Forside * Featured

Microsoft-programmer kan snart fjernes fra Windows

-

Valgfrihed i Windows: EU-brugere får mulighed for at fjerne Edge og andre Microsoft-programmer

Europæiske Windows-brugere kan snart få større valgfrihed i deres operativsystemvalg. Microsofts seneste opdatering gør det muligt for brugere i EU og EØS at fravælge eller ændre apps og funktioner, herunder den indbyggede Edge-browser. Dette skridt mod større tilpasningsevne gør det også muligt at slippe af med automatiske søgeforslag fra Bing i Start-menuen, og giver mulighed for at vælge alternativer som Google eller DuckDuck Go. Det skriver tek.no

Annonce:

Microsoft har planlagt forbedringer for widget-apps fra tredjeparter og vil eliminere problemet med konstant at skulle skifte standardapps, som brugeren selv har valgt, til Microsofts egne versioner. Dette inkluderer søgemaskiner som Bing over Google eller browsere som Edge over Firefox. Windows har hidtil haft en tendens til at “glemme” brugerens valg af standardapps ved store opdateringer, men dette vil ændres.

Desuden vil Microsoft begynde at differentiere mellem nødvendige apps for Windows’ funktion og dem, der blot er tilføjelser, mærket med et “System”-tag. Dette vil gøre det nemmere at identificere og fjerne ikke-essentielle apps. Tidligere versioner af Windows 11 kom med flere uønskede apps, som var svære at fjerne, men dette forbedres nu.

Brugere vil snart have mulighed for at fjerne apps som Kamera, Cortana, og Fotos. Windows-oplevelsen vil variere afhængigt af brugerens regionale valg under installationen, med forskellige versioner tilgængelige for EU eller USA. Det er værd at bemærke, at brugere, der vælger en EU-version, ikke vil have adgang til Microsofts “Copilot” Bing AI på grund af EU’s bekymringer om privatlivets fred.

Disse ændringer er et direkte resultat af EU’s “Digital Markets Act”, som træder i kraft næste år. Loven sigter mod at bekæmpe konkurrenceforvridende adfærd fra store teknologivirksomheder, og EU har i stigende grad været vokal over for disse virksomheder og platforme.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.