Forside * Nyheder

Spotify tester: Slå personlige anbefalinger fra

-

Spotify tester lige nu, om det er interesse for at kunne slukke for de personlige anbefalinger

Spotify er i gang med at teste en funktion, der lader brugere deaktivere deres personlige musikanbefalinger. Det skriver MacRumours, efter at en af deres skribenter har spottet funktionen i koden til en betaudgave af Spotify app.

Annonce:

Denne funktion kan potentielt forhindre, at musik afspillet af andre påvirker brugerens anbefalinger. Dette vil sandsynligvis blive positivt modtaget af dem, der er utilfredse med Spotifys evne til at matche musik med deres lyttemønster.

Spotifys anbefalingsteknologi bygger på en kombination af maskinlæring og AI, og analyserer lyttehistorik, genrepræferencer og lyttetidspunkter for at generere personlige anbefalinger. Metoden inkluderer også indholdsbaseret filtrering, som tager højde for musikkens egenskaber, som rytme og tempo, for at finde lignende sange.

Desuden anvender Spotify kollaborativ filtrering, hvor brugere med lignende musiksmag kan blive præsenteret for hinandens favoritter. Denne metode favoriserer dog ofte mere populære sange, hvilket kan skabe et “ekkokammer”. Dette er mindre effektivt for nye brugere uden lyttehistorik.

Det er endnu usikkert, hvornår Spotifys nye mulighed for at slukke for personlige anbefalinger bliver tilgængelig, og om den er begrænset til visse regioner. Spotify er p.t. i gang med at evaluere denne funktion.

Parallelt hermed introducerer Apple et lignende Focus-filter for Apple Music i iOS 17.2, som automatisk kan deaktivere brugerens Apple Music-lyttehistorik. Denne opdatering forventes at blive tilgængelig til iPhones i december.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.