Forside * Featured

TEST: Dreame Z10 Station: En ledningsfri, intelligent støvsuger, der kan tømme sig selv

-
DreameBot Z10 Station

Er du på jagt efter en trådløs støvsuger, som kan klare både store og små opgaver, og er du klar til at betale hvad det koster, så har vi testet Dreame Z10 Station, der er en ledningsfri støvsuger der imponerer

Det er ikke så tit at jeg tester støvsugere, faktisk er det første gang, men da jeg fik chancen for at teste en ret avanceret trådløs model, kunne jeg ikke sige nej. Dreame, der ellers mest er kendt for robot-støvsugere, lancerer i dag deres Dreame Z10 Station, der er en ledningsfri, intelligent støvsuger, der kan tømme sig selv via en base-station.

Jeg har haft den til test nogle uger, og har brugt den i den daglige husholdning, og med to hunde, trægulv og løse tæpper er den blevet testet mod alt hvad man kan kaste efter en støvsuger.

Annonce:

Læs her hvad jeg synes om Dreame Z10 Station.

 

De forskellige hoveder man får med sammen med Dreame Z10 Station (foto: recordere.dk)

Udpakning, tilbehør og installation

Dreame Z10 Station kommer i en kæmpe kasse, der indeholder alt hvad der skal til for at komme i gang. Du får hele fem forskellige støvsugerhoveder, så du har alt hvad der er brug for uanset om det er møbler, bil, trægulv, stengulv eller tæppegulv du skal støvsuge, du får en base-station, som også bruges som oplader, du får to udskiftelige støvsugerposer til basestationen og så får du et udskifteligt batteri.

Installationen er super let, da der medfølger det ene værkstøj der skal til at samle basens fod og selve basen. Det tog 5-10 min. fra jeg åbnede kassen, til at støvsugeren var i gang med oplade støvsugeren.

 

Dreame Z10 Station (foto: recordere.dk)

Selve støvsugerenheden minder mest af alt af et elektrisk værktøj, og på toppen af det er der et display, der viser hvor meget batteri der er tilbage, samt hvor meget snavs der er i beholderen, der kan indeholde 2,5 l.

Det støvsugerhoved jeg primært har brugt i testen er et all-round hoved med noget som Dreame kalder Blue Light-teknologi, som intelligent selv identificerer mikroskopiske støvpartikler, og man skal huske at jeg har to hunde i husstanden, så vi har altid rigeligt at støvsuge. Støvsugerhovederne og beholderen kan i øvrigt vaskes.

 

Universalhoved på Dreame Z10 Station (foto: recordere.dk)

Hvordan støvsuger den ?

Dreame Z10 Station kommer med en motor der yder op til 150 AW, og både jeg og min kone har testet den på alt fra glasskår, hundehår, generel støvsugning og i møblerne og til at rengøre bilen, og vi er meget begejstrede for hvordan den kan fjerne nærmest alt hvad vi kaster efter den, og også hundehår fjernede den uden at brokke sig.

 

Der blev samlet godt med støv og hundehår op (foto: recordere.dk)

Vi har brugt den på stengulv, trægulv, løse tæpper, indgangstæpper og trapper, og det universalhoved virkede rigtigt godt på alle de overflader vi testede med. I møblerne brugte vi et af de andre hoveder, og det fungerede også godt. Eneste sted vi stødte på en udfordring var når vi skulle støvsuge under lave møbler så var beholderen så stor at vi havde problemer med at komme helt i bund af møblet.

 

Basen med støvsugerpose på Dreame Z10 Station (foto: recordere.dk)

Sugeevnen er rigtig god, og støjniveauet er ikke voldsomt. Naturligvis hører man den mere end mange kablede støvsugere, fordi selve støvsugeren aldrig er mere end 40-60 cm. væk fra dit øre. Og når vi var færdige med at støvsuge, så satte vi den på base-stationen, og trykkede på en knap, som så gjorde at støvsugerens indhold blev tømt ned i en støvsugerpose på basestationen, og så var støvsugeren hurtig klar til brug igen.

Dreame fortæller at man kan bruge samme pose i 90 dage, og på den måde slippe for at skifte pose i tide og utide. De indbyggede filtre i både base og støvsuger sørger for at der ikke opstår lugtegener.

 

Batteri og sugestyrke på Dreame Z10 Station (foto: recordere.dk)

Batteritid til et hus på 157 m2

Dreame Z10 Station kommer med et 25V 2.900 mAh udskifteligt genopladeligt batteri, der lige præcis dækker vores hus stuetage, 1. sal og Orangeri. Vi løb aldrig tør, men når det vi plejer at støvsuge var klaret, var den på et sted mellem 1 – 5% på batteriet, og selvom vi var nede på 1% var der stadig samme sugeevne i støvsugeren.

Genopladning tager det op til 3,5 timer, når den er i bund til den er på 100% igen. Man skal være opmærksom på at bruger man den allerhurtigste motorhastighed så påvirkes batteritiden meget.

 

Dreame Z10 Station

Konklusion

Dreame Z10 Station er en rigtig god trådløs støvsuger. Den fungerer rigtig godt. Jeg har været meget begejstret, og vores ellers vellidte kablede Electrolux støvsuger har stået helt stille under hele testen, fordi vi kunne klare det hele med Dreame’en.

Og er du på jagt efter en ledningsfri støvsuger, som virker godt på alle underlag, bør du have Dreame Z10 Station med i dine overvejelser. Og det er helt sikkert en trådløs støvsuger vi kan anbefale.

 

Pris og levering

Dreame Z10 Station kan købes fra i dag hos udvalgte forhandlere, og den vejledende udsalgpris er 4.499,- DKK.

SPECIFIKATIONER (engelsk)  

Vacuum Cleaner Rated Power

481W

Dust-Removal Hub Rated Power

1050W

Suction Power

150AW

Battery Capacity

7 × 2,900mAh

Maximum Runtime*

65 minutes

Main Machine Weight

1.67kg

Dust Removal Hub Weight

5.27kg

Charging Time

Approximately 3.5 hours

Dust Bag Capacity

2.5L

Dust Cup Capacity

0.6L

Filtration Efficiency

99.9%

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.