Forside * Nyheder

Samsung Galaxy S24 kan blive annonceret 18. januar

-
(Foto: Evan Blass)

Alle hovedspecifikationerne er også allerede blevet lækket, og S24 Ultra ser ud til at blive lidt af et kraftmonster – muligvis med Googles AI-teknologi indbygget.

Manden, der om nogen har gjort hele lækage-fænomenet populært på nettet og sociale medier, Evan Blass, er stadig i fuld gang med at afsløre ting før tid. Denne gang er det gået ud over Samsung, som Blass nu er kommet i forkøbet.

Og det er ikke småting, Blass har lækket denne gang. Vi, der holder ekstra øje med personlig elektronik, går lige nu og venter på at Samsung fortæller os, hvornår selskabets næste Unpacked-event kommer til at foregå. Altså den vinter-event, hvor de traditionelt afslører den nyeste Galaxy S-model i forskellige varianter.

Annonce:

Men nu kan Evan Blass så afsløre, at det bliver 18. januar, kort efter at bølgen af tech-nyheder fra CES 2024 har lagt sig. I hvert fald har Blass lagt en teaser-GIF op på X, der viser en nedtælling til Galaxy Unpacked og et tidspunkt, der hedder 18. januar kl. 19 dansk tid. Teaseren viser også, at AI ser ud til at blive en tæt integreret del af, hvad der nu end bliver afsløret den dag.

I forhold til det sidstnævnte, så har har Blass også nyt der. Han har lækket en meget officielt udseende specifikationsoversigt for de tre modeller, Samsung ventes at annoncere den dag, S24 Ultra, S24+, og så den normale S24. Du kan se oversigten herunder.

Fire zoom-niveauer på Ultra

Man må gå ud fra, at Blass har fået fingre i den amerikanske udgave, hvilket har betydning for hovedprocessoren ombord. Den er angivet til at være Snapdragon 8 Gen 3 over hele linjen, men i Europa kan processoren ende med at blive Samsungs egen Exynos 2400, i hvert fald på basismodellen.

Specifikationerne afslører også, at Ultra’en kommer til at blive udført i titanium, mens de to andre modeller kommer i aluminium. Ultra og S24+ har henholdsvis 5000 og 4900 mAh-batterier ombord, der kan lades op fra 0-65% på 30 minutter (med kabel, går vi ud fra). Basismodellens 4000 mAh-batteri kan klare 0-50% på den samme tid.

De to dyre modeller kommer begge med 12GB RAM og et valg mellem 256 eller 512GB lagerplads. Der går rygter om at 1TB-model også bliver tilgængelig i visse markeder. Basismodellen vil kunne fås med 8GB RAM og enten 128 eller 256GB lager. Ultra’en kommer i øvrigt også med en S-pen, og alle tre modeller er IP68-certificerede.

(Foto: Evan Blass)

På kamerasiden er der som altid skruet helt op for volumen på Ultra’en, der har et 200MP-hovedkamera og, ser det ud til, ikke færre end fire sensorer med telefoto-linser. Disse kan klare optisk zoom på 2x, 3x, 5x og 10x, og sammen med Samsungs kamera-software giver det en digital ”Space Zoom” på 100x.

Bard om bord?

Det ser ud som om, der sidder det samme kameramodul i S24+ og basismodellen, bestående af et 50MP-hovedkamera og to telefoto-sensorer med mulighed for 2x og 3x zoom. Den digitale zoom kommer derved op på 30x. Alle tre modeller kan optage video i 8K (også selv om det stadig er de færreste, der har en skærm, der kan vise denne opløsning).

Endelig er der skærmene. Ultraens er på 6,8”, S24+-skærmen er på 6,7”, mens basismodellens skærm er på 6,2”. Samsung angiver, at alle tre kan komme op på en lysstyrke på 2600 nits. Skærmene er lavet med Samsungs egen Dynamic AMOLED 2X-teknologi. De to dyrere modeller har QHD+-opløsning (3200×1800), mens basismodellen har FHD+-opløsning (2220×1080).

Man skal naturligvis tage alle lækager med et gran salt, men dog ser Blass’ kildemateriale ret officielt ud. Som 9to5Google pointerer, er det også værd at lægge mærke til, at Samsungs ”Galaxy AI”-animation anvender et stjernedesign, der grangiveligt ligner Google’s Bard-logo. Det kan være en indikation af, at Samsungs samarbejde med Google nu også omfatter AI, og at Bard-botten er integreret på en eller anden måde.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.