Forside * Featured

Gemini: Googles svar på GPT-4 er lanceret

-

Den nye AI-model slår ifølge Google selv OpenAIs GPT-4 på 30 ud af 32 benchmarks for LLM’er. Du kan prøve den nu via Bard.

Googles Bard-chatbot er lige blevet en del klogere. Det fortæller Google i dag, hvor firmaet lancerer deres nyeste AI-model, Gemini. Vi fik allerede en forsmag på Gemini på Google I/O tidligere på året, men nu rulles modellen altså ud i Google-systemet.

Annonce:

Ligesom en hel del beklædningsgenstande findes Gemini i tre størrelser. Men i stedet for Small, Medium og Large hedder disse Nano, Pro og Ultra. De to første vil være dem, forbrugerne i første omgang får adgang til via forskellige værktøjer og interfaces, mens Ultra forbeholdes kunder med behov for seriøs AI-kapacitet.

Google er dog ret stolte af deres Ultra-udgave, for den slår nemlig ifølge firmaet selv OpenAIs GPT-4 på 30 ud af 32 benchmarks, der anvendes blandt LLM (Large Language Model)-forskere og -udviklere. Du kan se de benchmark-tabeller, Google har valgt at offentliggøre, herunder. Her viser firmaet dog kun en af de benchmarks, hvor Google taber til GPT-4.

Det er HellaSwag, hvor GPT-4 har en score på 95.3% mod Geminis 87.8%. Sidstnævnte er selvfølgelig stadig en høj score, men det skal den også være, taget i betragtning at HellaSwag tester ”Fornuftsbaseret ræsonnement for hverdagsaktiviteter” – altså det, de fleste kommer til at bruge AI til.

Chatbots, telefoner og søgning

Og hvor kan almindelige dødelige så arbejde med Gemini? Det kan de som nævnt i Bard, der fra i dag er baseret på Gemini Pro. Det er den største opgradering af chatbotten siden dens lancering, skriver Google.

Bard med Gemini er fra i dag tilgængelig i 170 lande på engelsk, men Google lover at der kommer nye sprog ombord i en ”nær fremtid”, så også dem, der primært skriver på dansk kan få hjælp til produktiviteten. Tidligt næste år vil Google opgradere Bard til Gemini Ultra, der dog stadig er ved at blive fintunet og sikkerhedstjekket.

Har du en Pixel 8 Pro-telefon, kan du også lege med Gemini. WhatsApp-brugere kan f.eks. bruge Smart Reply i Gboard baseret på Gemini Nano allerede nu (på engelsk), og en ny opsummerings-feature er tilgængelig i Recorder-app’en (ikke at forveksle med herværende website).

Google har dog ikke glemt sine rødder. Gemini vil over de kommende måneder blive implementeret i Google-søgninger, i Googles annonce-forretning, Chrome og Duet AI. Sidstnævnte bringer Gemini ind i Google Workspace og udgør dermed den direkte konkurrent til Microsofts Copilot, der netop er blevet opgraderet til GPT-4.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.