app eller et plugin for at virke.

Nanoleaf Holiday Strings inden du fjerner elastikken.
Nanoleaf Holiday Strings inden du fjerner elastikken.

Efter installationen kan du vælge mellem scener og farver, så du kan både lave lys-effekter og faste farver, afhængig af hvad stemning du er i.

Ligesom meget andet Nanoleaf, kan også Holiday Strings styres af musik, så hvis du kan lide at lyset danser til f.eks. Last Christmas er det også en mulighed.

Nanoleaf Holiday Strings kan købes for 120 EUR (ca. 900,- DKK) hos bl.a. nanoleaf.com og hos danske online forhandlere.

 

 

Nanoleaf 4D
Nanoleaf 4D

Nanoleaf 4D – Som at få Philips Ambilight.

Kunne du godt tænke dig at få Ambilight på dit TV, kan du købe Nanoleaf 4D, som er en lightstrip som klæbes på bagsiden af enten din computerskærm eller dit TV (Max 65”).

Nanoleaf 4D monteret på en computerskærm
Nanoleaf 4D monteret på en computerskærm

Baggrundslyset styres af et lille kamera, der holder øje med hvad der er på skærmen, og det kamera skal så enten montes på toppen eller under skærmen.

Personligt er jeg ikke så vild med kamera monteret på skærmen
Personligt er jeg ikke så vild med kamera monteret på skærmen

Det fungerer bedst ved montage over skærmen, og det er nok der at filmen knækker lidt for mig. Der er det smartere med Philips HDMI Sync Box, fordi den kan gemmes væk.

Indholdet af Nanoleaf 4D kassen
Indholdet af Nanoleaf 4D kassen

Installationen af lyset foregår ved at man klæber lysstriben fast på bagsiden af skærmen, og så er der nogle hjørnepaneler som kan lave en mere elegant drejning. Bemærk at der er kun nok LED med til at dække en 65” skærm. Jeg skal dog sige, at Nanoleaf har lavet en 4D til op til 85” også, men det var ikke den vi testede.

Der er knald på dioderne på Nanoleaf 4D
Der er knald på dioderne på Nanoleaf 4D

Når det er monteret, fungerer det bedst på skærme der står tæt op af en væg (30-40 cm), men der er rigeligt med lys på LED lyset til at lyse godt op bag skærmen. Det har meget kraftigere lys end f.eks. Philips Hue, så hvis man godt kan lide at der er knald på farverne, så er Nanoleaf 4D klart at foretrække.

Jeg er meget imponeret over hvordan det virker, og hvor hurtigt lyset følger det der sker på skærmen, men for mig er kameraet bare en deal-breaker hvis det skal på TV’et, men hvis man ikke er generet af det, så er Nanoleaf 4D på alle måder et rigtigt godt og ikke så dyrt alternativ til Ambilight.

Og prisen er interessant. Skal du have Nanoleaf 4D til 65” skærm koster det 100,- EUR (ca. 750,- DKK), og til 85” skærm koster det 130,- EUR ( ca. 975,- DKK). Det kan også købes hos flere danske forhandlere.

Jeg synes idéen bag Nanoleaf 4D er genial, men jeg ville ønske at de havde lavet det med en HDMI hub som Philips i stedet for et kamera.

 

Nanoleaf fungerer med Threads og Matter som en threads router

Nanoleafs produkter passer perfekt ind i næsten alle smarte hjem. Med understøttelse af alle de vigtigste smartplatforme, så kan du let integrere Nanoleaf til både Apple HomeKit, Google Smart Home, Samsung Smartthings og min personlige favorit Homey Pro. Desværre er hverken Holiday String Lights eller 4D endnu supporteret af Homey App’en.

Udover at forbinde via WiFi, så understøtter NanoLeaf Threads protokollen som er nyeste generation af smartforbindelse mellem enheder. Indtil nu har man enten brugt WiFi, ZigBee eller Z-Wave eller en kombination af disse, men med Threads får man det bedste fra alle verdener, og du kan have op til 250 enheder i et Threads mesh netværk. Det er bl.a. Google, Apple og Qualcomm, der backer op omkring Threads, og har du allerede f.eks. en Apple HomePod Mini eller en Google Nest Hub Max, så har du allerede understøttelse af Threads i dit hjem.

Nanoleaf har meldt ud at de understøtter Threads i alle deres produkter, og det vil sige at uanset hvilken smarthome arkitektur du bruger, vil du med stor sandsynlighed også kunne bruge den i fremtiden.

 

God app

Nanoleaf har deres egen app, som gør det let at installere alle Nanoleaf produkter. Appen er let at bruge, og du kan også firmware opdatere dine Nanoleaf produkter fra App’en.

Hvert produkt har sine egne egenskaber, som kan være scener, farver og så kan man også lave “timere” hvis man gerne vil have at f.eks. julelyset skal tænde på et bestemt tidspunkt.

 

Konklusion

Nanoleaf Holiday Strings er en nobrainer – Hvis du gerne vil have et godt julelys med masser af dioder og understøttelse af Matter, så er Nanoleaf Holiday Strings sagen. De kan købes direkte hos Nanoleaf, men også hos masser af danske online forhandlere.

Jeg er mere i tvivl om Nanoleaf 4D. Jeg har intet dårligt at sige om kvaliteten af lyset og opsætningen. Det eneste der gør mig personligt i tvivl er det kamera som skal monteres ved brug. Men generer det ikke dig som bruger, så er også Nanolead 4D en god løsning hvis du vil have farvet lys på væggen.

Også Nanoleaf 4D kan købes direkte hos Nanoleaf eller hos flere danske onlineforhandlere.

Jeg kan dog klart anbefale begge produkter, og det faktum at Nanoleaf virker med alle de førende økosystemer fra både Google og Apple gør det let at vælge deres produkter.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.