Forside CES * CES 2024

LG lancerer en AI-baseret robot til hjemmet

-

LGs nye robot kan assistere i hjemmet, passe på huset og kæledyrene

På CES 2024 vil LG afsløre sin nye og banebrydende AI-agent til smarte hjem. AI-agenten inkorporerer robotteknologi, kunstig intelligens og multimodal teknologi, der giver den evnen til at bevæge sig, lære, forstå og deltage i komplekse samtaler. Den fungerer som en hjemmets “manager” og følgesvend og forbedrer brugernes dagligdag.

Annonce:

Med sit “tobenede” design er LG’s AI-agent i stand til uafhængig navigation i hjemmet. Den kan interagere verbalt med brugere og udtrykke følelser gennem bevægelser takket være sine leddelte ben. Desuden, ved hjælp af multimodal AI-teknologi, der kombinerer stemme- og billedgenkendelse med naturlig sprogbehandling, kan smart home AI-agenten forstå kontekst og intentioner, og den kan aktivt kommunikere med brugerne.

LG kalder det en bevægelig smart home-hub, der forbinder og styrer smarte hjemmeapparater og IoT-enheder i huset. Med støtte fra Qualcomm Technologies, Inc. er AI-agenten udstyret med Qualcomm Robotics RB5 Platform, hvilket giver den kraftfulde AI-funktioner som ansigtsgenkendelse og brugergenkendelse.

AI-agenten bruger sit indbyggede kamera, højttaler og forskellige sensorer til at indsamle miljødata i realtid, herunder temperatur, luftfugtighed og indendørs luftkvalitet. AI analyserer disse data, og robotten lærer konstant og kombinerer dem med ekstern information. Den kan endda fungere som en kæledyrsovervågning og sikkerhedsvagt, der giver brugerne mulighed for at overvåge og beskytte deres kæledyr på afstand og sende alarmer ved unormal aktivitet.

Derudover tilbyder LG’s smarte hjem AI-agent enestående alsidighed og skalerbarhed. Den kan patruljere hjemmet i brugerens fravær, bevæge sig fra rum til rum og sende notifikationer til brugerens smartphone, hvis den opdager et åbent vindue eller tændte lys. Derudover kan den hjælpe med at spare energi ved at forbinde til en smart stikkontakt og slukke for ubrugte enheder i hele huset.

Når brugeren vender hjem, byder AI-agenten ham velkommen ved hoveddøren, registrerer følelser ved at analysere stemme og ansigtsudtryk og vælger musik eller andet indhold, der passer til ens humør. Den kan også hjælpe brugeren i hverdagen ved at give oplysninger om f.eks. transport, vejret, personlige tidsplaner og påmindelser om medicinindtag.

Pris og tilgængelighed endnu ukendt.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.