Forside Produkter Mobil

Medie: Apple åbner for app-installation udenom App Store

-
Foto: Shutterstock.com

I løbet af første halvdel af 2024 vil Apple og andre firmaer med eksklusive appbutikker blive tvunget til at tillade downloads af apps fra alternative kilder.

Indført i november 2022, EU’s Digital Markets Act (DMA) er et skridt, som mange udviklere har set frem til, men som er bekymrende for visse firmaer. Denne lov gør det nødvendigt for virksomheder betegnet som “gatekeepers” at åbne deres platforme, således at brugerne får mulighed for at downloade apps fra andre steder end de sædvanlige butikker, som App Store. Tidligere har det kun været muligt at installere eksterne apps på Apple-enheder ved at “jailbreake” dem, men fra 2024 vil dette kunne ske uden jailbreak.

DMA’s indflydelse strækker sig ud over App Store og kan potentielt også påvirke andre Apple-tjenester som Beskeder, FaceTime og Siri. Apple er ikke begejstret for denne udvikling og udtrykker bekymring for øget risiko for malware, aggressiv dataindsamling og andre sikkerhedsproblemer, da apps ikke vil gennemgå den samme strenge godkendelsesproces, som de gør i App Store i dag. Fra næste år vil enhver kunne skabe og uploade en app online, og brugerne kan downloade disse apps til deres iPads eller iPhones, ofte uden fuld klarhed over appens indhold.

Annonce:

Apple risikerer store bøder, hvis de ikke overholder DMA. Mark Gurman fra erhvervsmediet Bloomberg forudsiger i sit nyhedsbrev, at en kommende iOS 17-opdatering vil inkludere support for sideloadede apps. Mange firmaer er begejstrede over denne ændring, da det giver dem mulighed for at distribuere deres apps uden at dele indtægter med Apple. Men dette rejser spørgsmål om, hvor meget malware der fremover vil kunne komme ind på Apple-enhederne.

Bloomberg forventer at Apple åbner op for app-installation udenom App Store her i 1. halvdel af 2024.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.