Forside Produkter HiFi & Surround

TEST: Denon CEOL RCD-N12DAB – Mini-anlæg med HDMI-ARC

-
Denon RCD-N12DAB med Bowers & WIlkins 607 S3 højttalere (foto: recordere.dk)

Er du på jagt efter et mini-anlæg der kan fungere som TV-lyd med HDMI ARC, og give trådløs HEOS lyd, så læs med her. Vi har testet Denon CEOL RCD-N12DAB.

Det er efterhånden ikke så tit at vi tester anlæg, så da vi blev spurgt om vi ville teste det nye Denon CEOL RCD-N12DAB mini-anlæg, der har både HDMI-ARC, HEOS, Bluetooth og AirPlay 2, så takkede vi ja. Sammen med mini-anlægget fik vi et sæt Bowers & Wilkins 600 Series 3 højttalere, så når vi skriver om hvordan anlægget lyder, skal det naturligvis tages med i ligningen.

 

Annonce:

Udpakning og installation

Denon CEOL RCD-N12DAB kommer i en kasse, der udover anlægget indeholder en fjernbetjening, og alle de kabler der skal bruges til antenner, HDMI og strøm (dog ikke højttalerkabler). Og så er der selvfølgelig også manualer med.

Modellen vi testede var i blankt hvid, men man kan også få RCD-N12DAB i sort, som personligt nok er den farve jeg selv ville vælge, men konen var begejstret for den hvide.

På forsiden finder man et CD-skuffe, et stort LED display, en USB-A port, et min-jack til hovedtelefoner, og så en on/off knap og en ejet knap til CD-afspilleren.

 

På bagsiden finder man alle de ud- og indgange man kan have brug for. Der er HDMI ARC, Phono, AUX, Optisk indgang, og så er der en SUB udgang, samt en audioudgang og diverse antennestik og et ethernet stik, hvis man ikke vil bruge det indbyggede WiFi. Og så er der naturligvis strømstik og højttalerstik.

På toppen af anlægget er der en lang række knapper til at betjene musik, og have tre personlige favoritter man kan lægge ind på tre knapper der er lette at tilgå. Disse knapper er også på fjernbetjeningen.

 

Inde i Denon RCD-N12DAB finder man en 65W Klasse-D forstærker, og så er der Bluetooth, WiFi lyd via AirPlay 2, HEOS, Spotify Connect, TIDAL, Deezer, Amazon Music og så er den også Roon Ready. Udover det kan du også spille musik fra en NAS hvis du har sådan en i dit netværk.

Og oven i det får du en CD-afspiller, og en DAB+ / FM radio med i købet. Personligt har jeg ikke mange CD’er tilbage i min samling. Det meste er FLAC på NAS og så streaming fra Apple Music.

Opsætningen af Denon RCD-N12DAB var super let. Og det var ganske hurtigt at komme igang med at teste lyden.

Som sagt havde jeg lånt et sæt Bowers & Wilkins 600 Series 3 højttalere, som let kunne tilsluttes anlægget. De var også hvide.

 

Hvordan lyder Denon CEOL RCD-N12DAB?

Jeg har testet Denon CEOL RCD-N12DAB med TV-Lyd (film og TV udsendelser), og jeg har testet med egen FLAC lyd fra NAS, og så streaming fra Apple Music.

På TV siden (HDMI ARC) var jeg meget tilfreds med dialog. Stemmer var tydelige og kom godt igennem, uanset om det var Bagedyst, nyheder eller Oxen, der blev vist. Og så smed jeg et par HD koncerter med god lyd på som også kom godt igennem. Det er klart – Det er ikke en surround forstærker, og derfor mangler man noget fra de baghøjttalere jeg normalt har, men lyden var klart godkendt på fra TV’et. Men jeg savner jeg support for HD lyd via HDMI ARC, hvor man er nødt til at konvertere inden man sender det ind i anlægget.

På Audio siden kan man virkeligt høre at Denon har kræset for lytteren. Af et mini-anlæg til lige under 5.000,- får man virkeligt god og fyldig lyd.

Jeg testede med Andreas Vollenweider, Sade og det nye Vince Clarke album “Songs of Silence”, og det lød rigtigt godt. Stereo lyd på musik er bare at foretrække.

DAB+ Radio virkede også ganske godt, men kan på ingen måde måle sig med hverken internet radio eller streaming via en god streamingservice.

Rosen skal naturligvis også gives til Bowers & Wilkins 607 Series 3, som er et godt sæt højttalere der koster mere end anlægget. Du skal af med 5.898,- for et sæt. Så samlet skal du af med 11.397,- for forstærker og højttalere.

Lyden er klart godkendt, men er man oppe på det beløb, så skal den også være det.

 

Mange trådløse muligheder

Som tidligere skrevet, er der masser at trådløse muligheder med Denon CEOL RCD-N12DAB.

Vil du bruge Bluetooth, kan du forbinde til anlægget via din smartphone eller tablet, og det er tovejs, så du kan faktisk også forbinde dine trådløse hovedtelefoner til anlægget.

Via WiFi kan du bruge nærmest alle de trådløse streamingtjenester og protokoller der er. Personligt testede jeg med AirPlay 2, og så testede med HEOS som jo er Denon’s svar på Sonos.

 

 

HEOS hvis man vil have Denon lyd i flere rum

Denon HEOS er et økosystem der i sin opbygning minder meget om Sonos, hvor du kan forbinde til dine anlæg eller trådløse højttalere via en app.

HEOS fungerer ganske udemærket, og er enormt let at komme i gang med. Du henter en HEOS app til din smartphone eller tablet, og så finder app’en hurtigt det nye anlæg.

 

Enorm fjernbetjening

Sammen med Denon CEOL RCD-N12DAB får man en enorm fjernbetjening, der kan styre alt på anlægget. Jeg er ikke så vild længere med store fjenbetjeninger, men med alle de funktioner den skal kunne styre, kan man nok ikke gøre den meget mindre.

Knapperne er lette at finde, og den virker som den skal. Hvis man vil undgå den, kan man hente en Denon app der kan styre det meste.

 

Konklusion – Et rigtigt godt anlæg

Denon CEOL RCD-N12DAB er et fantastisk mini-anlæg, som er let at elske og endnu lettere at bruge. Sammen med et ordentligt sæt højttalere får man virkelig en god lyd, og hvis man ikke vil have surround, så bør man kigge nærmere på dette anlæg.

Men man skal være opmærksom på at det kræver et godt sæt højttalere sammen med anlægget, så man kan hurtigt ende på over 10.000,- for anlæg og højttalere. Og så skal man også være opmærksom på at HD lyd ikke er understøtter via HDMI-ARC.

Men det ændrer ikke ved, at vil man ikke “nøjes” med en alt-i-en soundbar, og fokusere på god stereo-lyd, så får man rigtig god lyd i Denon CEOL RCD-N12DAB en Godt Køb anbefaling, for det er let at elske, og så er det også let at gemme i et TV møbel.

 

Pris og levering

Denon CEOL RCD-N12DAB kommer i farverne sort og hvid, og koster 4.999,- kr. Anlægget kan købes hos HiFi-Klubben.

Højttalerene jeg testede med var Bowers & Wilkins 607 Series 3, som er et godt sæt højttalere der koster mere end anlægget. Du skal af med 5.898,- for et sæt.

Så samlet skal du af med 11.397,- for forstærker og højttalere.

 

TEKNISKE SPECIFIKATIONER

De tekniske specifikationer er kopieret fra produktark hos HiFi-Klubben.

Udgangseffekt 4 ohm 65 watt
Forvrængning (THD) 0,1 (1kHz/5W/4 Ohm) %
Signal/støjforhold 90 dB
Forstærkerteknologi Klasse D – fuld digital

Radio type DAB +, FM, Internet radio

HDMI ARC/CEC Ja
HDMI indgange 1
Lydudgang LFE, Hovedtelefon
Lydindgang HDMI, Optisk, Pladespiller
Indgang (andet) Ethernet, USB A
Trådløs overførsel Bluetooth-indgang, Wi-Fi

Standby strømforbrug 0,4 watt (wi-fi) watt
Typisk energiforbrug, normal brug 55 watt (wi-fi) watt

Farve Sort
Vægt (kg) 0
Bredde (cm) 28
Højde (cm) 10,8
Dybde (cm) 30,5
Højde emballage (cm) 22
Længde emballage (cm) 36
Vægt emballage (kg) 4,8
Bredde emballage (cm) 33

Musikanlæg med streaming og indbygget CD-afspiller
Indbygget HEOS multirums-musikstreaming med app-kontrol (iOS/Android)
Understøtter Spotify Connect, TIDAL, Deezer, Amazon Music, Roon Ready m.fl.
Klar til stemmestyring (Google Assistant og Amazon Alexa)*
Indbygget CD-afspiller
Fuldt digital forstærkerteknologi
Udgangseffekt: 2 x 65 watt (4 ohm / 1 kHz, 0,7% THD)**
Indbygget trådløs netværksfunktion (wi-fi, DLNA 1.5, 802.11b/g/n, 2,4/5GHz)
Indbygget Bluetooth med tovejs-funktion
Trådløs musikstreaming fra PC/Mac og netværksharddisk (NAS)
Lydformater: MP3, WMA, AAC, FLAC 192/24, WAV 192/24, ALAC 24 inkl. gapless (FLAC, WAV, DSD)
3-linjers OELD-display
USB-indgang på front til afspilning fra USB-lagermedier
Højkvalitets skrueterminaler til højtalere (også til bananstik)
Energiforbrug i stand-by: 0,4 watt
HDMI-kabel og fjernbetjening medfølger (RC-1255)
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.