Forside * Nyheder

Danskerne slukkede for skærmene juleaften

-

En ny rapport fra GlobalConnect viser, at danskerne vælger at prioritere julehyggen frem for digitale skærme på juleaftensdag. Allerede fra eftermiddagen den 24. december slukkede mange danskere for deres enheder, med datatrafikken faldende med næsten 30 procent sammenlignet med en normal søndag.

Særligt kl. 18:50 var der et markant dyk i internettrafikken, hvilket indikerer at de fleste havde slukket for fjernsynet og lagt telefonerne til side under julemiddagen. Dette tidspunkt sammenfaldt med streaming af videoindhold, som normalt udgør en stor del af datatrafikken i Danmark.

Annonce:

 

Søren Gjevert, it-sikkerhedschef hos GlobalConnect, påpeger, at juleaften traditionelt er en tid for samvær, og det afspejles i datatrafikken. Han bemærker, at store sportsbegivenheder normalt fører til opsving i internettrafik, men julen viser et tydeligt fald.

Interessant nok var der ikke noget betydeligt fald i datatrafikken under Disneys Juleshow, som var forventet. Dette understreger, at danskere sandsynligvis foretrækker fysisk nærvær og traditionelle aktiviteter i julen.

Julehygge med film blev dog genoptaget første juledag, hvor datatrafikken steg sidst på eftermiddagen og peakede omkring kl. 20.

Gjevert konkluderer, at selvom tendensen er normal for juledagene, fremhæver den danske prioritering af personligt samvær over digitale skærme i juletiden.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.