Forside * Featured

Spilanmeldelse: Robocop Rogue City

-

Den ikoniske Robocop er tilbage i nyt spil, der holder sig ganske tro mod originalmaterialet

Der er vel ikke mange drenge, der voksede op i 80´erne som ikke husker Robocop. Betjent Murphy, der blev skudt i stumper og stykker for så at genopstå som superbetjenten Robocop skabt af virksomheden OCP. Filmene er klassikere og de holder for så vidt stadig (i hvert fald de to første).

Annonce:

Nu er et spil om Robocop på gaden. Vi har spillet PS5-versionen.

Spillet er ikke skabt med et af de største budgetter i ryggen og selvom spillets omgivelser er nydelige ind i mellem, kommer det grafisk til kort når det gælder ansigter og detaljer. Det er lidt råt i udtrykket.

Til gengæld holder spillet sig meget tro mod historien fra filmene, stemmen af Robocop er Peter Weller, der spillede Robocop i filmene og styringen af Robocop er præcis som den skal være. Havde det været alle andre spil havde jeg følt at styringen var enormt klodset, stiv og “gammeldags”, men her passer det bare perfekt, for Robocop skal være en maskine der bare smadrer frem. Han kan hverken sætte sig på hug eller kravle. Han går eller lunter frem, kan tage en masse skud før han dratter om og pløkker i øvrigt alt der rør sig, præcis som han gjorde i filmene.

Man kan samle fjenders våben op, men det føles ærlig talt forkert at Robocop går omkring med en AK 47 eller lignende, hvorfor størstedelen af spillet, for mit vedkommende, er gennemført med Robocops standardpistol, der naturligvis gemmer sig under højre lårplade, klar til brug og med uendelige skud.

Robocop kan opgraderes undervejs og ind i mellem skal der udføres lidt detektivarbejde, før næste bølge af fjender skal nedkæmpes. Spillet er rimelig lineært og kan gennemføres på omkring 10 timer, hvis du moser på.

Som nævnt holder spillet sig meget til orignalhistorien, næsten for meget faktisk. Det havde været sjovt hvis udviklerne havde leget lidt mere med Murphys mentale kamp som Robocop kontra hans tid som Alex Murphy, ligesom den velkendte samfundskritiske tilgang fra filmene også kunne være dyrket lidt mere i spillet føler jeg.

Konklusion

Om du kan lide Robocop Rogue City afhænger helt af om du er Robocop fan. Er du ikke vil du helt sikkert kunne finde mange bedre shooters derude. Robocop Rogue City er afgjort lavet med kærlighed til filmene og for for fans heraf. For dem vil spillet være et hyggeligt dyk ned i hvad der var en af 80´ernes helt store heltefortællinger. Dead or alive – you´re coming with me!

Karakter: 6/10

 

Pris og tilgængelighed

Ude nu til PS5, PC (download), Xbox X/S

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.