Forside * Featured

Nu kan du snart lave din egen ChatGPT

-

OpenAI vil lade dig træne dine egne mini-AI’er til at udføre specifikke opgaver, du har behov for at få løst.

Når man tænker på, hvor meget, der er sket i mellemtiden, er det ret vildt at tænke på, at ChatGPT blev lanceret for mindre end et år siden. Hen over de sidste 11 måneder har vi set den generative AI-bølge rejse sig og blive en del af alt fra tekstbehandlere til søgemaskiner.

Annonce:

Nu gør firmaet bag ChatGPT, OpenAI, et forsøg på at udbrede AI-teknologien endnu mere og til endnu flere mennesker. Firmaet har netop afholdt sin første udviklerkonference siden ChatGPTs lancering, DevDay 2023. Her fremviste firmaet en række nyheder, som det er kutyme ved åbningen af den slags konferencer.

En af nyhederne er naturligvis en nyere, hurtigere og kraftigere version af ChatGPT, baseret på GPT-4, der har fået navnet ChatGPT-4 Turbo. Den kan klare meget længere prompts, helt op til 300 sider mod de nuværende 50.

Den nyhed, der dog indtil videre har fået mest opmærksomhed, er helt klart OpenAIs præsentation af GPT’er. Ja, det lyder måske mærkeligt at OpenAI skulle genlancere de Generative Pre-trained Transformere, der allerede er i fjerde generation og på vej mod den femte. Men det er heller ikke det, der er formålet.

AI’er med særlige specialer

”GPT’er” er det navn som OpenAI har givet nogle nye ”mini-AI’er”, der fremover vil blive tilgængelige for både almindelige brugere og erhvervsbrugere af ChatGPT. Idéen er at lave miniversioner af ChatGPT, der er specialiserede og kun trænet til et enkelt, specifikt formål.

OpenAI har givet otte eksempler på GPT’er, der fungerer på denne måde. Der er for eksempel en forhandlings-GPT, der kan hjælpe dig med at få mere ud af forhandlingssitutioner. Men der er også GPT’er, der hjælper med mere huslige gøremål, såsom spørgsmål om tøjvask, madlavning, eller hjælp med matematik-lektierne for husets yngre beboere.

Du behøver ikke kunne kode for at skabe og lave dine GPT’er, lover OpenAI. Fordi ChatGPT-4 Turbo er så god til at omsætte menneskeligt sprog til programkode, kan du blot fodre sidstnævnte med funktioner, du gerne vil have tilgængelig i din GPT. Så klarer den resten.

Det står ikke helt klart, hvordan disse GPT’er rent faktisk vil blive trænet, og om du selv skal levere træningsdata. I givet fald kan der hurtigt opstå problemer, når OpenAI skal forsøge at forhindre sine brugere i at benytte copyright-beskyttede data eller anden data, der overskrider firmaets brugspolitikker.

Men GPT’erne kan naturligvis deles, sådan at andre også kan gøre brug af ens kreative AI-konstruktion. På den måde minder systemet måske lidt om Zapier og IFTTT, bare med en hel del mere AI-power i ryggen. Man kunne f.eks. godt forestille sig, at der kommer nogle kreative løsninger til styring af det intelligente hjem ud af det.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.